موضوعات وبسایت : سلامت

اعسار از پرداخت محکوم به

اعسار از پرداخت محکوم به

نویسنده : مینا علی زاده | زمان انتشار : 24 اسفند 1399 ساعت 20:07

Vm2sdqBhaqI6qHeT1qI92NFWM0R3pU2vkK9oKETU.jpeg مشاوره حقوقی تلفنی وصول مطالبات Vm2sdqBhaqI6qHeT1qI92NFWM0R3pU2vkK9oKETU.jpeg

با بهنام رفیعی ساران وکیل پایه یک دادگستری

۴.۷ بر اساس (۱۶۵) دیدگاه مشتریان

کیفیت کلیه مشاوره‌ها توسط بنیاد وکلا تضمین می‌شود

ممکن است فردی که محکوم به پرداخت مبلغی به عنوان محکومٌ به در حق خواهان شده است به دلایل مختلفی امکان پرداخت یک جای مبلغ یا دینرا نداشته باشد در این موارد قانون امتیازی با عنوان اعسار از پرداخت محکومٌ به برای ایشان در نظر گرفته است که بموجب آن تحت شرایطی اقدام به تقسیط دین به نفع مدیون می نماید که برای حصول این اتفاق نیازی به توافق و پذیرش طلبکار نیست.

شخص محکوم علیه، پس از صدور و ابلاغیه اجراییه مبنی بر پرداخت محکومٌ به موضوع پرونده، ظرف مهلت ده روز از تاریخ ابلاغ اجراییه باید اقدام به طرح دعوای اعسار از هزینه دادرسی نماید.

در دادخواست اعسار خواهان همان فرد مدیون و در واقع محکومٌ علیه است که به موجب لایحه و دادخواست اعلام می دارد به علت مشکلات مالی متعدد مانند هزینه درمان بیماری خود یا اعضای خانواده، بیکاری، کمبود درآمد، اجاره نشینی  و... توان پرداخت محکومٌ به را ندارد، لازم به ذکر است که طبق ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مدیون برای ثبت این دعوا باید لیست کلیه اموال خود شامل خانه، خودرو و... را به انضمام شماره حسابهای بانکی به دادگاه ارائه نماید و همچنین باید شهادت دو نفر را در راستای تصدیق اظهارات خود به دادگاه ارائه نماید.

دادگاه پس از بررسی اظهارات ایشان و نیز با توجه به متن شهادت شهود که باید با مفاد ماده 9 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مطابقت داشته باشد، در صورتی  اظهارات مدیون و شهود ایشان برای قاضی اقناع کننده باشند، قاضی طبق ماده 10 قانون مزبور اقدام به استعلام دارایی و اموال مدیون می نماید، البته طبق قانون این استعلام باید به محض ثبت دادخواست اعسار به عمل آید اما در عمل به علت طولانی شدن پروسه رسیدگی قضات پس از رسیدگی در صورت صلاحدید اقدام به اخذ استعلام می نمایند.

نهایتا چنانچه برای قاضی رسیدگی کننده، اعسار مدیون از پرداخت دفعتاً محکومٌ به اثبات شود، دادگاه طبق ماده 11 قانون فوق الذکر اقدام به صدور حکم مبنی بر اعسار مدیون از پرداخت محکومٌ به می نماید و اعلام میدارد که بخشی از مبلغ را به عنوان پیش پرداخت و متعاقبا مبلغی معین را با توجه به میزان درآمد و هزینه های زندگی و... به عنوان اقساط پرداخت نماید.

خوانده دعوای اعسار در واقع طلبکار و محکومٌ له می باشد که در برابر ادعای اعسار مدیون، می تواند با معرفی اموال خواهان دعوای اعسار اقدام به اثبات ملائت مالی ایشان نماید و یا شهود ایشان را جرح نماید تا از تقسیط محکومٌ به جلوگیری نماید.

نکته قابل توجه آن است که اگر کذب بودن شهادت شهود شخص مدعی اعسار احراز اثبات شود طلبکار می تواند با عنوان شهادت کذب علیه شهود شکایت نماید.

در نهایت، اعسار از هزینه دادرسی یک نهاد حقوقی در راستای حمایت از فردی است که به علت مشکلات مالی متعدد معسر از پرداخت بدهی خویش می باشد و لذا با اثبات اعسار خود در دادگاه می تواند از بار پرداخت یکجای دین رهایی یابد که در هر صورت این نهاد هر چند به ضرر طلبکار می باشد اما ضرورت وجود آن در جامعه امروز با توجه به اوضاع اقتصادی حاکم امری انکار ناپذیر است.

Vm2sdqBhaqI6qHeT1qI92NFWM0R3pU2vkK9oKETU.jpeg مشاوره حقوقی تلفنی وصول مطالبات Vm2sdqBhaqI6qHeT1qI92NFWM0R3pU2vkK9oKETU.jpeg

با بهنام رفیعی ساران وکیل پایه یک دادگستری

۴.۷ بر اساس (۱۶۵) دیدگاه مشتریان

کیفیت کلیه مشاوره‌ها توسط بنیاد وکلا تضمین می‌شود

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر