درمان سوزش ادرار در مردان با طب سنتی
نویسنده : مهسا | زمان انتشار : 16 شهریور 1398 ساعت 12:32
سوزش ادرار عموما نشان دهنده عفونت دستگاه ادراری است. در ادامه با علت، علایم و انواع روشهای درمان خانگی سوزش ادرار با طب سنتی آشنا شوید.
احساس سوزش یا درد در هنگام خروج ادرار و افزایش در تناوب خروج ادرار از جمله ناراحتیها و بیماریهای رایج دستگاه ادراری به ویژه در زنان است. اندامهای ادرای ما عبارتند از: کلیهها، میزنای (لولهای که ادرار را از کلیه به مثانه هدایت میکند) و مثانه. مشکلات متعددی از قبیل عفونتهای ادراری، وجود خون در ادرار، سنگ کلیه و بیماریهای پروستات از دیگر بیماریهای دستگاه ادراری بدن ما هستند. در این مطلب علت، علائم و روشهای درمان خانگی سوزش ادرار با طب سنتی گردآوری شده است.
علت سوزش ادرار چیست؟
سوزش ادرار عموما نشان دهنده عفونت دستگاه ادراری میباشد. این عفونتها اغلب منشاء باکتریایی داشته و بیشتر مواقع در دختران و زنان جون مشاهده میشود. با این وجود سوزش ادراری که به همراه درد و ناراحتی هنگام دفع ادرار بروز میکند، عارضهای است که هر سنی و هم زنان و هم مردان را میتواند درگیر کند؛ همچنین لازم است بدانیم، سوزش ادرار به تنهایی بیماری به حساب نمیآید، بلکه میتواند نشانهای از بیماریهای مختلف باشد و طیف وسیعی از بیماریها میتواند موجب بروز این مشکل شود که البته این بیماریها نیز براساس جنس و سن بیماران متفاوت است. از جمله این بیماریها عفونت مثانه، عفونت پروستات، بیماریهای مقاربتی و ... است.
علایم شایع عفونت ادراری
عفونت باکتریای مجاری ادرار از شایعترین علت سوزش ادرار است، علایم و عوارض جانبی همراه این عارضه عبارتند از:
- تب و لرز
- گرفتگی و احساس ناراحتی در پایین شکم
- سوزش و درد در منفذ میزراه (میزراه مجرایی است که ادرار را از مثانه به بیرون میریزد)
- کمردرد
- سردرد
- حالت تهوع و استفراغ
- اسهال
چه کسانی بیشتر به سوزش ادرار مبتلا میشوند؟
این بیماری در بین دختران و زنان شایع تر است و دلیل آن ناشی از موقعیت آناتومیک قرار گرفتن میزراه نسبت به موقعیت مقعد در خانمها است. کودکان نیز ممکن است به علت پوشک بودن به طور مداوم دچار عفونت ادراری شوند و به علت درد هنگام خروج ادرار بیقراری کرده و گریه کنند ولی قادر نیستند آنچه را حس میکنند بیان نمایند. کاهش رشد کودک، تب، استفراغ و اسهال علایم وجود عفونت و سوزش ادرار در دختران کوچک است. در پسر بچهها این بیماری بعد از یک سالگی شایع نیست. در اقایان نیز وجود علایمی مانند سوزش ادرار بعد از 45 سالگی میتواند نشانهای بر بزرگ شدن پروستات در آنها باشد. همچنین برخی بیماریهای مقاربتی در هر دو جنس نیز با علایم سوزش و درد هنگام ادرار کردن همراه است.
درمان خانگی سوزش ادرار با طب سنتی
روشهای ارائه شده در ادامه از راهکارهای درمان خانگی سوزش ادرار با گیاهان دارویی با کمک طب سنتی است:
- نوشیدن آب فراوان
در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید تا کلیهها شستشو داده شوند.
- نوشیدن آب نارگیل
خوردن آب نارگیل تازه و سبز 2 تا 3 مرتبه در روز از روشهای درمان خانگی سوزش ادرار است.
- جوشانده پوست لیمو
یک قاشق چایخوری پوست لیموی رنده شده را در یک لیوان کامل آب بجوشانید و از این محلول 2 تا 3 مرتبه در روز بخورید.
- آب هویج
خوردن آب هویج برای رفع عفونت ادراری مفید است، به این منظور آب هویج تازه را به میزان نصف فنجان 3 مرتبه در روز بخورید.
- سرکه سیب
سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی بوده و به مبارزه با عفونتهای عامل ناراحتی ادراری کمک می کند. بعلاوه سرکه سیب غنی از آنزیم ها، پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید بوده و به بازگرداندن pH بدن به حالت طبیعی کمک می کند. 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و 1 قاشق چایخوری عسل خام را به لیوان آب گرم اضافه نمایید. روزی 2 مرتبه از این ترکیب بنوشید.
- ماء الشعیر
یک قاشق غذاخوری جو را در یک لیوان بجوشانید و با آن سوپ درست کنید. وقتی پخته شد به آن یک لیوان دیگر آب اضافه کنید تا رقیقتر شود. یک لیوان از این سوپ را 2 تا 3 بار در روز بخورید.
- دمکرده جعفری
از دیگر روشهای درمان خانگی سوزش ادرار خوردن دم کرده یا خیسانده سبزی جعفری است. به این منظور به میزان یک مشت برگ جعفری را بشویید و آنها را خرد کرده و در دو لیوان آب داغ در حال جوش بریزید. سپس درب ظرف را بسته و اجازه دهید دو تا سه ساعت در همین حال باقی بماند. سپس آن را صاف کرده و 2 تا 3 مرتبه در روز بنوشید.
درمانهای خانگی ذکر شده در بالا در واقع نوعی درمان مکمل برای این بیماری بوده و در صورت ادامه علایم بیماری حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.