داک
doc.fileon.ir

خوردن رب انار ترش در بارداری

نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 21 آبان 1399 ساعت 15:10

از همان دوران کودکی در شعر ها هم برای ما از فواید و زیبایی های انار گفته اند . فکر  می کنم کمتر کسی باشد که انار و رب انار و لواشک انار  خیلی چیزهای دیگر را که از این میوه خوشرنگ و خوشمزه گرفته میشود را دوست نداشته باشد .اگر شما نیز در شرف اقدام به بارداری هستید یا دوران بارداری خود را سپری می نمایید و دوست دارید خاصیت مصرف انار در زمان حاملگی را بدانید؟ و دوست دارید که تاثیر خوردن انار در بارداری بر مادر حامله چیست؟  در این مطلب از تانما ما از شگفتی های انار و رب انار در بارداری می گوییم.

انار دارای فواید شگفت انگیز زیادی است که می توان آن را به روش های مختلف مصرف کرد و از آن لذت برد. مصرف شربت انار برای درمان آسیب های غضروف و محافظت نوزادان از آسیب های مغزی در طول تولد بسیار مفید می باشد. 

5 میلی‌گرم آهن موجود در انار در خون سازی و پیشگیری از فقر آهن و کم‌خونی موثر است. انار دارای ویتامین‌های گروه B است که عمدتا این ویتامین‌ها در واکنش شیمیایی ضروری بدن نقش دارند، همچنین ویتامین B1 که در پیشگیری از ناراحتی عصبی موثر است.

یکی از خاصیت های مهم انار و رب انار در بارداری خاصیت خون ساز بودن آن است. انار میوه ای خونساز است. خاصیت دیگر انار تصفیه خون است. انار خون را تصفیه می کند. هر چقدر یک مادر باردار دارای خون بیشتر و سالمتری باشد مسلم است که بهتر و سالم تر می تواند دوران بارداری را سپری کند زیرا نیاز یک زن حامله در دوران بارداری به خون بیشتر می شود و کمبود خون می تواند خدای ناکرده مشکلاتی را برای مادر باردار یا جنین او داشته باشد. در این میان نقش میوه انار به عنوان یک ماده طبیعی تامین کننده آهن خون و نیز افزایش دهنده حجم خون مادر در دوران بارداری کاملا مشخص است.

خاصیت دیگر انار برای زنان باردار ، خاصیت ضد ویاری و ضد تهوعی انار است. مادران باردار که ممکن است در طی دوران بارداری دچار تهوع شده یا ویار داشته باشند بهتر است انار میل کنند. مخصوصا مصرف انار به صورت ناشتا در هنگام صبح و قبل از صرف صبحانه از تهوع بارداری جلوگیری می کند.

انار مخصوصا اگر با هسته اش خورده شود خاصیت ضد یبوستی دارد و از این نظر هم برای زنان بارداری که دچار یبوست در دوران بارداری می شوند یک میوه عالی برای رفع یبوست بارداری به شمار می رود.

خاصیت دیگر انار و رب انار در بارداری و  برای مادران باردار جلوگیری از ابتلا مادران باردار به فشار خون   و  هم چنین درمان فشار خون بارداری هست. برخی از زنان حامله ممکن است در طی دوران بارداری دچار فشار خون بارداری شوند و این فشار خون ممکن است سبب بروز مشکلاتی برای مادر باردار یا جنین بشود. انار به عنوان یک ماده طبیعی دافع حرارت و کاهنده فشار خون نقش بسیار موثری در پیشگیری و کنترل فشار خون بارداری دارد.

اعضاء بدن مادر باردار مخصوصا مفاصل و غضروف ها فشار بیشتری را نسبت به زمان غیر بارداری متحمل می شوند. تحقیقات اخیر نشان داده اند که آب انار عامل موثری در جلوگیری از التهاب مفاصل و تحلیل رفتن غضروف هاست و از این نظر برای مادران باردار بسیار مفید است.

انار میوه ای مفرح است و برای یک زن حامله که ممکن است در دوران بارداری دچار افسردگی شده یا شادابی خود را از دست دهد یک ماده ضد افسردگی طبیعی به حساب می آید.

آب انار شیرین ادرار آور بوده و برای بیماری های مجاری ادراری مفید است و از این حیث برای مادران آبستن که دچار عفونت ادراری می شوند می تواند بسیار مفید باشد.

انار دارای مقدار زیادی پتاسیم است و این ماده می تواند نقش موثری در جهت جلوگیری از ورم زنان باردار در طی دوران بارداری داشته باشد.

در این جا به برخی از فواید انار برای مادران بارداری اشاره شد و علاقمندان می توانند جهت دانستن مطالب بیشتر در این زمینه به کتب و مقالات موجود در این زمینه مراجعه نمایند.

فواید خوردن انار در دوران بارداری برای جنین
حال که تا حدودی با خواص و فوائد مصرف انار در دوران بارداری بر مادر باردار آگاه شدیم ببینیم مصرف انار چه تاثیری بر روی جنین در دوران بارداری دارد؟ وجود جنین جدای از وجود مادر باردار نیست و هرتغذیه ای که یک مادر باردار داشته باشد مسلما بر روی جنین او نیز تاثیر خواهد داشت.

همانطور که در بالا هم اشاره شد یکی از خواص انار خاصیت تصفیه خون است. خون مجرای تغذیه جنین از مادر است و خون سالم یعنی مجرای تغذیه سالم و این سلامتی بر سلامتی جنین تاثیر دارد. انار دارای ماده ای به نام مانتین است که بسیار مفید بوده و باعث پاک سازی و تصفیه کبد می شود. تصفیه کبد باعث سلامتی و نیز زیبایی جنین خواهد شد. انار باعث خوش آب و رنگ شدن نوزاد می گردد.

میوه انار یک منبع غنی از ویتامین ها از جمله ویتامین آ (A) می باشد که در رشد و نمو جنین بسیار موثر هستند. ویتامین ب (B) موجود در انار در تکامل و رشد سیستم عصبی جنین تاثیر زیادی دارد و باعث جلوگیری از آسیب های عصبی در جنین می شود.

انار به دلیل داشتن کلسیم در رشد و تکامل استخوان بندی جنین موثر است و عامل مهمی در جلوگیری از نرمی استخوان به شمار می رود.

انار دارای آهن است که یک عنصر مهم برای مادران باردار در طول دوران بارداری و رشد و نمو جنین و جلوگیری از آسیب های ناشی از فقر آهن در جنین محسوب می شود و نیز سبب قوی تر شدن سیستم ایمنی بدن جنین می گردد.

انار یک تاثیر غیر مستقیم بر سلامتی جنین دارد و آن اینکه وقتی مادر باردار به دلیل داشتن تهوع بارداری نتواند تغذیه مناسبی داشته باشد ممکن است سلامتی جنین به خطر بیفتد ولی انار با از بین بردن تهوع بارداری سبب می شود مادر باردار در طول دوره بارداری تغذیه سالم و کافی داشته باشد تا سلامتی جنین تهدید نشود.

انار در تکامل و رشد و نمو عضلات جنین نقش موثری دارد و مخصوصا در ماه ششم بارداری که ماه عضلات است خوردن انار برای زنان باردار بسیار تاکید می شود.

میزان مصرف انار در دوران بارداری
یادمان باشد در مصرف انار در دوران بارداری افراط و تفریط نکنیم! خوردن روزانه حداکثر یک عدد انار متوسط تقریبا کافی است. چنانچه خانم بارداری دارای شرایط ویژه می باشد بهتر است قبل از مصرف انار با یک پزشک طب سنتی مشورت نماید. نکته مهم دیگری که بایستی مد نظر داشت این است که انار چون یک میوه قابض است از مصرف آن در اواخر بارداری خودداری شود تا موجب مشکل در روند زایمان طبیعی نشود.