موضوعات وبسایت : سلامت

قطره قطره آمدن ادرار همراه با سوزش

قطره قطره آمدن ادرار همراه با سوزش

نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 25 اسفند 1399 ساعت 01:52

آیا تا به حال دچار نشت ادرار شده اید؟ آیا تا بحال با پدیده ی قطره قطره آمدن ادرار موجه شده اید؟ بی اختیاری ادرار به طور معمول اینگونه شروع می شود. برخی افراد مبتلا به این بیماری ممکن است به صورت مکرر یا ناگهانی دچار نشت ادرار شوند. در برخی افراد، این اختلال می تواند منجر به ناتوانی در کنترل مثانه شود که نشت یا قطره قطره آمدن ادرار را به دنبال دارد.

بی اختیاری ادرار میتواند هم در زنان و هم در مردان ایجاد شود. زنان این وضعیت را تقریباً دو برابر بیشتر از مردان تجربه می کنند. ۴۵ درصد زنان تا حدی بی اختیاری ادرار دارند. مسائل بی اختیاری ادرار مانند قطره قطره آمدن، با افزایش سن بیشتر می شود. در میان زنان ۲۰ تا ۳۹ ساله، تا ۳۷ درصد موارد، بی اختیاری ادرار را گزارش می کنند.

چه عواملی باعث قطره قطره آمدن ادرار می گردد؟

علت های زیادی برای بی اختیاری ادرار وجود دارد، از جمله:

Pregnancy-and-urinary-incontinence-1.jpg

  • بارداری، زایمان، یائسگی و ساختار مجاری ادراری زنانه ازعلل شایعتر بودن این بیماری در زنان است.
  • بیماری هایی مانند دیابت، پارکینسون و مولتیپل اسکلروزیس( ام اس) می توانند به اعصاب کنترل کننده مثانه آسیب برسانند.
  • بیماری های دستگاه ادراری، عفونت، سکته مغزی، جراحی و درمان سرطان های لگن نیز می توانند باعث بی اختیاری ادرار شوند.
  • تومور یا انسداد
  • مصرف داروهای خاص
  • غذاها یا نوشیدنی های خاص
  • مصرف مایعات زیاد

انواع بی اختیاری ادرار

انواع مختلفی از بی اختیاری ادرار وجود دارد. هر یک از آنها یک سری علائم منحصر به فرد دارند. که در ادامه به آن می پردازیم.

۱- بی اختیاری استرسی

این نوع بی اختیاری، در زنان شایع است، به خصوص اگر زایمان طبیعی کرده باشند. در چنین شرایطی مثانه با سرفه، عطسه، خندیدن، خم شدن یا برخاستن از جا تحریک و منقبض شده و می توانند باعث نشت ادرار شوند.

۲- بی اختیاری فوریتی

در مردان و زنان مسن شایع تر است. با افزایش فوریت ادرار در مثانه بیش فعال، جریان ادرار غیر قابل کنترل و دفعات ادرار زیاد می شود. به عبارتی همین که فرد احساس ادرار کرد بایستی سریعا خود را به دستشویی برساند در غیر اینصورت دچار بی اختیاری ادرار می شود.

۳- بی اختیاری سرریز

در این حالت ادرار تا حد زیادی در مثانه احتباس یافته و سر ریز ادرار بصورت قطره قطره و بی اختیار خارج می شود. در این حالت فرد تکرر ادرار داشته و زود ب زود ادرار می کند.

۴- بی اختیاری عملکردی

بی اختیاری عملکردی در افراد مسن و افرادی که بیماری هایی مانند آلزایمر یا پارکینسون دارند و نمی توانند براحتی حرکت کنند، یا هوشیاری و تسلط کافی بر شرایط جسمانی خود ندارند یا نمی توانند ارتباط مناسبی با اطراف خود برقرار کنند، ایجاد می شود.

۵- بی اختیاری ترکیبی

ترکیبی از انواع بی اختیاری است که در بالا توضیح داده شده است. آسیب عصبی و مشکلات پروستات (در مردان) می تواند باعث بی اختیاری ادرار شود.

درمان بی اختیاری یا قطره قطره آمدن ادرار

گزینه های درمانی بسیاری برای قطره قطره آمدن ادرار و یا بی اختیاری در دسترس هستند. برای اصلاح بی اختیاری ادرار می توانید مراحل مختلفی را خودتان انجام دهید. اگر خود درمانی به شما کمک نکند، پزشک می تواند درمان هایی را برای شما و بهتر شدن سبک زندگی تان، تجویز کند. در اینجا برخی از درمان های رایج پزشکی آورده شده است.

✅ درمان اصلاح رفتاری

این موارد می تواند شامل محدود کردن میزان مایعات مصرفی، کاهش مصرف کافئین( که می تواند مثانه شما را تحریک کند) یا آموزش برای نگه داشتن بیشتر ادرار باشد.

✅ فیزیوتراپی یا ورزش

 این ورزش ها کف لگن شما را تقویت می کنند که به کنترل جریان ادرار کمک می کنند.

Treatment-of-urinary-incontinence-1.jpg

✅ پساری واژن

پساری وسیله ای نرم و انعطاف پذیر است که به استحکام و نگه داری عضلات کف لگن و درمان بی اختیاری اداری کمک می کند و در واژن بصورت موقت کار گذاشته می شود..

✅ داروها ی تزریقی

برخی داروهای تزریقی می توانند دیواره مجرای ادرار شما را ضخیم کنند، بنابراین محکم تر می شوند تا نشت ادرار متوقف شود.

✅ بوتاکس

برای زنانی که سایر داروها به آن ها کمک نکرده است، تزریق بوتاکس می تواند عضلات بیش فعال مثانه را آرام کند. این مزایا می تواند چندین ماه طول بکشد ممکن است هر سال یک یا دو بار تزریق مورد نیاز باشد.

✅ درمان InterStim

دستگاه کوچکی به اندازه کرنومتر در زیر پوست ران شما کاشته می شود. این دستگاه تکانه های الکتریکی ملایم را به دستگاه عصبی می فرستد که عضلات مثانه شما را کنترل می کند.

✅روش های جراحی اسلینگ

در طی این جراحی کم تهاجمی، پزشک یک نوار با پهنای حدود ۲ سانتی متر که به آن اسلینگ می گویند، ساخته شده از مواد مصنوعی یا طبیعی را در اطراف مجرای ادرار قرار می دهد. تا از آن حمایت کرده و به جلوگیری از بی اختیاری استرسی کمک کند.

پزشک می تواند مزایای هر روش درمانی و نحوه کارکرد آن ها را برای شما بررسی کند. فراموش نکنید که پیش از انتخاب هر روش درمانی حتما به متخصص ارولوژی مراجعه کنید.

دکتر محمد جباری متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟


منبع: www.drjabbari.com



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر