داک
doc.fileon.ir

قانون توقیف خودرو برای مهریه

نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 24 اسفند 1399 ساعت 22:46

یکی از طرقی که زوجه می تواند به حق و حقوق مالی خود نسبت به زوج دست پیدا کند توقیف خودرو برای مهریه می باشد با توجه به اینکه امروزه هر فرد برای سهولت در رفت و آمد و حمل ونقل یک وسیله شخصی دارد ، زوجه می تواند به توان مالی از زوج ، اقدام به توقیف خودروی وی کرده .

توقیف خودرو برای مهریه از دو طریق ممکن است : دادگاه و اجرای ثبت اسناد

توقیف خودرو برای مهریه از طریق دادگاه :

در این روش باید دادخواستی مبنی بر مطالبه مهریه به دادگاه ارائه شود و همزمان با تقدیم دادخواست تقاضای تامین خوسته نموده تا پس از صدور رای به نفع زوجه فورا خودروی زوج توقیف شود و مجالی برای مخفی کردن یا انتقال سند خودرو به نام دیگری برای زوج باقی نماند .

پس از معرفی خودرو به عنوان تامین خواسته زوجه باید اقدام به استعلام از پلیس راهور کند تا خودرو یا خودروهایی که به نام مرد است را توقیف سندی نماید تا پس از این ناریخ نقل و انتقال سند خودرو امکان پذیر نباشد .

توقیف خودرو برای مهریه از طریق اجرای ثبت اسناد :

در این روش با معرفی خودرو به اجرای ثبت اسناد دستور توقیف گرفته می شود و پس از آن به مورد ابلاغ گذاشته می شود ابلاغ برای زوج حاوی تعیین مدت محدودی ( ده روز ) است که طی این مدت زوج مهلت دارد مهریه را پرداخت کند و در صورت عدم پرداخت زوج 3 روز به زوجه مهلت می دهند خودرو را معرفی کند و پس از این سه روز دستور توقیف خودرو صادر می شود و به پلیس راهور ارجاع می گردد و پلیس راهور خودرو را توقیف می کند .

نکته حایز اهمیت و پر سوال در مورد توقیف خودرو جایی است که در رهن یکی از شرکت های خودرو سازی می باشد .

سوالی که برای خیلی از افراد مطرح می شود این است که آیا می شود خودرویی که در رهن شرکت خودرو سازی است را بابت مهریه توقیف کرد یا خیر ؟

پاسخ این سوال مثبت است . با توجه به اینکه رهن مکرر در قانون مدنی به صراحت مورد پذیرش قرار گرفته است می توان این  خودروهای در رهن یا با این شرایط توقیف نمود اما برداشت دین از این نوع خودروها منوط به این است که میزانی که بابت خودرو هنوز به شرکت تولید کننده بدهکار است غیر قابل رهن مجدد است و صرفا مبلغی که بابت خودرو تا آن زمان پرداخت شده را می توان مورد توقیف بابت مهریه قرار داد .

به طور مثال وقتی زوج خودرویی به ارزش 150 میلیون دارد که در رهن یک شرکت خودروسازی است باید برسی شود چه میزان از اقساط پرداخت شده است به طورمثال اگر 50 میلیون از اقساط پرداخت گردیده و  100 میلیون به شرکت تولید کننده بدهکار است خودروی فوق الذکر فقط به اندازه 50 میلیو قابل توقیف برای زوجه است و نه بیشتر .

سوال دیگری خیلی از خانم ها بابت توقیف خودروی همسر خود می پرسند این است که آیا ممکن است هنگام مزایده خودرو ، خودرو را به نام خود بزنند یا خیر ؟

در پاسخ این سوال باید گفت امکان این کار وجود دارد ولی صرفا به شرطی که خریدار دیگری وجود نداشته باشد می توان درخواست کرد .

نکته مهم دیگر اینست که اگر مرد بتواند ثابت کند که خودرویی که زن از او توقیف کرده وسیله کار مرد بوده و وی از طریق آن امرار معاش می کرده و ماشین وی نیز ماشین گران قیمتی از نظر عرف نباشد می تواند با استناد به اینکه ماشین مذکور وسیله ضروری زندگی اش است و جزء مستثنیات دین حساب می شود تقاضای رفع توقیف از ماشین بنماید .