داک
doc.fileon.ir

غسل جنابت زنان چگونه است

نویسنده : مینا علی زاده | زمان انتشار : 06 تیر 1398 ساعت 00:23

آقایان و بانوان از راه نزدیکی جنسی و بیرون آمدن منی محتلم می شوند و باید برای نماز و امور لازم غسل جنابت انجام دهند. کیفیت غسل جنابت مانند سایر غسل هاست ولی باید در آن نیت غسل جنابت نمود. در نوشتار قبل راه تشخیص جنب شدن در مردان و زنان مطرح شد از اینجا کلیک کنید و مطالعه نمایید.

تذکر:  ملاك جنابت مردان، خروج رطوبت همراه با نشانه ۱-شهوت، ۲- فشار ۳- سستى بدن مي باشد.(البته برخی از مراجع سستی بدن را شرط نمی دانند).

و ملاك جنابت زنان در هنگام خروج رطوبت مشكوك ، رسيدن به اوج لذت جنسي يا اُرگاسم ( Orgasm ) است. در اين حالت اگر رطوبتي از زنان خارج شود حتي بي آنكه مقاربت و نزديكي داشته باشد؛ انجام  غسل جنابت واجب مي گردد. اين تذكر نيز ضروري است كه ساير ترشحات و رطوبت هاي خارج شده پاك مي باشند و اگر شك بشود نيز حكم جنابت را ندارد.

حضرت آیت الله سیستانی در رطوبت های زنان هنگام ملاعبه و موارد مشابه اگر زیاد باشد و  جاهای دیگر را آلوده کند نظری دارند که در انتهاء این نوشتار مطرح شده است. 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][به دو چیز انسان جنب می شود]

مسأله ۳۴۵ به دو چیز انسان جنب می شود: اول : جماع . دوم : بیرون آمدن منی ، چه در خواب باشد یا بیداری ، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت (۱)، با اختیار باشد یا بی اختیار.

(۱) (مکارم:) بقیه مسأله ذکر نشده .

[ اگر رطوبتی از انسان خارج شود]

مسأله ۳۴۶ اگر رطوبتی از انسان (۱) خارج شود و نداند منی است یا بول یا غیر اینها (۲) چنانچه با شهوت و جستن بیرون آمده (۳) (و بعد از بیرون آمدن آن ، بدن سست شده (۴))، آن رطوبت حکم منی دارد (۵) و اگر هیچ یک از این سه نشانه یا بعضی از اینها را نداشته باشد، (۶) حکم منی ندارد (۷) ولی در زن و مریض (۸) لازم نیست آن آب با جستن بیرون آمده باشد، (۹) بلکه اگر با شهوت بیرون آمده باشد (۱۰) در حکم منی است (۱۱) و لازم نیست بدن او سست شود. (۱۲)

(۱) (زنجانی:) از مرد سالم ..

(۲) (مکارم:) نداند منی است یا رطوبت دیگر ..

شاید این مطالب را هم بپسندید:

(۳) (گلپایگانی ، صافی:) و یا با جستن بیرون آمده ..

(۴) [قسمت داخل پرانتز در رساله آیت اللّه مکارم نیست ]

(۵) (بهجت:) بلکه اگر فقط با شهوت و جستن باشد، ثابت شدن حکم منی خالی از وجه نیست ..

(۶) (گلپایگانی ، صافی:) اگر هیچ یک از این دو نشانه را نداشته باشد ..

(بهجت:) اگر هیچ یک از این سه نشانه را نداشته باشد ..

(مکارم:) اگر این دو نشانه ، یا یکی از آنها را نداشته باشد ..

(۷) (گلپایگانی ، صافی:) مگر آن که علم یا اطمینان پیدا کند که منی بوده است ..

(زنجانی:) و در زن اگر جدا شدن آب از محلش با شهوت همراه باشد حکم منی را دارد و لازم نیست دو نشانه دیگر را داشته باشد، و اگر به مریض حالت شهوت دست دهد و آبی خارج شود که احتمال بدهد منی است ، حکم منی را دارد، هر چند بیرون آمدن آن با شهوت نباشد و دو نشانه دیگر را هم نداشته باشد.

(تبریزی:) چنانچه با شهوت و جستن و سست شدن بدن بیرون آمده ، آن رطوبت حکم منی را دارد و در غیر این صورت ، حکم منی را ندارد ..

(۸) (خوئی ، گلپایگانی ، سیستانی ، صافی ، تبریزی ، بهجت:) ولی در مریض ..

(۹) (مکارم:) بلکه اگر رطوبت هنگامی بیرون آید که به اوج شهوت جنسی رسیده است ، حکم منی دارد. [پایان مسأله ] (سیستانی:) و در موقع بیرون آمدن ، بدن سست شود ..

(۱۰) (خوئی:) و در موقع بیرون آمدن ، بدن سست شود ..

(۱۱) (گلپایگانی ، خوئی ، صافی ، تبریزی:) بقیه مسأله ذکر نشده .

(نوری:) اگر با شهوت بیرون آمده باشد و بدن سست شود، در حکم منی است .

(سیستانی:) و رطوبتی که زنها در موقع ملاعبه یا تصورات شهوت انگیز در خود احساس می کنند پاک است و غسل ندارد و وضو را نیز باطل نمی کند، و امّا رطوبتی که از زنها با شهوت خارج می شود و به حدّی باشد که صدق انزال کند و لباسها را آلوده نماید و معمولًا این رطوبت در موقعی خارج می شود که زن به اوج شهوت جنسی برسد نجس و موجب جنابت است .

(بهجت:) بنا بر أظهر، و هم چنین در زن مریض بنا بر أحوط ..

(۱۲) (بهجت:) بلکه خالی از وجه نیست که حکم زن در صحّت و مرض مانند مرد باشد.

مسأله اختصاصی

(مکارم:) مسأله ۳۶۲ غالباً بعد از بیرون آمدن منی بدن سست می شود، ولی این موضوع جزء شرایط قطعی و نشانه ها نیست .

توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.


حضرت آیت الله مکارم شیرازی

سؤال ـ آیا زنان و دختران نیز محتلم مىشوند؟ یا احتلام مخصوص مردان است؟

جواب : در صورتى که به اوج شهوت جنسى برسند و رطوبتى از آنان خارج شود، که غالبآ همراه با سستى بدن است، محتلم شده اند.سؤال ـ آیا آمیزش با وسائلى مانند «کاندوم» که از تماسّ مستقیم جلوگیرى مىکند و مانع ریختن نطفه مى شود، نیز موجب غسل جنابت مىشود؟جواب : آرى موجب غسل جنابت است.

مسأله ـ اگر رطوبتى از انسان خارج شود و نداند منى است یا رطوبت دیگر، چنانچه با «جستن» و «شهوت» بوده باشد آن رطوبت حکم منى دارد، و اگر این دو نشانه، یا یکى از آنها را نداشته باشد حکم منى ندارد، ولى در زن و مریض لازم نیست که با جستن بیرون آید، بلکه اگر رطوبت هنگامى بیرون آید که به اوج شهوت جنسى رسیده (که غالبآ همراه با سستى بدن است)، حکم منى دارد.

سؤال ـ خانمها معمولا ترشّحات سفیدرنگى مىبینند، آیا این ترشّحات غسل دارد؟جواب : این ترشحات غسل ندارد،مگر با شرائطى که در مسأله اوّل این فصل بیان شد.

سؤال ـ مدّتى است که عقد بستهام و هنوز عروسى نکردهایم. در مورد احتلام سؤالى داشتم که فکر مىکنم این مشکل براى بسیارى از دخترانى که در شرایط من هستند مطرح باشد، و آن تشخیص «اوج شهوت جنسى است»، به هنگام ملاعبه و حتّى به هنگام احوالپرسى با شوهرم مایعى از من خارج مىشود، امّا نمىدانم اوج شهوت جنسى هست، یا نه؟ به هر حال این مسأله برایم مبهم و مخصوصآ در ماه مبارک رمضان مشکل ساز شده است، بدین جهت سعى مى کنم او را در طول ماه مبارک ملاقات نکنم، لطفآ حکم مسأله را کاملا توضیح دهید.

جواب : مادام که شک دارید چیزى بر شما نیست.سؤال ـ هر گاه در مورد احتلام شک حاصل شود، بویژه در مورد دختران که «اوج شهوت جنسى» براى اکثریّت آنها قابل درک نیست، وظیفه چیست؟ آیا غسل واجب مىشود؟ جواب : مادام که شک دارند غسل بر آنها واجب نیست.سؤال ـ زنى پس از آمیزش با همسرش بلافاصله غسل مىکند، و بعد از غسل باقیمانده منى از او خارج مىشود، ولى نمىداند که از خود اوست، یا از شوهرش مىباشد، آیا باید دوباره غسل کند؟جواب : غسل لازم نیست.سؤال ـ اگر رطوبتى از زن خارج شود که نداند منى است یا آب دیگر، آیا ملاحظه این رطوبت و تفحّص درباره ماهیّت آن لازم است؟ یا بدون مشاهده مىتواند بگوید انشاءاللّه پاک است و غسل ندارد؟جواب : اگر با مختصر بررسى روشن مىشود باید بررسى کند، و الّا لازم نیست.

احکام بانوان(جدید)، آیت الله مکارم شیرازی.


مطابق نظر آيت الله سيستاني

مسأله ۳۴۵ ـ اگر رطوبتی از مرد خارج شود و نداند منی است یا بول یا غیر اینها، چنانچه با شهوت و جستن بیرون آمده و بعد از بیرون آمدن آن بدن سست شده، آن رطوبت حکم منی را دارد، و اگر هیچ یک از این سه نشانه یا بعضی از اینها را نداشته باشد، حکم منی را ندارد. ولی در مریض لازم نیست آن رطوبت با جستن بیرون آمده باشد، و در موقع بیرون آمدن بدن سست شود، بلکه اگر با شهوت بیرون آید در حکم منی است.
و رطوبتی که زنان در موقع ملاعبه یا تصوّرات شهوت انگیز در خود موضع احساس می‌کنند و آن رطوبت به اندازه‌ای زیاد نیست که جاهای دیگر را آلوده کند، پاک است و غسل ندارد و وضو را نیز باطل نمی‌کند و امّا اگر زیاد باشد به حدّی که صدق (انزال) کند و لباس را آلوده نماید؛ در صورتی که همراه با رسیدن زن به اوج لذّت جنسی و ارضای کامل (ارگاسم) باشد، نجس و موجب جنابت است، بلکه اگر همراه با آن هم نباشد ـ بنا بر احتیاط لازم ـ نجس و موجب جنابت می‌باشد، و در مواردی که زن شک داشته باشد رطوبت به این حد از زیادی رسیده یا نه و یا شک در اصل خروج رطوبت داشته باشد، غسل واجب نیست و وضو و غسل هم باطل نمی‌شود.

مسأله ۴۱۷. رطوبتی كه زنان در موقع ملاعبه یا تصوّرات شهوت انگیز در خود موضع احساس می‌كنند و آن رطوبت به اندازه‌ای زیاد نیست که جاهای دیگر را آلوده کند، پاک است و غسل ندارد و وضو را نیز باطل نمی‌كند.

 امّا اگر این رطوبت زیاد باشد به حدّی كه صدق «انزال» كند و لباس‌ها را آلوده نماید، در صورتی که همراه با رسیدن زن به اوج لذّت جنسی و ارضای کامل (ارگاسم) باشد، نجس و موجب جنابت است؛ بلکه اگر همراه با آن هم نباشد – بنابر احتیاط لازم- نجس وموجب جنابت می‌باشد و در مواردی که زن، شک داشته باشد به این حد رسیده یا نه و یا شک در اصل خروج آب داشته باشد، غسل بر او واجب نیست و وضو و غسل او هم باطل نمی‌شود و هر گاه بعد از غسل، منی مرد، از زن خارج شود، غسل بر زن واجب نمی‌شود؛ ولی آن منی، نجس است و اگر به ظاهر بدن یا لباس برسد، آن را نجس می‌كند. رساله جامع آیت الله سیستانی.

پرسش: اگر زن جنب پس از غسل جنابت آبی از او خارج شود و شک کند که منی است یا خیر چه حکمی دارد ؟ و آیا دوباره باید غسل کند ؟
پاسخ: تجدید غسل لازم نیست . استفتائات آیت الله سیستانی.

لینک کوتاه مطلب:  http://goo.gl/BUarlG

*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک  خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.

ویژه نامه احکام روزه

  1. چگونگي استبراء از بول و مني
  2. تفاوت مذی و منی در زن
  3. تفاوت مذي و وذي و مني چيست
  4. احکام غسل جنابت
  5. غسل جنابت بدون جنب شدن
  6. نماز با غسل جنابت احتیاطی
  7. غسل جنابت مستحبی
  8. تاخیر انداختن غسل جنابت
  9. تنگی وقت برای غسل جنابت
  10. خروج مني مرد از واژن زنش پس از غسل جنابت
  11. خروج مايع بعد از اوج لذت جنسی
  12. چه موقع غسل جنابت واجب مى شود


کلید: غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است غسل جنابت زنان چگونه است  غسل جنابت در زنان چگونه غسل جنابت کنیم غسل جنابت برای دختر باکره نشانه هاي مني در زنان غسل جنابت مردان غسل جنابت چگونه است نیت غسل جنابت احکام غسل جنابت برای زنان از نظر مکارم شیرازی غسل جنابت چگونه بر زن واجب می شود منی در زنان به چه صورت است و یک زن چگونه بداند غسل برای او  تفاوت مذی و منی در زن آیا زنان هم محتلم می شوند

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

? لینک کوتاه