موضوعات وبسایت : سلامت

منظور از شب سه شنبه کی هست

نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 15 شهریور 1398 ساعت 19:51

تاریخ انتشار: سه شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۰:۴۳دفعات بازدید: ۳۵۵۳ بار

  1. خانه
  2. تاریخ قمری
  3. شب سه شنبه چه زمانی است

بسم الله الرحمن الرحیم

shab-seshanbeh-che-zaman.png

شب سه شنبه چه زمانی است؟ شب سه شنبه چه شبی است؟ منظور از شب سه شنبه چه زمانی در هفته است؟ شب سه شنبه از چه ساعتی تا چه ساعتی است؟ آیا شب سه شنبه یک اصطلاح شرعی است؟ آیا شب سه شنبه همان سه شنبه شب است یا اینکه سه شنبه شب با شب سه شنبه متفاوت می باشد؟ مطلبی را که در این قسمت برای شما خوانندگان محترم سایت 2 زندگی آماده کرده ایم درباره اصطلاح "شب سه شنبه" می باشد. می خواهیم بدانیم که شب سه شنبه چه شبی است.

احتمالا شما در مورد این اصطلاح چیزهایی شنیده اید یا اینکه مطالبی خوانده اید و یا ممکن است که برای نخستین بار با اصطلاح شب سه شنبه آشنا می شوید. شب سه شنبه معمولا همراه با احکام شرعی و مسائل دینی مطرح می شود. پس می توان چنین استنباط کرد که شب سه شنبه یک اصطلاح شرعی می باشد.

برای درک مفهوم شب سه شنبه ، در ابتدا باید مفهوم شب را از نظر شرعی بیان کنیم و آنگاه به تعریف شب سه شنبه بپردازیم. از نظر شرعی ، هریک از ایام هفته (شنبه ، یکشنبه ، دوشنبه ، سه شنبه ، چهارشنبه ، پنجشنبه و جمعه) به دو قسمت کلی شب و روز تقسیم بندی می شوند. اما معیار تمایز شب از روز از نظر شرعی چیست؟ یعنی با چه معیاری ، شب و روز از یکدیگر تشخیص داده می شوند؟ آیا ساعت خاصی در شب یا روز معیار تمایز شب از روز است؟

معیار تمایز شب از روز از نظر شرعی ، اوقات شرعی می باشد. از نظر شرعی ، شب و روز با استفاده از زمان های مربوط به اوقات شرعی سنجیده می شوند. شب مربوط به هریک از ایام هفته از لحظه اذان مغرب (به اعتقاد بعضی ها از غروب خورشید) یوم قبل شروع شده و در لحظه اذان صبح یوم جاری پایان می یابد. درباره زمان شروع شب دو نظر متفاوت وجود دارد. یک نظر ، آغاز شب را از لحظه اذان مغرب می داند و نظر دیگر ، آغاز شب را از لحظه غروب آفتاب محاسبه می کند. ما در این مطلب ، آغاز شب را از لحظه اذان مغرب در نظر می گیریم. به عنوان مثال ، شب شنبه از لحظه اذان مغرب جمعه (یوم قبل از شنبه) تا لحظه اذان صبح شنبه (یوم جاری) می باشد. لحظه های مربوط به اوقات شرعی از یک زمان به زمان دیگر در یک محل و نیز از یک محل به محل دیگر فرق می کند. این به دلیل اختلاف شب و روز می باشد.

حال که تعریف شب از نظر شرعی را فهمیدیم اجازه دهید تعریف روز از نظر شرعی را نیز بیان کنیم. روز مربوط به هریک از ایام هفته هم از لحظه اذان صبح یوم جاری تا لحظه اذان مغرب یوم جاری می باشد. مثلا روز شنبه یعنی مدت زمان از لحظه اذان صبح شنبه تا لحظه اذان مغرب شنبه.

با در نظر گرفتن تعریف شب و روز مربوط به هریک از ایام هفته ، به این نتیجه جالب می رسیم که از نظر شرعی ، شب مربوط به هریک از ایام هفته قبل از روز آن قرار دارد. مثلا وقتی از شنبه صحبت می کنیم ، در ابتدا وارد شب شنبه می شویم ( از اذان مغرب جمعه تا اذان صبح شنبه) و پس از آن وارد روز شنبه می گردیم (از اذان صبح شنبه تا اذان مغرب شنبه). این یکی از تفاوت های مهم مربوط به شب و روز از نظر دینی و شرعی نسبت به شب و روز از نظر غیر شرعی می باشد. از نظر محاورات روزمره ، روز مربوط به هریک از ایام هفته ، قبل از شب آن قرار دارد. یعنی از نظر محاوره ای مثلا ابتدا وارد روز شنبه می شویم و پس از آن وارد شنبه شب می گردیم.

حال می توانیم شب سه شنبه را اینگونه تعریف کنیم: شب سه شنبه عبارت است از مدت زمان از لحظه اذان مغرب دوشنبه تا لحظه اذان صبح سه شنبه. حال که مفهوم شب سه شنبه توضیح داده شد ببینیم که مراد از سه شنبه شب چیست؟ سه شنبه شب یعنی شبی که وقتی روز سه شنبه تمام شد به آن می رسیم. فرض کنید اکنون در روز سه شنبه قرار گرفته ایم. وقتی که روز ، تمام شده و شب فرا می رسد ، آن شب را سه شنبه شب می گوییم. اگر یک ساعت معین از شب را در نظر بگیریم ، بین اصطلاح شب سه شنبه با اصطلاح سه شنبه شب ، اختلاف زمانی 24 ساعته وجود دارد. یعنی شب سه شنبه 24 ساعت قبل از سه شنبه شب قرار دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر مربوط به مفاهیم شب و روز می توانید مطلب شبانه روز در ماه قمری را مطالعه نمایید.

درک صحیح مفاهیمی همچون شب سه شنبه از نظر آشنایی با احکام شرعی و انجام تکالیف دینی بسیار مهم می باشد. اگر مفهوم شب سه شنبه را درست درک نکنیم و در درک آن دچار اشتباه شویم ممکن است نتایج متفاوتی در زندگی ما حاصل شود. به عنوان نمونه خدمتتان عرض می شود که شب سه شنبه یکی از زمان های سفارش شده برای نزدیکی کردن از نظر شرعی می باشد. اما اگر شب سه شنبه را درست ندانیم و اشتباها سه شنبه شب را (که همان شب چهارشنبه از نظر دینی است) برای نزدیکی کردن انتخاب کنیم دچار اشتباه خواهیم شد. شب چهارشنبه یکی از زمان های نهی شده برای نزدیکی کردن از نظر شرعی می باشد!

پس همواره سعی کنیم تا با اصطلاحات شرعی و دینی تا جایی که می توانیم آشنا شویم و آن ها را درست در زندگی خود به کار بگیریم. رعایت دستورات شرعی ، راه سعادت را در مقابل ما خواهد گشود. آشنایی با مفاهیم شرعی برای آشنایی با تکالیف شرعی و انجام آن ها ، لازم و ضروری می باشد. بدون درک صحیح مفاهیم شرعی در اجرای دستورات دینی نمی توانیم موفق بشویم. امیدواریم که این مطلب که درباره معرفی و تعریف شب سه شنبه بود توانسته باشد گامی هرچند ناچیز در جهت آشنا کردن شما با مفاهیم شرعی و دینی بوده باشد و انشاء الله مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.

اشتراک گذاری در:

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر