حکم قانونی خیانت مرد به زن
نویسنده : مینا علی زاده | زمان انتشار : 24 اسفند 1399 ساعت 13:36
برای مشاوره خیانت و آثار حقوقی آن
برای مشاوره خیانت و آثار حقوقی آن
خیانت کردن امروز یک موضوع فراگیر در زمینه حقوق است که معمولا باعث فروپاشی کانون خانواده می شود . بعضی از افراد هستند که بعد از متوجه شدن خیانت همسر خود به خاطر حفظ آبرو و یا وجود فرزند آن را مخفی کرده و بعضی هم از همسر خود شکایت می کنند و به دنبال اجرای حکم حقوقی آن هستند .
اما از آنجایی که خیانت کردن جزو موارد منافی عفت ( کاری که خلاف عرف جامعه باشد ) محسوب می شود ، حتی اگر این عمل شاکی خصوصی هم نداشته باشد ، باز هم مجازات شخص خیانت کار از بین نمی رود . به همین دلیل در ادامه این مقاله در مورد جرم خیانت و آثار حقوقی آن توضیح دادیم .
منظور از خیانت چیست ؟
جرم خیانت در ماده 637 قانون این گونه تعریف شده است كه « هرگاه زن و مردی كه بین آنها علقه زوجیت ( محرم نشده باشند ) نباشد مرتكب خیانت (غیر زنا) شوند ، به 99 ضربه شلاق محكوم خواهند شد . »
منظور از خیانت یعنی خلاف وعده عمل کردن ، یعنی شما حرف هایی را با همکار یا دوستتان بزنید که اگر همسرتان بشنود ناراحت شود جوری که دیگر به شما اعتماد نداشته باشد . به طور کلی منظور از خیانت رابطه ای است که خارج از چارچوب ازدواج باشد و شخصی ، به جای تجربه کردن لذت های مختلف با همسر خود ، آن را با فرد سومی تجربه کند که این موضوع باعث زیر پا گذاشتن تعهد ، از بین رفتن رابطه و در نهایت عذاب وجدان فرد خیانت کار نیز می شود .
وقتی زن و شوهری با همدیگر پیمان ازدواج می بندند ، وارد دنیای جدیدی می شوند . یعنی تمایل خود را برای داشتن یک تعهد طولانی نسبت به همدیگر ابراز کرده اند و با آغاز رابطه موظف هستند به این تعهد و پیمانی که بستند پایبند باشند و هر گونه کار یا فعالیتی که خارج از آن تعهد باشد خیانت به حساب می آید .
آثار حقوقی خیانت
از نظر قانون زن و مردی که با هم پیمان بستند و ازدواج کردند نباید به همدیگر خیانت کنند اما امروز به دلایل مختلفی مثل بی خطر شمردن خیانت ، کمبود توجه از طرف مقابل ، نبود عشق و علاقه ، هوسرانی و ... باعث زیر پا گذاشتن تعهد و خیانت کردن زن و مرد به یکدیگر می شود .
خیانت کردنآثار حقوقی را به دنبال خواهد داشت که این آثار برای زن و مرد متفاوت است و زمانی که یکی از زوجین متوجه خیانت همسر خود شود و از وی شکایت کند طبق قانون با آن فرد برخورد خواهد شد . در ادامه آثار حقوقی خیانت برای زن و مرد گفته شده است .
بعد از اینکه خیانت زن ثابت شود مرد می تواند در مورد ادامه زندگی به تنهایی تصمیم گیری کند و یا حتی طبق ماده 1133 قانون مدنی می تواند با مراجعه به دادگاه برای طلاق زن دادخواستی را ارائه دهد . در این صورت ( اثبات خیانت زن ) حتی اگر در سند ازدواج آن ها حق طلاق به زن داده شده باشد مرد می تواند حق طلاق را از او بگیرد .
اما اگر مردی فقط به زن خود اتهام خیانت بزند و نتواند آن را در دادگاه ثابت کند ، زن می تواند علیه آن مرد اعاده حیثیت ( جبران تمام ضرر و زیان های مادی و معنوی که زن دیده است ) کند .
اگر مردی به طور مخفیانه و بدون اجازه همسر اول خود ازدواج مجدد کند و تاییده دادگاه را نیز برای ازدواج مجدد خود نداشته باشد یعنی خیانت کرده است و طبق قانون حق طلاق از آن گرفته خواهد شد و به زن داده می شود .
دیگر آثار حقوقی خیانت مرد و زن
اگر زن و مردی متاهل به همسر خود خیانت کنند و رابطه زنا داشته باشند ، جرم زنا بر مبنای شرایط آن دارای مجازات اعدام ، ( رجم ) سنگسار ، صد ضربه شلاق ، تراشیدن موی سر و تبعید است به طوری که :
نکته : البته در موارد بالا در صورتی که دلیلی برای این کار باشد ، مثلا زن یا مرد خیانت کار دسترسی به همسر خود نداشته باشند قاضی می تواند حکم آن ها را تغییر دهد .
لازم به ذکر است که آثار حقوقی تمام موارد گفته شده در صورتی اجرا خواهد شد که خیانت زن و مرد کاملا برای قاضی پرونده به اثبات برسد . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون خیانت و آثار حقوقی آن پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- ✔️ در چه صورت حق طلاق از مرد گرفته می شود ؟
✔️ همان طور که در این مقاله توضیح داده شد ، اگر مردی به همسر خود خیانت کند ، زن می تواند حق طلاق را از او بگیرد .
2- ✔️ جرم خیانت رابطه مرد متاهل با زن متاهل چیست ؟
✔️ طبق موارد گفته شده در این مقاله ، در صورتی که آن ها با هم رابطه زنا هم داشته باشند حکم رجم برای آن ها صادر خواهد شد .
3- ✔️ در چه صورتی حکم اعدام برای خیانت کردن زوجین صادر می شود ؟
✔️ در صورتی که خیانت با محارم نسبی و همراه با زنا باشد ، حکم اعدام صادر می شود که برای دریافت اطلاعات بیشتر این مقاله را بخوانید .
برای مشاوره خیانت و آثار حقوقی آن
برای مشاوره خیانت و آثار حقوقی آن