خواص خیار در بارداری
نویسنده : سمانه KZ | زمان انتشار : 08 تیر 1398 ساعت 20:48
محمد عبداللهی نیک آبادی محقق و پژوهشگر طب اسلامی بیان کرد: از آنجایی که خیار دارای ویتامین های آ، سی و انواع ویتامین ب و همچنین حاوی کلروفیل، اسید فولیک، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، منگنز،کلسیم و سلولوز است، توصیه می شود در طول روز حداقل یک خیار بخوریم.
وی افزود: برای از بین بردن
مصرف خیار توصیه می شود و همچنین خوردن پوست خشک خیار سبز زایمان را آسان می کند و لازم به ذکر است زنان حامله قبل از درد باید از مصرف خیار خود داری کنند.
عبداللهی نیک آبادی ضمن اشاره به این موضوع که خیار خنک کننده بدن و تسکین دهنده عطش است، ادامه داد: این میوه برای مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار بسیار مفید بوده و با توجه به خاصیت حل کنندگی اسید اوریک و اورات در درمان نقرس نقش مهمی دارد.
این پژوهشگر طب اسلامی ضمن تاکید بر اینکه خیار و تخم خیار برای درمان دیابت و بیماری های قندی بسیار مفید است، اظهار داشت: از ورقه خیار برای رفع قرمزی چشم استفاده می شود و اگر این میوه همراه غذا در سالاد خورده شود، به درمان یبوست کمک می کند.
عبداللهی نیک آبادی عنوان کرد: آشامیدن آب خیار در رفع اکثر تب های شدید، تسکین حرارت خون وصفرا، ازبین بردن التهاب معده، پاک کردن کبد، دفع سنگ کلیه و مثانه و همچنین بهبود یرقان سودمند است.
وی ابراز داشت: اگر روزی یک عدد خیار بخورید از سرما خوردگی در فصل پاییز و زمستان در امان هستید و برای از بین بردن صفرا و اسید خون از خیار دارای تخم زرد، کاملا رسیده و بدون نمک استفاده می شود.
این پژوهشگر طب اسلامی اشاره کرد: خیار برطرف کننده غصه و افسردگی است و با حلقه حلقه کردن خیار و قرار دادن آن روی پوست می توان برای از بین بردن چین و چروک و چربی پوست و همچنین حفظ لطافت و تازگی آن استفاده کرد و ضماد خیار برای خارش، اگزاما و تحریکات جلدی پوست بسیار موثر است.
عبداللهی نیک آبادی خوردن خیار قبل از غذا را در هضم مواد عذایی بسیار موثر دانست و یاد آور شد: کسانی که مشکل معده، رماتیسم، زخم روده و اثنی عشر، ورم کلیه و سنگ کلیه دارند باید از خوردن خیار شور بپرهیزند.
وی توصیه کرد: برای جلوگیری از نفخ بهتر است بعد از خوردن خیار عرق نعنا یا مقداری آب جوش همراه نبات بخورید و کسانی معده ضعیف دارند و دچار سوء هاضمه هستند بهتر است خیار را همراه عسل یا مویز بخورند.
وی با بیان اینکه خیار تصفیه کننده طبیعی خون است، افزود: خوردن، بوییدن و مالیدن خیار به پیشانی در رفع سردرد و قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت از بین بردن گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است.
خوردن خیار در دوران بارداری
خانم ها در دوران بارداری نیاز دارند که همه ویتامین های مورد نیاز بدن خود را تامین کنند، این امر با خوردن مواد غذایی سالم امکان پذیر است. خیار، میوه ای کم کالری بوده، و نیز حاوی کلروفیل،
، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، منگنز، کلسیم و سلولز است. همچنین خواص خیار به توسعه جنین در رحم مادر، افزایش ایمنی بدن، حفظ فشار خون مناسب و افزایش استحکام استخوان مادر باردار کمک شایانی می کند. بنابراین به عنوان یک خوراکی مفید در بارداری می تواند مصرف شود، در عین حال مضراتی دارد که نباید آن را نادیده گرفت. در ادامه شما را با خواص خیار در دوران بارداری و خطرات احتمالی مصرف خیار در بارداری بیشتر آشنا می کنیم.
خیار از بروز کم آبی و تشنگی در دوران بارداری پیشگیری می کند : از آنجا که کم بودن میزان آب دریافتی بدن می تواند موجب کم آبی بدن و در نتیجه باعث بروز خستگی، لرز و گرفتگی عضلات شود، لذا مصرف خیار به دلیل دارا بودن حجم زیاد آب (۹۵%) ، مانع از بروز کم آبی در دوران بارداری می شود.
بهبود گوارش و پیشگیری از یبوست : آب و فیبر، دو عنصر مهم موجود در خیار هستند که با از بین بردن سموم موجود در سیستم گوارش به هضم آسان غذا کمک می کنند، همچنین مصرف منظم خیار با پوست در بارداری، احتمال بروز یبوست در بارداری را کاهش می دهد.
مصرف خیار و افزایش استحکام استخوان ها : ویتامین K نقش مهمی در افزایش استحکام استخوان ها دارد، در نتیجه با افزایش تراکم استخوانی و بهبود تعادل کلسیم، احتمال شکستگی را کاهش می دهد. از آنجا که بدن انسان در هنگام ساخت و ترمیم استخوان به ویتامین K نیاز دارد و این موضوع در مورد زنان اهمیت بیشتری پیدا می کند، بنابراین مصرف خیار در دوران بارداری در افزایش استحکام استخوان ها می تواند مفید باشد.
آنتی اکسیدان موجود در خیار : خیار غنی از انواع آنتی اکسیدان است، برخی از این آنتی اکسیدان ها نظیر ویتامین های A، ویتامین C، بتا کاروتن، لوتئین و زیگزانتین ایمنی بدن را افزایش داده و به از بین بردن عفونت ها کمک می کند.
مضرات مصرف خیار در دوره بارداری
- خیار ماده ای ادرار آور است، بنابراین خوردن آن احتمال
را افزایش می دهد.
- مصرف بیش از حد خیار باعث تجمع گاز های روده و در نتیجه هضم نادرست غذا می شود.
- خوردن خیار در هنگام بارداری ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک مثل خارش، تورم و … شود.