داک
doc.fileon.ir

عوارض عصبی شدن در دوران بارداری

نویسنده : مهسا | زمان انتشار : 20 دی 1399 ساعت 10:04

احتمالا بارها و بارها در طی یک هفته عصبی شدن در دوران بارداری را تجربه کرده باشید. گرچه از طبیعی بودن تغییرات خلقی از جمله عصبی شدن مادر در دوران بارداری، حساس تر شدن روحیه او، گریه های پی در پی آگاه هستید اما نگرانی شما درمورد این که عصبانیت در بارداری چه تاثیری روی جنین دارد؟ عوارض عصبی شدن در اوایل بارداری چیست و ... کاملا قابلا درک خواهد بود. با خواندن این متن آگاهی خود را درمورد عصبی شدن در دوران بارداری و این موضوع که آیا عصبانیت در بارداری و جنسیت جنین با یکدیگر ارتباط دارند یا نه افزایش دهید.

علت عصبی شدن در دوران بارداری چیست؟

هورمون‌های بارداری مقصر اصلی هستند. آنها هستند که نمی‌گذارند در آرامش باشید. هورمون ها آزاد شدن انتقال‌دهنده‌های عصبی را از مغز تغییر می‌دهند و منجر به نوسانات گسترده در احساسات شما می‌شوند. یک روز شما ممکن است احساس خوش مشرب بودن و خوشحالی داشته باشید، روز دیگر احساس افسردگی و خلق پایین کنید و گاهی بخواهید از روی عصبانیت زمین و زمان را برهم بزنید. گاهی اوقات ممکن است نسبت به بارداری و مادر شدن خود احساس پشمانی کنید. بله، کاملا طبیعی است و برای بسیاری از بانوان اتفاق می‌افتد. این احساس هیچ ارتباطی با احساسی که پس از تولد فرزندتان خواهید داشت ندارد. با این حال اگر عبانیت شما بیش از حد باشد، شاید وقت آن است با پزشک خود این موضوع را در میان بگذارید. 

هفته­ های اول بارداری خلق و خوی شما مثل هوای بهاری مدام در حال تغییر است و عصبی شدن در دوران بارداری یکی از عوارش و نشانه های معمول ان محسوب می گردد. در اینجا به شما می­گوئیم که چگونه از پس این فراز و فرودها بربیایید.

 عصبی شدن در بارداری و جنسیت جنین

برخی از مادران تصور می کنند که عصبی شدن در دوران بارداری می تواند نشان دهنده پسر بودن جنین باشد. اما این ادعا هیچگونه پشتوانه علمی ندارد و درحقیقت بر اساس این باور عمومی در بین مادرها و مادربزرگ ها شهرت پیدا کرده است که باتوجه به اینکه مردان خلق و خوی تندتری دارند، شاید در شکم داشتن جنین پسر سبب تندخویی مادر شود. اما مطالعات علمی در این زمینه نشانه می دهد که عصبی شدن در بارداری و جنسیت جنین هیچ ارتباط معنا داری با هم ندارد

 . چگونه مشکل عصبی شدن در دوران بارداری را حل کنم؟ چگونه به اطرافیانم کمک کنم که با تغییرات خلقی من کنار بیایند؟

نوسانات روحی در دوران بارداری طبیعی است و بهترین چیز در مورد آن‌ها این است که آن‌ها کاملا قابل مدیریت هستند.​

  • عاشقانه با همسرتان صحبت کنید: شوهر شما هم مثل شما گیج شده‌ و کوچک‌ترین سرنخی برای این که چرا شما این قدر غیرقابل پیش بینی رفتار می‌کنید، ندارد. با او عاشقانه صحبت کنید و توضیح دهید که اوضاع در طول این نه ماه چگونه خواهد بود.​
  • مراقب فرزندان بزرگ‌تر خود باشید: بچه‌های بزرگ‌تر نمی‌توانند رفتار عجیب مادرشان را درک کنند. حالا زمان خوبی است که آن‌ها را پایین بگذارید و بگویید که مامان به خاطر رشد نوزادش بدنش در حال تغییر است و ممکن است گاهی اوقات مامان حالش خوب نباشد. نسبت به عشق خود به فرزندانتان در هر نقطه، حتی زمانی که حال روحی تان تغییر می کند تاکید کنید و عشق و محبت خود نسبت به آنها را بیان کنید.
  • بیرون بروید: راه رفتن می‌تواند خستگی را از بین ببرد و هنگامی که احساس ناراحتی می‌کنید، به عنوان یک تقویت‌کننده خلقی فوق‌العاده عمل می کند. به بچه های دیگر نگاه کنید که همراه با مادرشان خوشحال هستند، این باید حال روحی شما را تغییر دهد. اگر بچه بزرگ‌تر دارید، آن‌ها را برای قدم زدن با خودتان بیرون ببرید و یا آن‌ها را به پارک ببرید.
  • تنفس عمیق را تمرین کنید: تنفس عمیق مثل مدیتیشن است .قبل از اینکه اجازه بدهید خشم و عصبانیت شما طغیان کند، تنفس عمیق را برای چند لحظه یا به مدت ده یا صد بار تا زمانی که ذهنتان آرام شود انجام دهید.
  • چیزهای خنده دار ببینید: برنامه‌های تلویزیونی یا خواندن کتاب‌های طنز می‌تواند تغییرات خلقی شما را ثابت نگه دارد.
  • غذای سبک بخورید: کاهش قند خون باعث مشکل عصبی شدن در دوران بارداری می شود. خوردن تنقلات در طول روز به طور منظم می تواند کمک بزرگی باشد.

بیشتر بدانید:

1- مراقبت از سلامت روانی در دوران بارداری

2- 10 راه مقابله با استرس در بارداری

3- 8 تکنیک رسیدن به آرامش در دوران بارداری

4- کسب آرامش در بارداری با تنفس خودآگاهانه