داک
doc.fileon.ir

فرار از حکم جلب مهریه

نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 03 اسفند 1399 ساعت 18:10

حکم جلب پرونده های حقوقی با حکم جلب در پرونده های کیفری کاملا متفاوت است.حکم جلب در پرونده های حقوقی دشوارتر است و هنگامی که شخصی قصد گرفتن حکم جلب پس از مطالبه مهریه را دارد باید زمان بیشتری را صرف کند و صبر بیشتری به خرج دهد.

در پرونده های حقوقی زمانی دستور جلب صادر می شود که طی اجرای حکم متهم دین خود را نپردازد و مالی از وی وجود نداشته باشد که پرداخت گردد در نتیجه عدم پرداخت دین، متهم جلب و زندانی می شود.

در صورتی که متهم اموالش را انتقال داده باشد یا واگذار کرده یا مخفی و یا حتی تلف نموده باشد تا ثابت کند مالی ندارد و انتقال مال بعد از شکایت انجام شده باشد صوری بودن معاملات اثبات می شود و اموالش توقیف می گردد.

حکم جلب بدهکار

پس از آنکه زن برای مطالبه مهریه خود شکایت نمود و حکم محکومیت مرد را گرفت باید درخواست اجرای حکم کند و مالی از مرد معرفی کند اگر مرد هیچ مالی نداشته باشد یا زن مالی از او نشناسد که بتواند معرفی کند می تواند از ماده دو قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی استفاده کند با استناد به این قانون ابتدا بدهکار مهریه به دادگاه احضار می شود و در صورت عدم حضورش برای حاضر کردن وی در دادگاه و پرداخت دینش دستور جلب وی صادر می گردد.

نکته قابل ملاحظه اینست که دستور جلب در پرونده های حقوقی فقط برای ادای دین است و مجازات محسوب نمی شود چرا که در امور حقوقی امری به نام مجازات اصلا مطرح نیست و صرف پرداخت دین اهمیت دارد.

چنانچه بدهکار مهریه با جلب در دادگاه حاضر شد و متعاقبا دین خود را ادا نکرد به دستور قاضی دادگاه و مطابق ماده دو قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، چنانچه واقعا معسر نباشد تا زمانی که دین خود را بپردازد، زندانی می شود.

نکته: چیزی به نام دادخواست حکم جلب در پرونده های حقوقی وجود ندارد و کسی نمی تواند به دادگاه مراجعه کند و دادخواست حکم جلب بدهد، فقط زمانی که حکم قطعی صادر شد می توان درخواست دستور جلب داد . همچنین نحوه اجرای این قانون در پرونده های حقوقی برای همه محکومیت های مالی از قبیل مهریه ، نفقه ، چک و غیره به یک شکل است.

حکم جلب سیار:

حکم جلب سیار هم در پرونده های حقوقی که محکومیت آنها قطعی شده است صادر می گردد و هم در پرونده های کیفری در مرحله تحقیقات قابل صدور اس . حکم جلب نفقه، حکم جلب ملاقات فرزند، حکم جلب مهریه، حکم جلب استرداد جهیزیه، حکم جلب فریب در ازدواج ، حکم جلب اجرت المثل، از جمله موارد حکم جلب عادی و حکم جلب سیار در دعاوی خانواده می باشد.

حکم جلب تا چه مدت اعتبار دارد؟

نکاتی در مورد جلب:

  • شاکی باید به مهلت برگ جلب توجه نماید و اگر مهلت منقضی شده باشد مامور قادر به اجرای آن نیست.
  • باید توجه داشت برگ جلب صادره فقط در حوزه قضایی صادر شده اعتبار دارد و برای ماموران کلانتری لازم الاجرا است و چنانچه شاکی دستور قضایی خارج از آن حوزه را به ظابطان ارائه کند ماموران حق دستگیری متهم را ندارند.
  • درصورتی که در برگ جلب اشاره به ساعت انجام آن نشده باشد فقط از طلوع آفتاب تا غروب می توان نسبت به دستگیری فرد اقدام کرد.
  • اگر برگ جلب صادره دستوری در خصوص ورود به منزل یا مخفیگاه متهم یا محکوم علیه قید نشده باشد ، ماموران نمی توانند وارد چنینی مکان هایی شوند و درخواست و اصرار شهروندان خلاف قانون است.
  • کپی برگ جلب فاقد اعتبار قانونی می باشد و فقط با اصل آن اقدام جلب فراهم می شود.
  • ارائه کننده برگه جلب باید شاکی یا وکیل قانونی  وی باشد و هنگام درخواست باید اصل کارت ملی خود را نشان دهد.
  • ماموران کلانتری حصول یا عدم حصول جلب متهم یا محکوم علیه را به مقام قضایی گزارش می کنند و هرگونه اقدام متعاقب با دستور قضایی انجام خواهد گرفت.

منبع: www.tehran-atorney.com