چرا آیت الله سیستانی از خانه خارج نمی شود
نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 16 تیر 1398 ساعت 16:09
به گزارش ایرنا، سید محمد امین فرزند خطیب سرشناس نجفی «سید جواد شبر» در صفحه شخصی خود در فیسبوک فاش کرد که او مالک منزلی است که آیتالله سیستانی در آن مدت بیش از 40 سال است که زندگی میکند و آخرین اجاره بهای این منزل را ماهانه حدود 468 دلار ذکر کرده است.
منزل آیتالله سیستانی در ضلع جنوبی مرقد امیرمومنان علی (ع) در خیابان الرسول (ص) واقع در محله البراق که مشرف به سمت باب القبله حرم حضرت امام علی (ع) است، در فاصله حدود 100 متری از حرم در یکی از کوچههای باریک بخش قدیمی شهر نجف اشرف واقع است.
این خانه درست به فاصله حدود 100 متری خانه اجارهای یکی دیگر از علمای دین و رهبران بزرگ جهان اسلام یعنی حضرت امام خمینی (ره) واقع است، همان منزلی که در محله الحویش برای بیش از یک دهه، حضرت امام خمینی (ره) در آن زیست و پایههای انقلاب اسلامی را از حیث فکری و عملی پایهریزی کرد و اکنون به عنوان یک اثر تاریخی و فرهنگی در عراق نگهداری میشود.
منزل آیتالله سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق، همان منزلی است که از بان کی مون دبیرکل سازمان ملل و رهبران سیاسی و شخصیتهای جهانی و سیاسیون و مقامات عراقی و مردم عادی و علاقهمندان وی، در آنجا پذیرایی و استقبال میکند.
سید محمد امین جواد الشبر گفته است که قرارداد جدید اجاره بهای منزل با آیتالله سید علی سیستانی برای مدت یکسال به قیمت معادل هفت میلیون و 200 هزار دینار عراقی معادل ماهانه 600 هزار دینار (معادل 468 دلار) تجدید شده است.
وی افزوده است که منزلی که آیتالله سیستانی در آن از 1970 تا به امروز سکونت دارد، از موقوفات مدرسه الشبریه است که جزء مدارس معروف دینی در نجف اشرف به شمار میرود.
با وجودی که در شبکههای خبری و رسانههای عراق این خبر بازتاب گستردهای داشت، اما در سطح شبکههای اجتماعی برخی افراد نسبت به ادعای مالک منزل ایراد گرفته و از انتشار این خبر انتقاد کردهاند و از وی خواستهاند که اصل قرارداد اجاره بها را انتشار دهد.
از طرفی برخی نیز از انتشار خبر استقبال کرده و آن را به منزله پیام روشنی برای سیاسیون عراق میدانند که به جای اهتمام به ثروتاندوزی شخصی از این مرجع عالی جهان تشیع تبعیت کرده و سادهزیستی را الگوی زندگی خود قرار دهند.
آیتالله سیستانی از سال 2003 و از روزی که کشور عراق توسط نیروهای آمریکایی و انگلیسی اشغال و وارد یک دوره طولانی از ناامنی، تروریسم و جنگ داخلی شد، نقش تعیینکنندهای در حفظ یکپارچگی، وحدت ملی و عبور از بحرانها داشته است و اکنون نیز چشمها به همان «شارع الرسول(ص)» و محله قدیمی البراق نجف و کوچه تنگ و باریک آن دوخته شده است.