داک
doc.fileon.ir

ایا پرداخت مهریه واجب است

نویسنده : سمانه KZ | زمان انتشار : 27 خرداد 1398 ساعت 22:08

۱۱ پرسش

: در مواردی که مهر المثل ثابت می شود آیا مهر المثل نکاح دائم را ضامن است یا منقطع ؟

پاسخ: مهر المثل نکاح دائم .

۱۲ پرسش

: مهریه تعیین شده از طرف خانواده ای که من به خواستگاری دختر آنها رفتم ۳۱۳ سکه بود آیا این صحیح و طبق سنت رسول الله (ص) است وآیا این ازدواج می تواند اهداف ازدواج را تأمین کند؟

پاسخ: مستحب است مهریه بیش از مهر السنة نشود که معادل ۵۰۰ درهم نقره است = ۱۲۵۰ گرم نقره.

۱۳ پرسش

: درصورتی که شوهر پرداخت مهر زن را به تأخیر بیاندازد تا روزی که تصادفا در اثر حادثه ای شوهر بمیرد و عملا ً توان پرداخت مهر از او سلب شود وترکه ای که ارزش معادل مهر را داشته باشد بجا نگذارد حکم شرعی چیست؟

پاسخ: مهر به عهده شوهر است و حکم بقیه دیون را دارد چنانچه هیچ دینی بر شوهر شما نبوده می توانید معادل مهر خود را از ترکه بردارید.

۱۴ پرسش

: اگر زنی بمیرد و در ایام حیات مهریه خود را طلب نکرده باشد آیا وُراث ایشان می تواند مهریه را مطالبه کند؟

پاسخ: می تواند.

۱۵ پرسش

: در صورتی که زوجه تمام مهریه ای که بر ذمّه زوج می باشد را در عوض طلاق به او ببخشد یا ذمه او را نسبت به تمام آن در عوض طلاق ابراء نماید یا در مورد تمام آن در عوض طلاق رضایت دهد وزوج او را قبل از نزدیکی ودخول طلاق دهد آیا زوجه باید نصف آن مهریه را به زوج پرداخت نماید ؟

پاسخ: بلی باید پرداخت نماید.

۱۶ پرسش

: در صورتی که مطابق نظر شریف حضرتعالی عدم بکارت (ثیوبت) عیب محسوب می شود بفرمائید: آیا صرف عدم بکارت (ولو بکارت به صورت شرط یا وصف در نکاح نیامده باشد) موجب حق فسخ یا تقلیل مهرّیه به نفع زوج می شود؟

پاسخ: صرف عدم بکارت (که عقد به نحو اشتراط مبنیّ بر آن واقع نشده است) موجب حق فسخ نمی شود وشوهر می تواند تفاوت بین مهر باکره وثیّب را بالنسبه از کسی که فریب دهنده بگیرد.

۱۷ پرسش

: من با همسرم حدود یک سال است اختلاف داریم ایشان مطالبه مهرشان را میکند و مبلغ آن سنگین است از طرفی با ایشان صحبت کرده بودم تا این مبلغ را در آینده بعد از استطاعت مالی به ایشان بپردازم از طرفی دیگر ایشان در بین جمعی از بزرگان چندین مرتبه گفته اند که حاضر به ادامه زندگی با اینجانب نیستند و طلاق می خواهند ولی چون قوانین به نحوی است می توانند این مبلغ را بگیرند از اقدام قانوانی امتناع کرده و مرا اسیر کرده اند از طرفی وضعی را ایشان بوجود اورده اند از نظر شرعی برای من مشکلاتی بوجود آورده است .

با توجه به موارد فوق الذکر وضع شرعی پرداخت مهریه چگونه است ؟

پاسخ: شما بدهکارید و در صورت امکان باید بپردازید مگر این‌که زمانی برای پرداخت آن معین کرده باشید و اگر زمانی معین نکرده اید و تاکنون دخول صورت نگرفته همسرتان می تواند تمکین نکند تامهر بگیرد .

۱۸ پرسش

: در صورتی که مطابق نظر شریف حضرتعالی عدم بکارت (ثیـبوبت) عیب محسوب می شود بفرمائید: آیا صرف عدم بکارت (ولو بکارت به صورت شرط یا وصف در نکاح نیامده باشد) موجب حق فسخ یا تقلیل مهرّیه به نفع زوج می شود؟

پاسخ: صرف عدم بکارت (که عقد مبنیّ بر آن واقع نشده است) موجب حق فسخ نمی شود و شوهر می تواند تفاوت بین مهر باکره و ثیّب را بالنسبه کم کند .

۱۹ پرسش

: زن غیر مدخوله ای که شوهرش فوت کرده آیا تمام مهرش را از مال شوهر می گیرد یا نصف مهر را ؟

پاسخ: مستحق نصف مهر است و سزاوار است که نسبت به دیگر سائر ورثه با او مصالحه کنند .

برای ارسال سوال جدید اینجا را کلیک کنید