داک
doc.fileon.ir

خواص زرده تخمه مرغ خام با شیر

نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 03 اسفند 1400 ساعت 06:02

سلامت‌نیوز:

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گلپایگان با بیان اینکه« تخم مرغ کاملترین غذایی است که در جهان وجود دارد» بهترین نوع مصرف این ماده غذایی را به صورت پخته دانست و هشدار داد افراد از مصرف تخم مرغ به صورت خام یا مخلوط با شیر خودداری کنند.

دکتر حمید رضا خدایی در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز گفت:«تخم مرغ کاملترین غذایی است که در جهان وجود دارد چرا که این ماده غذایی در طول 21 روز تمام نیازمندی هایی که جوجه برای رشد لازم دارد را دارا است.»

وی افزود:«برخلاف تصوراتی که شیر را کاملترین ماده غذایی می دانند باید گفت تخم مرغ کاملترین غذا است چرا که تمام موادی که برای رشد نیازمندیم را دارا بوده و در علم تغذیه زمانی که می خواهند ارزش پروتئین یک ماده غذایی را بسنجند آن را با پروتئین تخم مرغ مقایسه کرده و می سنجند که به نظر می آید پروتئین ایده آلی است و کاملا قابل جذب بوده و به راحتی از طریق روده ها جذب می شود و کیفیت اسید آمینه موجود در آن مطابق با بدن ما است.»

این دکترای تخصصی علوم دامی ادامه داد:«در مورد چربی موجود در تخم مرغ واقعیت این است که بالا بودن چربی آن را نمی توان کتمان کرد و دارای 33 درصد چربی است و کلسترول دارد و همانطور که می دانید اگر فردی در یک دوره کوتاه مدت تخم مرغ مصرف کند کلسترول وی بالا می رود اما این به صورت کوتاه مدت است و باید گفت بدن افراد سالم طی چرخه ای که در روده و کبدشان است کلسترول بدن را تنظیم می کند.»

وی تاکید کرد:«اگر فرد سالمی باشیم چرخه بدن ما کلسترول بدن را تنظیم می کند پس به طور کلی باید گفت تخم مرغ عامل بالا رفتن کلسترول نیست اما بدیهی است اگر فردی در مصرف کلسترول افراط کند این دوره کوتاه مدت بالا رفتن کلسترول به دوره بلند مدت تبدیل می شود.»

دکتر حمیدرضا خدایی گفت:«مصرف 3 عدد تخم مرغ در هفته برای افراد بالغ توصیه می شود و افراد بایستی از مصرف تخم مرغ به صورت خام و یا به همراه شیر اجتناب کنند چرا که ممکن تخم مرغ آلوده به سالمونلا باشد که منجر به بروز عفونت در بدن انسان شده که در افراد پرخطر مثل افراد کهنسال و زنان باردار و کودکان می تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به بروز عوارض شدید شده و حتی باعث مرگ فرد شود.بنابراین تخم مرغ را بهتر است به صورت پخته مصرف کرد و بایستی مغز پخت شود.»

وی خاطر نشان کرد:«در تحقیقی که حدود 10 سال پیش از تخم مرغ های استان اصفهان به عمل آمد مشخص شد 13 درصد تخم مرغ های این شهر آلوده به انگل توکسوپلاسما بوده که در زنان باردار حتی منجر به سقط جنین شده است البته اکنون بهداشت پیشرفت بسیاری کرده است اما تاکید می شود افراد تخم مرغ را به صورت پخته مصرف کنند.»