برداشتن چیز سنگین در ماه هفتم بارداری
نویسنده : مهسا | زمان انتشار : 30 دی 1400 ساعت 07:05
آیا قصد دارید در دوران بارداری در منزل جابجایی و تغییر ایجاد کنید؟ آیا قصد تغییر دکوراسیون و بازسازی را دارید؟ ابتدا باید ببینید انجام این کارها در بارداری ضرری برایتان دارد یا خیر. برای رسیدن به پاسخ این سوال، این مقاله را مطالعه کنید تا ببینید آیا برداشتن و جابجا کردن اشیای سنگین منزل در دوران بارداری می تواند برای شما و جنین تان مضر باشد یا خیر؟
آیا در دوران بارداری می توانم وسایل منزل را جابجا کنم؟
از نظر پزشکی، محدودیتی برای جابجا کردن وسایل در بارداری وجود ندارد، برخی متخصصین معتقدند که جابجا کردن اشیای سبک و نه چندان سنگین در دوران بارداری بلا مانع است، اما برخی دیگر حرکت دادن مبلمان و اثاثه منزل را در دوران بارداری نهی می کنند.
اجتناب از جابجایی لوازم منزل همیشه مقدور نیست، بنابراین بهتر است با اهمیت موضوع آشنا شویم و بیاموزیم چگونه می توان از رویدادهای ناگوار پیشگیری و جلوگیری کرد.
قبل از جابجا کردن اجسام سنگین در بارداری این نکات را در نظر بگیرید:
هر بارداری ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد و افراد مختلف نسبت به بارداری های خود واکنشهای متفاوتی نشان می دهند. برای برخی مادران جابجا کردن وسایل منزل هیچ مشکلی ایجاد نمی کند، اما برای بعضی دیگر ممکن است به طور کامل با محدودیت های جدی همراه باشد. اگر باردار هستید و باید اثاث خانه را جابجا کنید، موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
نکته 1 – بهشرایط پزشکی و سلامت بارداری خود توجه کنید
جزئیاتی مانند سلامت جسمی و چگونگی پیشرفت فرایند بارداری را در نظر بگیرید. در صورت بروز هر عارضه ای (مشکلی)، ابتدا موضوع را با پزشک در میان بگذارید. اگرچه کمر درد و ناراحتی های ناحیه پشت، در دوران بارداری کاملاً طبیعی هستند اما اگر درد یا ناراحتی در کمر دارید، از حرکت دادن وسایل و لوازم سنگین منزل خودداری کنید. در صورت ابتلا به نارسایی سرویکس (گردنه رحم)، هر گونه سابقه زایمان زودرس یا احتمال زایمان پیش از موعد در بارداری فعلی باید از جابجایی اجسام سنگین در بارداری پرهیز کنید. قبل از حمل اثاثه منزل و جابجایی اجسام سنگین در بارداری، حتما نزد پزشک رفته و سلامت عمومی خود را کنترل کنید.
نکته 2 – در دوران بارداری جابجا کردن اجسام سنگین تا چند کیلوگرم مجاز است؟
شاید کل دوران بارداری شما با سلامت کامل، با آرامش و بدون هیچ مشکلی سپری می شود، اما باز هم در جابجایی لوازم و وسایل سنگین به خصوص در سه ماهه سوم برای شما محدودیت هایی وجود خواهد داشت. بهتر است همزمان با آغاز سه ماهه دوم از برداشتن و جابجا کردن لوازم سنگین خودداری کنید تا شاهد هیچ گونه عارضه و مشکلی نباشید. هل دادن یا با پا حرکت دادن برخی وسایل یا مبلمان در دوران بارداری اگر مشکلات تنفسی یا استرس ایجاد نکند، مانعی ندارد. البته به یاد داشته باشید تنها مجاز هستید وسایل سبک و غیرسنگین را در مسافت کوتاه جابجا کنید.
در دوران بارداری، مطلقا هیچ گونه اثاثه سنگین و مبلمانی را بلند نکنید. اگر هیچ مشکلی در بارداری ندارید، تا حدود هفته بیستم تنها بلند کردن اشیایی به وزن حدود 23 کیلوگرم مجاز است. تا هفته سی ام اگر همه چیز خوب پیش برود، باز هم بلند کردن اشیایی کمتر از 23 کیلوگرم خطری برایتان نخواهد داشت.
نکته 3 – روش صحیح بلند و جابجا کردن اجسام سنگین در بارداری
در دوران بارداری حفظ تعادل بدن، دشوار است. در این دوران مرکز ثقل بدن تغییر می کند لذا بلند کردن اشیا اگر اصولی و درست نباشد، به شما و جنین آسیب خواهد زد. با این شرایط ممکن است زمین بخورید پس باید جانب احتیاط را رعایت کنید. این نکته را در نظر داشته باشید، به جای خم شدن و برداشتن اشیا از روی زمین، باید روی زانوها بنشینید و به آرامی دوباره بایستید. فشار وزن شما باید روی پاها و نه روی کمر باشد. سعی کنید به هنگام نشستن روی زانوها یا برخاستن به یک محافظ تکیه کنید تا در صورت افتادن خطری رخ ندهد.
توصیه می شود در دوران بارداری از جابجا کردن وسایل و مبلمان سنگین خوددداری کنید. از همسر، یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان کمک بخواهید. همچنان می توانید از افراد متخصص کمک بگیرید. در شرایطی که حمل و نقل اسباب و اثاثه منزل اجتناب ناپذیر است، نکات فوق را رعایت کنید. در صورت احساس خستگی یا ناراحتی از ادامه کار خودداری کرده و پزشک را در جریان قرار دهید.
سعی کنید از شریک زندگی خود یا سایر اعضای خانواده یا دوستان خود بخواهید که کمک کنند. شما همچنین می توانید از کمک متخصصان در این زمینه استفاده کنید.
مطالعه بیشتر:
1- آیا بغل کردن کودکان نوپا در دوران بارداری بی خطر است؟
2- بلند کردن اشیای سنگین در دوران بارداری