نمونه برنامه روزانه افراد موفق
نویسنده : سمانه KZ | زمان انتشار : 19 آبان 1399 ساعت 00:15
مسیر پرزحمت موفقیت اگر با درس گرفتن از تجربیات و به کار بستن عادات مفید افرادی که موفقیتشان در جهان شهره است همراه باشد، بدون شک هموارتر میشود و سریعتر به نتیجه خواهد رسید. با اندکی دقت در برنامه روزانه انسانهای موفق متوجه خواهید شد سبک زندگی این افراد به طریقی است که علیرغم مشغلههای فراوان موجب تقویت بهرهوری میشود. مثلا اینکه غولهای موفقیت جهان در ابتدای صبح چه فعالیتهایی انجام میدهند یا چگونه به پیشواز خواب میروند، قطعا در بهرهوری بالای این افراد بیتأثیر نیست. در ادامه قصد داریم ببینیم برنامه روزانه انسانهای موفق چگونه است و این افراد به انجام منظم چه فعالیتهایی عادت دارند.
حتما بخوانید: ۱۳ چیزی که برای رسیدن به موفقیت باید بیخیال آنها شوید
انسانهای موفق صبح خود را چگونه آغاز میکنند؟
اینکه صبح خود را چگونه آغاز کنید تأثیر بسزایی در کیفیت مابقی روزتان خواهد داشت. انسانهای موفق به این نکتهی حیاتی واقف هستند و به همین دلیل ساعات آغازین روز خود را هوشمندانه برنامه ریزی میکنند. تمامی این افراد، فارغ از اینکه چه فعالیتهایی در ابتدای روز انجام میدهند، عادت به سحرخیزی دارند و کمتر پیش میآید از فرصت طلایی ابتدای صبح غافل شوند.
ایمیل خود را چک میکنند
- یک روزِ عادی برای جِینـآن گادهیا (Jayne-Anne Gadhia)، مدیرعامل شرکت خدمات مالی ویرجین مانی (Virgin Money)، از ساعت ۶:۳۰ صبح آغاز میشود، البته بدون زنگ ساعت! گادهیا ابتدا صندوق ورودی ایمیلش را چک میکند، چرا که تحمل ندارد هیچ ایمیلی بیپاسخ بماند. او سپس به وبسایت بیبیسی و توئیتر سر میزند تا در جریان تازهترین اخبار جهان قرار بگیرد.
این کار رو میکنم چون دلم میخواد همیشه مسائل کاریم رو تحت کنترل داشته باشم تا بتونم از چیزای دیگهای که به کارم مربوط نیستن لذت ببرم. مثلا دوست ندارم وقتی دارم در کنار خانوادهم صبحانه میخورم یا با دخترم توی راه مدرسه صحبت میکنم، حواسم پرت کارم باشه.
- گِرِچِن روبین (Gretchen Rubin)، نویسندهی کتاب پرفروش پروژه شادی، در فاصلهی بین ساعت ۶ تا ۷ صبح، یعنی زمانی که سایر اعضای خانواده نیز بیدار میشوند، نه تنها ایمیل خود را چک میکند و برنامهی ادامهی روز را زمانبندی میکند، بلکه حتی گاهی در همین فرصت کوتاه در رسانههای اجتماعی نیز گشت میزند.
حتما بخوانید: ۵ آئین صبحگاهی برای بالا بردن کارایی
تمرینات مراقبه انجام میدهند
بسیاری از انسانهای موفق قبل از مواجهه با روز پرمشغلهای که در پیش دارند، ذهن خود را از طریق انجام تمرینات مراقبه پاکسازی میکنند تا با ذهنی آرام و متعادل به استقبال ادامهی روز بروند.
- اُپرا وینفری که از جمله تأثیرگذارترین چهرههای مشهور جهان شناخته میشود، روزی دو وعدهی ۲۰ دقیقهای در سکوت خلوت میکند.
- آریانا هافینگتون، مؤسس و سردبیر شبکهی خبری آنلاین هافینگتونپُست، از ترکیب یوگا و مراقبهی صبحگاهی به عنوان محرک شادی یاد میکند.
- ایروین سیمون (Irwin Simon)، مدیرعامل گروه صنایع غذایی هِین سِلِسشال (Hain Celestial)، صبحها علاوه بر چک کردن ایمیل، برقراری تماسهای کاری ضروری و انجام سایر امور روزمره، فرصتی را نیز قبل از شرکت در جلسات ابتدای روز به عبادت اختصاص میدهد.
ورزش میکنند
اغلب انسانهای موفق صبح زود ورزش میکنند، مگر اینکه قرار باشد شب را تا دیروقت بیدار بمانند. ورزش صبحگاهی موجب تقویت بهرهوری و افزایش سطح انرژی میشود و به این افراد کمک میکند با روحیهی بالاتری روز خود را پیش ببرند.
- جَک دورسی (Jack Dorsey)، مدیرعامل شرکت خدمات پرداخت موبایل اِسکوئِر (Square)، معمولا حدود ساعت ۵:۳۰ صبح در حال دویدن با قدمهای آهسته است.
- اورسولا بِرنز (Ursula Burns)، مدیرعامل شرکت نامآشنای زیراکس، ساعت ۶ صبح بنا به عادت با یک مربی خصوصی ورزش میکند.
- هووارد شولتز (Howard Schultz)، مدیرعامل کافیشاپهای زنجیرهای اِستارباکس، در حوالی ساعت ۶ صبح با همسرش به دوچرخهسواری میرود.
- ورزش چنان تأثیری روی باراک اوباما داشته است که در زندگینامهی خود با عنوان رویاهایی از پدرم (۱۹۹۵) مینویسد قبل از اینکه عادت کند روزی حدود ۵ کیلومتر بدود، به طور تفریحی مواد مخدر مصرف میکرده و زندگی چندان موفقی نداشته است. او در یک مصاحبه دربارهی برنامهی ورزشی خود گفت که شش روز در هفته روزی ۴۵ دقیقه ورزش میکند و تمریناتش ترکیبی از حرکات کاردیو (هوازی) و قدرتی است.
- نانسی پِلوسی (Nancy Pelosi)، چهرهی مطرح حزب دموکرات آمریکا، هر روز صبح ۴۵ دقیقه پیادهروی قدرتی انجام میدهد و در این حین برای ادامهی روز برنامهریزی میکند.
- فریتس وَن پاسچِن (Frits van Paasschen)، مدیرعامل مجموعه هتلهای اِستاروود (Starwood Hotels)، صبح اول وقت حدود ۱۶ کیلومتر میدود و ادعا میکند که این عادت دویدن روی شیوهی مدیریتی او نیز تأثیر گذاشته است.
- ریچارد برانسون، مؤسس گروه شرکتهای ویرجین، در یک مصاحبه عنوان کرد که قادر است با انجام منظم فعالیتهای بدنی نظیر شنا، یوگای سبک بیکرام (Bikram)، صخرهنوردی، دویدن و وزنهبرداری چهار ساعت به مجموع ساعات بهرهوری روزانهی خود اضافه کند.
خلاصه اینکه مشغلهی کاری فراوان بهانهی قابل قبولی برای ورزش نکردن نیست. فرقی نمیکند چقدر سرتان شلوغ است، اگر داشتن تناسب اندام و سلامت جسمی برایتان اهمیت دارد، باید هر طور شده اوقاتی را در خلال برنامهی روزانهی خود به ورزش کردن اختصاص بدهید.
حتما بخوانید: فواید ورزش برای سلامتی؛ چرا از همین امروز باید ورزش کردن را شروع کنیم؟
انسانهای موفق در وعدهی صبحانه چه میخورند؟
@chetormedia
صفحه جدید ما را دنبال کنید
انسانهای موفق به درستی درک کردهاند که وعدهی صبحانه کمکشان میکند مابقی روز را پرانرژی بمانند. این افراد طرفدار صبحانهی سبک هستند و معمولا هر روز همان صبحانهی همیشگی را میخورند. آنها خوب میدانند صرف صبحانه چقدر برای سلامتی مهم است و به همین دلیل هرگز این وعدهی اصلی را جا نمیاندازند.
- صبحانهی جان مَککی (John Mackey)، مؤسس فروشگاههای زنجیرهای هول فودز (Whole Foods)، یک اسموتی تهیه شده از بادام، جوی دو سر، شیر برنج یا سویا، میوههای تازه و کلم کالی یا اسفناج است.
- اَل راکِر (Al Roker)، چهرهی محبوب تلویزیون آمریکا، بین ساعت ۷:۴۰ تا ۸:۱۵ صبح یک اسموتی پروتئینی مینوشد که مخلوطی از پودر پروتئین، پودر فیبر، حدود ۲۲۵ گرم شیر بادام، توتهای یخزده، زنجبیل و مقدار خیلی کمی شهد گیاه آگاو (جایگزینی برای شکر) است.
- مارگارت تاچر که به لقب بانوی آهنین شهرت دارد، طرفدار پروپاقرص وعدهی صبحانه البته از نوع سبکش بود. تاچر در سال ۱۹۷۹ در یک مصاحبه گفت که صبحانهی او اغلب شامل قهوه و نصف گریپفروت است.
- ریچارد برانسون ترجیح میدهد در وعدهی صبحانه سالاد میوه و میوزلی (نوعی صبحانهی تشکیل شده از غلات که به ویژه در آلمان و سوئد رایج است) میل کند.
حتما بخوانید: بهترین خوراکیها برای تهیه یک صبحانه سالم و مقوی
انسانهای موفق چگونه افکار خود را متمرکز میکنند؟
همهی ما روزمره با سیلی از افکار گوناگون درگیر هستیم که مانع تمرکزمان میشوند و نمیگذارند به ایدههای خلاقانه دست پیدا کنیم. اما انسانهای موفق با آزمونوخطا به خوبی دریافتهاند که چگونه میتوانند ذهن خود را متمرکز کنند و از حجم انبوه افکار مزاحم خلاص شوند.
- کاتیه رِی (Katie Rae)، مدیرعامل شتابدهندهی تِکاِستارز در بوستون (TechStarsBoston) و مؤسس صندوق سرمایهگذاری Project 11، عادت دارد موقع فکر کردن در حال حرکت باشد و به همین دلیل معمولا در چنین مواقعی به دوچرخهسواری یا دویدن روی میآورد و گاهی نیز ساعتها تنهایی رانندگی میکند.
من افکارم رو با استفاده از یه ضبط صوت ضبط میکنم. بعضی آدما ذاتا نویسندهن، اما من باید حرف بزنم. در همچین مواقعی به افکارم اجازه میدم راحت بیرون بریزن. البته باید تنها و در حال حرکت باشم.
- راشِل اِسکلار (Rachel Sklar)، نویسنده و فعال حقوق زنان، باید در حال حرکت مثلا پیادهروی یا دویدن باشد تا بتواند افکار خود را جمعوجور و متمرکز کند. جالبتر اینکه او از محدودیت زمانی و مکانی مثلا بودن در هواپیما یا قطار به عنوان یک فرصت فوقالعاده برای تمرکز افکار و دستیابی به ایدههای خلاقانه یاد میکند.
- اِسکات آدامز (Scott Adams)، خالق داستان مصور دیلبِرت (Dilbert)، برای اینکه بتواند تمرکز خود را حفظ کند از ساعت ۵ صبح شروع به کار میکند، چرا که افکارش در این ساعت هنوز درگیر وظایف روزمره نشدهاند.
حتما بخوانید: چگونه تمرکز کنیم؛ روشهایی موثر برای افزایش تمرکز
انسانهای موفق دربارهی چه موضوعاتی مطالعه میکنند؟
- دیوید کاش (David Cush)، مدیرعامل شرکت هواپیمایی ویرجین آمریکا (Virgin America)، صبحها بعد از چک کردن ایمیل و تماسهای تلفنی به باشگاه میرود تا دوچرخه بزند و در حین استفاده از دوچرخهی ثابت، روزنامه میخواند.
- دِیو گیروآرد (Dave Girouard)، مدیرعامل شرکت خدمات مالی آپاِستارت (Upstart)، به روزنامهخوانی عادت دارد، اما هر وقت که بتواند علاقهمند است به سخنرانیهای وینستون چرچیل نیز گوش کند.
- جونا پِرِتی (Jonah Peretti)، از مؤسسان رسانهی اینترنتی بازفید، در مسیر رفتن به محل کار بخش ورزش یا کسبوکار روزنامهی نیویورک تایمز را میخواند.
- تیم آرمسترانگ (Tim Armstrong)، مدیرعامل شرکت خدمات رسانهای اِیاُاِل (AOL)، معمولا حدود ساعت ۸ شب از محل کار به منزل بازمیگردد و برای دو دختر کوچک خود کتاب میخواند.
اونا معمولا برنده میشن و من مجبور میشم دو سهتا کتاب براشون بخونم.
- جان کارنی (John Carney)، نویسنده و ویراستار سابق خبرگزاری سیاِنبیسی به فلاسفهی باستان و بیش از همه به افلاطون، سقراط و گزنفون علاقهمند است.
- بیل گیتس، اسطورهی دنیای فناوری، شبها برای اینکه خوابش ببرد مطالعه میکند. او سالی حدود ۵۰ جلد کتاب میخواند و به موضوعات متنوعی از تنیس گرفته تا علم ژنتیک و شیوههای رهبری علاقهمند است.
انسانهای موفق قبل از خواب چه کار میکنند؟
- وِرا وَنگ (Vera Wang)، طراح سرشناس مد، در اتاق خواب به ایدههای جدید فکر میکند و وقت غروب را به چک کردن پیامهای ارسالی کارکنانش میگذراند.
- باراک اوباما ترجیح میدهد شبها تا دیروقت کار کند و حتی در دوران ریاست جمهوری ساعت ۱۱ شب با کارمندانش جلسهی تلفنی برگزار میکرده است. او معمولا شبها قبل از خواب کارهای دفتری خود را انجام میدهد و نیم ساعتی نیز مطالعه میکند.
- برای مایکل لِویس (Michael Lewis)، نویسنده و روزنامهنگار حوزهی اقتصاد، بازهی ۷ غروب تا ۴ صبح مناسبترین زمان نوشتن است، چرا که به گفتهی خودش وقتی کار فردا را امشب دست میگیرد احساس میکند از دیگران جلوتر است و این احساس جلوتر بودن را دوست دارد.
شبها دیروقت آرامش عجیبی وجود داره. نه هیچ صدای تلفنی، نه هیچ چیزی که حواس آدمو پرت کنه. این حس رو که میدونم الان هیچ کسی سعی نمیکنه از من جلو بزنه دوست دارم.
- جوئِل گَسکوین (Joel Gascoigne)، مدیرعامل شرکت بافِر (Buffer) که ارائهدهندهی خدمات اشتراکگذاری در فضای مجازی است، غروبها ۲۰ دقیقه پیادهروی میکند تا ذهن خود را از مسائل کاری خالی کند. او دربارهی مدتی که در حال پیادهروی است میگوید:
مثل یه دورهی خاموش شدن تدریجی میمونه که اجازه میده روز کاریم رو ارزیابی کنم، به فکر چالشهای بزرگتر بیفتم و یواش یواش دیگه به مسائل کاری فکر نکنم و در آخر به یه حالت خستگی برسم.
- شِریل سَندبِرگ (Sheryl Sandberg)، مدیر عملیاتی فیسبوک، تلفن همراه خود را قبل از خواب خاموش میکند تا خواب باکیفیتتری در طول شب داشته باشد، اما خودش که اعتراف میکند از دسترس خارج کردن تلفن همراه واقعا به زحمت امکانپذیر است.
حتما بخوانید: ۱۲ خوراکی که به داشتن خواب راحت کمک میکنند
ناگفته نماند برنامهی روزانهی افراد موفقی که در این مطلب اشاره شد، تا حد زیادی متأثر از شرایط خانوادگی و شغلی خاص این افراد است. اما هر یک از ما نیز میتوانیم تعدادی از این عادات آموزنده را به فراخور شرایط زندگی خود به کار ببندیم و شاهد پیامدهای مثبت اصلاح عاداتمان باشیم.
برگرفته از: americanexpress.com
.موانع پیشرفت خود را بشناسید و موفقیت را به عادت همیشگیتان تبدیل کنید
۱۳،۰۰۰ تومان