طلاق در دوران عقد و باکره نبودن
نویسنده : مینا علی زاده | زمان انتشار : 09 آذر 1399 ساعت 13:08
جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید
77947264 - (021) { سی خط ویژه }
طلاق توافقی در دوران عقد
طلاق توافقی در دوران عقد یا اصطلاحاً نامزدی چگونه است؟ این سوال برای کسانی که در این دوران هستند و گاهاً به جدایی و طلاق فکر می کنند بسیار مهم است. اگر منظور از دوران عقد عدم رابطه زناشویی بین زوجین باشد رویه و رویکرد دادگاههای خانواده در تهران بدین شکل است که زوجه باید گواهی بکارت از سوی پزشکی قانونی جهت اثبات باکره بودن خود ارائه دهد و در صورت تایید بکارت و عدم نزدیکی این گواهی در رأی دادگاه تاثیرگذار خواهد بود.
لازم به ذکر است که گواهی بکارت در برخی از شعب دادگاههای خانواده در دیگر شهرهای کشور اخذ نمی شود و صرف اینکه زوجین به عدم نزدیکی و رابطه زناشویی اقرارکنند، کافی می باشد.
نکته:
پس از صدور رأی دادگاه مبنی بر عدم امکان سازش در صورتیکه زوجه باکره باشد اولاً پس از ثبت طلاق در دفترخانه زن حق مطالبه مهریه بخشیده شده را ندارد و ثانیاً طرفین بعد از ثبت طلاق با مراجعه به یکی از ادارات ثبت احوال می توانند تقاضای شناسنامه جدید که نام همسر سابق در آن درج نشده باشد را نمایند.
مهریه و طلاق توافقی در دوران عقد
در طلاق توافقی در دوران عقد یکی از مسائلی که حائز اهمیت است و زوجین باید در مورد آن به توافق رسیده باشد مهریه و نحوه مطالبه آن است. بدلیل عدم رابطه زناشویی و باکره بودن زوجه در هنگام ثبت هرگونه طلاق از جمله طلاق توافقی در دوران عقد، مهریه نصف مهری که در سند نکاحیه قید شده است به زوجه تعلق می گیرد. این بدان معنی است که از لحاظ قانونی و شرعی در صورتی که زن باکره باشد مستحق نصف مهریه خواهد بود. اگر زن در حالیکه باکره است قبل از طلاق تمام مهریه خود را دریافت کرده باشد، در زمان طلاق باید نصف آن را به شوهر بازگرداند. اگر این ازدواج، ازدواج دوم زن از ابتدا باکره نبوده باشد. در این صورت اگر بین زوجین نزدیکی انجام شده باشد، مرد باید مهریه زن را کامل بپردازد. معمولا در این مورد بین زوجین اختلاف ایجاد می شود ولی طبق شرع اسلام اگر زن قسم بخورد که رابطه زناشویی داشته اند حکم به نفع زن صادر می شود. ولی زوجین می توانند بر پرداخت و دریافت کل مهریه نیز به توافق برسند یا اینکه حتی زن می تواند در طلاق توافقی همان نصف مهریه خود را نیز ببخشد و دادگاه نیز طبق توافق طرفین رای خود را صادر خواهد کرد.
مدارک طلاق توافقی در دوران عقد
زوجین می بایست مدارک زیر را برای انجام مراحل طلاق توافقی در دوران عقد آماده کرده و به پیوست دادخواست طلاق توافقی توسط خود فرد یا وکیل خود ارائه نمایند.
- اصل عقدنامه یا رونوشت آن
- اصل شناسنامه زوج (مرد)
- اصل شناسنامه زوجه (زن)
- کپی کارت ملی زوجین
- گواهی بکارت از پزشکی قانونی (برای طلاق توافقی در دوران عقد)
- وکالت نامه محضری طلاق (درصورتیکه حق طلاق با زن باشد)
- توافق نامه مبنی بر توافقات زوجین بر سر مهریه، حضانت و ….
- نظر واحد مشاوره خانواده دادگاه
گواهی بکارت و طلاق توافقی در دوران عقد
اگر زوجه ادعا کند که باکره است و حتی زوج نیز این ادعا را قبول داشته باشد، رویکرد برخی از دادگاه های خانواده در تهران بدین صورت است که زوجه را جهت معاینه پزشکی به مراکز پزشکی قانونی معرفی خواهند کرد.
دلیل این امر این است که پس از صدور رای طلاق توافقی اگر زوجه دوشیزه باشد بعد از ثبت طلاق در دفترخانه، زوجه حق رجوع به مهریه بذل شده را ندارد و همچنین زوجین می توانند بعد ثبت طلاق با مراجعه به اداره ثبت احوال تقاضای شناسنامه جدیدی کنند که نام همسر سابق در آن قید نشده باشد. با توجه به این موضوع امکان دارد که زوجین تمایل داشته باشند که در ازدواج بعدی، ازدواج قبلی خود را کتمان کنند. به همین دلیل دادگاه زوجه را جهت معاینه به پزشکی قانونی معرفی می کند.
با توجه به همین مسائل و نکته هاست که توصیه می شود برای انجام مراحل طلاق توافقی از وکیل خانواده گروه وکلای پایه یک دادگستری جویان عدالت راهنمایی گرفته شود.