داک
doc.fileon.ir

پیش قسط مهریه کارمندان

نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 11 اردیبهشت 1398 ساعت 21:27

نحوه قسط بندی مهریه و پیش قسط مهریه

4.7

(94.29%)

14

نظر

سوالات خود را در قسمت نظرات پست های اینستاگرام از ما بپرسید

قبل از ورود به جواب سوال توصیه می شود مطلبی تحت عنوان همه چیز در خصوص اعسار از پرداخت مهریه (قسط بندی مهریه) را که به طور کامل و به تفصیل در خصوص نحوه قسط بندی مهریه توضیح داده شده است را مطالعه نمایید.

یکی از متداولترین سوالاتی که از وکیل خانواده می شود در مورد مهریه و به ویژه نحوه قسط بندی مهریه و پیش قسط مهریه است. سوال می شود که پیش پرداخت مهریه چقدر است؟

در قوانین مرتبط با مهریه و نحوه قسط بندی مهریه، میزانی برای قسط و اقساط مهریه مشخص نشده است حتی ملاکی هم برای آن ارائه نشده است و تماما اختیار تعیین آن به قاضی رسیدگی کننده محول شده است.

این قاضی است که با توجه به مهریه و میزان آن، شرایط مالی زوج و دفاعیات زوجه، نحوه قسط بندی مهریه و میزان پیش قسط مهریه را تعیین می کند. بنابراین مبلغ اقساط مهریه یا همان میزان اقساط مهریه برای همه یکسان نیست و در هر پرونده ای و در هر شعبه ای، قاضی دادگاه خانواده به صورت موردی تصمیم گیری می کند. بدیهی است که رای اعسار از پرداخت مهریه ظرف ۲۰ روز در دادگاه تجدید نظر استان، امکان تجدید نظر خواهی و اعتراض وجود دارد.

عده ای اصرار دارند که شما بگویید حداقل پیش قسط مهریه به چه میزان است

جواب سوال بالاداده شد که ملاک و معیاری برای آن وجود ندارد و از مواردی است که در اختیار قاضی دادگاه است.

توجه داشته باشید که عدم پرداخت پیش قسط مهریه و همچنین ادعای عدم توانایی پرداخت پیش قسط مهریه در صورتی که در دادگاه پذیرفته نشود، موجب صدور حکم جلب زوج خواهد شد.

شایان ذکر نپرداختن مهریه تا ۱۱۰ سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن با شرایطی که در قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی آمده است از موجبات صدور حکم جلب شوهر خواهد بود و نسبت به مازاد آن حتی در صورت تقسیط توسط دادگاه، در صورت نپرداختن اقساط امکان جلب شوهر وجود ندارد.

پیش قسط مهریه در طلاق زوج از موارد مذکور مستثنی نیست اما با این توضیح که اگر قبل از طلاق مهریه توسط زوجه مطالبه شده باشد (چه از طریق دادگاه و چه از طریق اجرای ثبت) و متعاقبا توسط زوج دادخواست اعسار داده شده باشد و حکم قطعی در خصوص وضعیت اعسار زوج صادر شده باشد با همان شرایط و با دادن دادخواست طلاق از جانب زوج، امکان طلاق زوجه وجود دارد. ولی اگر زن درخواست مهریه نکرده باشد و مردی دادخواست یک طرفه طلاق تقدیم دادگاه کرده باشد و بعد از صدور حکم قطعی طلاق، مدعی عدم توانایی پرداخت کل مهریه را داشته باشد می بایستی دادخواست اعسار از پرداخت مهریه را تقدیم دادگاه کند.
در این رویه دادگاه ها کاملا سختگیرانه است اولا بعضی از شعب اعسار زوج را وقتی دادخواست طلاق داده باشد را نمی پذیرند ثانیا شعبی هم که می پذیرند معمولا پیش پرداخت سنگین تری برای زوج در نظر می گیرند.

توصیه می شود برای اطلاعات کامل تر در خصوص درخواست طلاق از جانب مرد مطلب مراحل طلاق از طرف مرد را مطالعه نمایید.