دادگاه نفقه چند جلسه است
نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 17 اسفند 1398 ساعت 22:04
نفقه معوقه مربوط به گذشته است یعنی اگر زن در طول مثلا یکسال هیچ خرجی از مرد دریافت نکرده باشد یا اینکه در دوران عقد قرار دارد و در منزل پدرش سکونت دارد با این حال وظیفه زوج است که نفقه زنش را بدهد که اگر چنین نکرده باشد زن می تواند نفقه معوقه تا حال را از او مطالبه نماید.
برای شروع شکایت چه باید کرد؟
برای مطالبه نفقه معمولا چون بحث مالی هست باید از طریق دادخواست مبادرت به طرح دعوا نمود.
بعد از تنظیم دادخواست و دستور ثبت پرونده جهت ابطال تمبر به واحد تمبر ارسال می شود که پس از آن پرونده ثبت و ریاست شعبه دادگاه دستور تعیین وقت جلسه رسیدگی را صادر می کند. مطابق با دستور مدیر دفتر، تعیین وقت جلسه رسیدگی صورت گرفته و به این ترتیب در قالب ارسال احضاریهای، طرفین دعوت شده و نسخه ثانی دادخواست و ضمایم آن برای خوانده دعوا( زوج ) ارسال میشود. بعد از ارسال اخطاریه در وقت که قبل تشکیل شده جلسه دادگاه تشکل می شود که طرفین باید در جلسه دادگاه شرکت نمایند.
در وقت مقرر جلسه دادگاه تشکیل شده و خواهان حاضر شده، ولی خوانده با وجود ابلاغ اخطاریه و رعایت انتظار کافی حضور نداشته و لایحهای نیز ارسال نکرده است. خواهان خواسته خود را به شرح دادخواست تقدیمی بیان میکند و نیز عنوان میکند شهود خود را آوردهام.
دادگاه از شهود به نامهای فهیمه، آزاده و داوود استماع شهادت کرده و صورتمجلس تنظیم میکند و همه شهود مراتب ادعای خواهان را گواهی کرده و شهادت به همسر بودن وی و اینکه شوهرش مدتی است که ترک منزل کرده است و نفقه پرداخت نمیکند شهادت دادهاند. دادگاه پس از استماع اظهارات خواهان ختم رسیدگی را اعلام و به شرح ذیل مبادرت به صدور رای میکند.
دانستنیهایی در خصوص نفقه معوقه
با بسته شدن عقد نکاح، بین زن و شوهر برخی حقوق و تکالیف مالی و غیرمالی ایجاد خواهند شد یکی از مهمترین حقوق مالی که برای زن ایجاد می شود نفقه چیست : معمولا همه خانواده ها با مقوله نفقه آشنایی دارند ولی مختصری توضیح را لازم می دانیم.
طبق قانون مدنی ایران ، نفقه عبارت است از «همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت از قبیل مسکن، البسه، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.» به عبارتی نفقه هزینه زندگی به حساب میآید.
نفقه شامل چه چیزهایی است؟
ماده ۱۱۱۱ قانون مدنی در خصوص استنکاف شوهر از دادن نفقه و مراجعه زوجه به دادگاه و تعیین میزان نفقه توسط دادگاه است و مفهوم مخالف آن که مورد استناد رای صادره است، عدم اثبات موضوع را از ناحیه زوجه عنوان میکند، زیرا روشن شدن اینکه زوجین در زیر یک سقف زندگی میکردند، نشانگر این امر است که نفقه زوجه که طبق قانون شامل خوراک، پوشاک و وسایل زندگی و هزینههای دارو و درمان و مایحتاج زندگی است، از ناحیه زوج پرداخت میشود و اما در خصوص اجرتالمثل که دادگاه عنوان کرده است که اگر زوجه قصد تبرع نداشته است، میتواند طرح دعوی کند، باید به مفهوم آن توجه کرد.
اجرتالمثل چیست؟
زن خانه کارهایی را قبل از طلاق خود در منزل شوهر انجام میدهد. به حقالزحمه این خدمات انجام شده زن، اجرتالمثل گفته میشود که قابل مطالبه بوده و کارشناس دادگستری میزان آن را بر اساس یکسری شرایط تعیین میکند. البته قانونا به شرطی که تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد.
با توجه به آنچه گفته شد مطالبه نفقه یکی از پروندههای مهم در دادگاههای خانواده است. برای مطالبه نفقه زن لازم نیست تمکین خود را ثابت کند بلکه این شوهر است که اگر میخواهد از زیر بار پرداخت مهریه رها شود باید عدم تمکین زوجه را به اثبات برساند.
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)