داک
doc.fileon.ir

درد زیر شکم در هفته چهاردهم بارداری

نویسنده : مهسا | زمان انتشار : 26 بهمن 1400 ساعت 13:50

سه ماهۀ اول بارداری شما تمام شده است. باید خوشحال باشید، زیرا از این هفته وارد سه ماهۀ دوم بارداری خود خواهید شد. رحم شما آن‌قدر بزرگ شده است که دیگر نمی‌تواند کاملاً داخل لگن باقی بماند. ممکن است بتوانید آن را حدود ۷ سانتی‌متر و نیم، زیر ناف خود احساس کنید. با رشد جنین و حرکت رحم به سمت بالا، ممکن است برآمدگی شکم مشخص‌تر شود. گرچه زمان این اتفاق و همچنین اندازۀ آن بین زنان متفاوت است. در این مطلب با تغییرات بدن و زندگی، عوارض شایع بارداری، مراقبت‌های پزشکی لازم، خودمراقبتی و علائم نیازمند مراجعه به پزشک طی هفتۀ ۱۴ آشنا خواهید شد.

تغییرات بدن و زندگی شما

طی این هفته شما وارد دوره‌ای جدید از بارداری شده‌اید که سختی‌های سه ماهۀ اول را نخواهد داشت. تهوع شما رو به کاهش است. حجم افزایش یافتۀ خون نیز خون بیشتری را به عروق شما می‌رساند و هورمون‌های بارداری باعث می‌شوند که غدد پوست چربی بیشتری تولید کنند که به صاف‌تر و درخشان‌تر شدن پوستتان می‌انجامد.

تغییرات هورمونی همچنین می‌تواند پوست زنان باردار را حساس‌تر و دچار خارش کند. بهتر است مراقبت بیشتری از پوست خود داشته باشید. پستانهای شما بازهم بزرگ‌تر می‌شود و رشد آنها همچنان طی هفته‌های بعدی ادامه می‌یابد. امکان تغییراتی در بینایی برخی زنان طی این هفته نیز وجود دارد.با رها شدن از نگرانی و استرس اضافی، همچنین از بین رفتن اضطراب سقط جنین، ذهن شما از این هفته آزادی بسیار بیشتری خواهد داشت.

عوارض شایع بارداری در هفتۀ چهاردهم

کمردرد، نفخ شکم، تورم پاها و خارش پوست شکم ممکن است از عوارض بارداری برخی از زنان در این هفته باشد و برخی دیگر اصلاً چنین عوارضی را نداشته باشند. اما عوارض شایع و معمول بارداری برای بیشتر زنان طی هفتۀ ۱۴ شامل موارد زیر است:

برای دیدن تمام اطلاعات هفته به هفته بارداری‌تان، ایمیل خود را اینجا وارد و ثبت‌نام کنید تا در تمام روزهای بارداری همراهتان باشیم.

مراقبت‌های پزشکی هفتۀ چهاردهم

شما اکنون در سه ماهۀ دوم بارداری هستید. در این دوره، حداقل دو جلسه ملاقات با پزشک خواهید داشت. می‌توانید با معاینات پزشکی در سه ماهۀ دوم آشنا شوید. در هفته‌های پیش رو، پزشک احتمالاً آزمایش‌های سه ماهۀ دوم بارداری را برای شما درخواست خواهد داد. اگر کنجکاو و علاقه‌مند هستید، می‌توانید از طریق مطالعه و جست‌وجو در مورد آزمایش‌های خون دوران بارداری اطلاعات کامل‌تری داشته باشید.

خودمراقبتی طی هفتۀ چهاردهم

این هفته زمان خوبی برای باخبر کردن دوستان و خانواده از بارداری شماست. با ورود به سه ماهۀ دوم بارداری احتمالاً تهوع صبحگاهی را پشت سر گذاشته‌اید. به شکلی صحیح از مواد غذایی مناسب استفاده و اطمینان پیدا کنید که همیشه مقدار زیادی تنقلات و میان‌وعده‌های سالم کنار دستتان دارید. به رژیم گرفتن نیز فکر نکنید، زیرا اکنون زمان وزن کم کردن نیست.

به یاد داشته باشید که در طول روز به طور متناوب آب بنوشید، نوشیدن منظم مایعات و خوردن میوه و سبزیجات به رفع یبوست کمک خواهد کرد. برای خلاصی از نفخ شکم می‌توانید در طول روز به جای وعده‌های غذایی پرحجم، به خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر عادت کنید. همچنین برای کم کردن از تکرر ادرار بهتر است در ساعات پایانی روز و نزدیک به زمان خوابتان، مایعات کمتری مصرف کنید.

این هفته، زمان خوبی برای خرید لباس‌های مناسب بارداری و سوتین‌های راحت است. با مشورت پزشکتان، یک ورزش مناسب دوران بارداری مانند پیاده‌روی، یوگا یا شنا را انتخاب کنید. طی این هفته‌ها ممکن است تمایل بیشتری به رابطۀ جنسی داشته باشید. رابطۀ جنسی در دوران بارداری بی‌خطر است، مگر این که پزشک، ممنوعیت رابطۀ جنسی را برای شما لازم بداند. سه ماهۀ دوم بهترین زمان برای رفتن به مسافرت است، زیرا شما انرژی کافی برای لذت بردن از آن را دارید. اگر قصد سفر با هواپیما را دارید، محدودیت و موارد مربوط به صدور مجوز پرواز برای زنان باردار را از خطوط هواپیمایی مورد نظرتان جویا شوید.

علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ چهاردهم

با توجه کردن به تغییرات بدنتان در طول دوران بارداری و مشاهدۀ علائم غیرمعمول، می‌توانید در زمان مناسبی برای درمان به پزشک مراجعه و از خود و جنینتان مراقبت کنید. بهتر است با علائم غیرمعمولی که می‌تواند نشان‌دهندۀ عارضه‌ای شدید باشد، آشنا شوید تا بتوانید مراقبت‌های پزشکی لازم را به موقع دریافت کنید. علاوه بر هر نوع درد شکمی شدید و همچنین خونریزی واژینال که نیازمند مراجعۀ فوری به پزشک است، برخی از علائم دیگری که در صورت مشاهدۀ آنها لازم است برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید شامل موارد زیر است:

  • احساس خستگی
  • ضعف
  • گیجی
  • تپش قلب
  • تنگی نفس
  • سردرد
  • زردی یا رنگ‌پریدگی پوست در نوک انگشت‌ها، زیر پلک‌ها و لب‌ها

این علائم ممکن است نشان‌د‌هندۀ کم‌خونی شما باشد. همچنین اگر طی این هفته و هفته‌های پیش رو، علائمی مثل تب یا لرز داشتید نیز لازم است به پزشک مراجعه کنید، زیرا این علائم می‌تواند ناشی از عفونت‌های مجاری ادرار باشد.