آیا وام ازدواج قابل انتقال است
نویسنده : مینا علی زاده | زمان انتشار : 08 آذر 1400 ساعت 23:14
یکی از موضوعات مهم و کاربردی در حوزه روابط مالی دو جانبه اشخاص؛ بحث خرید و فروش وام ازدواج می باشد که این روزها به نسبت فراگیر شده است.
صاحبین وام ازدواج به دلایل مختلفی چون ( نداشتن ضامن،عدم نیاز به وام، عدم توانایی پرداخت اقساط و … ) امکان دریافت وام ازدواج خود را ندارند، بنابراین با کسر درصدی از مبلغ کل وام، امتیاز وامشان را واگذار می کنند.
از طرفی شاهد موضوع خرید وامهای بانکی در کشور جهت رفع مشکلات اقتصادی مردم در زمینههای خرید مسکن، خرید اتومبیل و… هستیم.
ذکر این نکته نیز الزامی است که وام ازدواج جزو وام های غیر قابل انتقال بانکی می باشد و مشاهده می شود که برای انتقال آن یک قرارداد خصوصی بین طرفین فروشنده و خریدار وام منعقد می شود.
اما آیا این قرارداد خصوصی جنبه ی قانونی دارد و قابل پیگیری می باشد؟
-در این جا به این پرسش شما با مواد قانونی پاسخ خواهیم داد:
بر اساس ماده ۱۸۳ قانونی مدنی؛ «عقد عبارت از اینست که دو یا چند نفر در مقابل دو یا چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آنها باشد»
بر اساس ماده ۱۰ قانون مدنی؛ «قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نمودهاند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است.»
خرید و فروش وام به عنوان یک نوع عقد محسوب میشود که بایستی همچون کلیه عقود، دارای چارچوب قانونی مشخصی باشد و با رعایت موازین شرعی وحقوقی منعقد شود.
حال با همه این تفاسیر؛ اشخاصی که مبادرت به خرید و فروش وام مینمایند بایستی از منظر قانونی توجه کافی را داشته باشند تا دچار اختلافات احتمالی نشده و در صورت وقوع هرگونه اختلافی؛ بتوانند از حق و حقوق خود در پیشگاه قانون دفاع نمایند پس لازم است نسبت به مسئله عقد قرارداد توجه کافی را داشته باشند.
ما در وامینو نمونه قرارداد خرید و فروش وام ازدواج را قراردادیم. اگر شما نیز قصد خرید یا فروش وام ازدواج خود را دارید می توانید از این قرارداد استفاده نمایید.