داک
doc.fileon.ir

نزديكي در شب شهادت

نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 27 مهر 1398 ساعت 23:30

تاریخ انتشار: سه شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۴۶دفعات بازدید: ۲۲۱۶۹ بار

  1. خانه
  2. نزدیکی
  3. نزدیکی در شب شهادت چه حکمی دارد

بسم الله الرحمن الرحیم

نزدیکی در شب شهادت امامان معصوم (علیهم السلام) چه حکمی دارد؟ آیا نزدیکی در شب شهادت جایز است؟ اگر در شب شهادت ائمه معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) برای مقاربت اقدام کنیم آیا اشکال دارد؟ آیا نزدیکی در شب عاشورا که شب شهادت امام حسین (علیه السلام) و یاران با وفای ایشان می باشد دارای اشکال شرعی است؟ در این مطلب می خواهیم در مورد انجام عمل نزدیکی در شب شهادت ائمه معصومین (علیهم السلام) بحث کنیم و شما خوانندگان گرامی سایت 2 زندگی را با شرایط آن آشنا کنیم.

از جمله مسائل مهم مربوط به عمل نزدیکی ، زمان نزدیکی کردن می باشد. طبیعتا عمل نزدیکی در یک زمانی انجام می شود. این زمان می تواند در شب ، در روز ، در هریک از ایام هفته ، در هریک از روزهای ماه قمری یا در هر یک از ماه های سال انجام شود. یکی از این زمان ها مربوط به شب شهادت پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) ، شب شهادت خانم فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و همچنین شب شهادت 11 امام معصوم (علیه السلام) [از امام علی تا امام حسن عسگری (علیه السلام)] می باشد. آیا در این شب ها می توان عمل نزدیکی انجام داد یا نه؟

در این جا به یک استفتاء از آیت الله مکارم شیرازی اشاره می کنیم:

پرسش: آیا در روزها یا شب های شهادت اهل بیت (علیهم السلام) و مناسبت های عزاداری ، همبستر شدن زن و شوهر اشکال دارد؟

پاسخ: این کار ، حرام نیست اما سزاوار است در شب های شهادت رعایت شود مانند آنکه انسان در عزای نزدیکان خود از قبیل پدر و مادر چه رفتاری دارد.

از استفتائات آیت الله مکارم شیرازی

از همین یک استفتاء می توان به حکم مساله پی برد. خودداری از انجام عمل نزدیکی در شب شهادت ائمه معصومین (س) به دلیل حرام بودن آن نیست ؛ چرا که این کار ، حرام نمی باشد بلکه به دلیل احترام قائل شدن برای شهادت آن بزرگواران می باشد.

اما یک مساله در مورد مفهوم شب وجود دارد. اینکه گفته می شود شب شهادت ، منظور از آن ، شب قبل از روز شهادت است یا شب بعد از روز شهادت؟ به عبارت بهتر ، آیا شب شهادت ، قبل از روز شهادت قرار دارد یا اینکه شب شهادت ، بعد از روز شهادت قرار دارد؟

یک نکته در اینجا ذکر می گردد و آن این است که از نظر شرعی ، شب هریک از ایام هفته قبل از روز آن قرار دارد. مثلا شب جمعه قبل از روز جمعه می باشد. اگر روز جمعه برابر با روز شهادت باشد ، آنگاه شب قبل از روز جمعه که "شب جمعه" است ، مصادف با شب شهادت خواهد بود. پس وقتی از روز و شب شهادت صحبت می کنیم ، ابتدا وارد شب شهادت می شویم و بعد از آن وارد روز شهادت می گردیم. ملاک تعیین شب و روز از نظر شرعی ، اوقات شرعی می باشد. برای درک بهتر مفهوم شب و روز از نظر شرعی می توانید به مطلب شبانه روز در ماه قمری مراجعه نمایید.

اشتراک گذاری در: