موضوعات وبسایت : سلامت

درمان گیاهی تنگی نفس در بارداری

نویسنده : سمانه KZ | زمان انتشار : 03 بهمن 1399 ساعت 01:15

مجموعه: بارداری و زایمان

ba4133.jpg

احساس نفس تنگی اغلب در مادرانی که دوقلو یا چند قلو باردار هستند, مشاهده می‌شود

تنگی نفس در بارداری بسیار رایج است. احساس نفس تنگی اغلب در مادرانی که دوقلو یا چند قلو باردار هستند و یا دچار اضافه وزن بارداری می‌باشند، مشاهده می‌شود.

در حالت نفس تنگی احساسی مثل باد شدن به شما دست می‌دهد و اینکه حس می‌کنید نمی‌توانید خوب نفس بکشید.

در این شرایط سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید.

این مساله می‌تواند تا حدی مربوط به افزایش برخی هورمون‌ها در بارداری باشد مانند پروژسترون که مغز را تحریک کرده تا به شش‌ها دستور دهد که به هوای بیشتری نیاز دارد. این وضعیت به شما چنین احساسی می‌دهد که می‌خواهید بیشتر و عمیق‌تر نفس بکشید.

این یکی از روش‌های سازگاری است که بدن در شرایط بارداری برای کمک به دریافت اکسیژن بیشتر برای جنین انجام می‌دهد. علاوه بر این فشاری که رحم در حال رشد مادر به پرده دیافراگم وارد می‌آورد بخصوص در سه ماهه سوم بارداری می‌تواند باعث نفس تنگی شود.


 
در برخی حالات دیگر مانند کم خونی و آسم این دو نیز به نوبه خود می‌توانند باعث نفس تنگی شوند. در طول مدت بارداری بدن مادران به منظور سازش با شرایط حمل بچه دچار تغییراتی می‌شود و همین تغییرات هستند که باعث نفس تنگی می‌شوند.

در اوایل بارداری محیط اطراف قفسه سینه وسیع‌تر شده این تغییرات با حرکات به سمت بالا و به سمت خارج قفسه سینه همراه هستند که باعث افزایش ظرفیت تنفسی شش‌ها می‌شود. علاوه بر این هورمون پروژسترون به بدن شما کمک می‌کند که مکانیسم جذب اکسیژن و انتقال آن به رگ‌های خونی از شش‌ها را تنظیم کند.

در نتیجه بدن شما نسبت به میزان دی اکسید کربن خارج شده در عمل بازدم حساس‌تر است. با انجام این تغییرات در بدن، شما قادرید به همان صورت قبل، اما به شکلی عمیق‌تر تنفس کنید که حالتی شبیه تنگی نفس ممکن است به شما بدهد.

اندازه جنین در سه ماهه سوم ممکن است این احساس را در شما بیشتر کند. تنگی نفس در بالا رفتن از پله‌ها ممکن است برای شما ناراحتی ایجاد کند، اما طبیعی است و ضرری ندارد.

احساس نفس تنگی چه مدت طول می‌کشد؟در اوایل بارداری جنین ممکن است به سمت لگن حرکت کند که در این شرایط نفس تنگی کمتر می‌شود. اگر مادرباردار از نظر تناسب اندام مشکل داشته باشد ممکن است نفس تنگی او را آزار دهد در این صورت بهترین راه حل انجام تمرینات ورزشی ملایم در دراز مدت است که می‌تواند احساس بهتری به او بدهد. این تمرینات مناسب حس اطمینان خاطری به او می‌دهد که جنین در رحم مادر از اکسیژن کافی بهره‌مند خواهد شد.

میزان هورمون پروژسترون بعد از تولد نوزاد در بدن مادر کاهش می‌یابد و فشار وارده بر دیواره رحم و پرده دیافراگم بلافاصله پس از تولد کاهش می‌یابد. اگرچه که تغییرات ایجاد شده در قفسه سینه و سیستم تنفسی برای برگشت به حالت اولیه خود قبل از حاملگی ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

ba4133-1.jpg

در نفس تنگی احساسی مثل باد شدن به شما دست می‌دهد و نمی‌توانید خوب نفس بکشید

 

چگونه تنگی نفس را کمتر کنیم؟1- تمرینات و حالات مناسببا انجام حرکت مناسب صاف ایستادن و بلند کردن سر و شانه‌های به عقب داده شده می‌توانید احساس نفس تنگی در بارداری را کمتر کنید.

تصور کنید روی یک خط عمودی ایستاده‌اید و جناغ سینه خود را صاف نگه دارید و آرام نفس بکشید.

2- تمرینات ورزشیتمرینات هوازی به شما کمک می‌کند که نفس کشیدن خود را بهتر کنید (کیفیت تنفس) و نبض شما آهسته‌تر بزند.

قبل از شروع تمرینات ورزشی حتما با پزشک خود مشورت نمایید. می‌توانید یوگای بارداری را انجام دهید.

یوگا شامل حرکات و تمرینات  تنفسی و حرکات کششی است که باعث بهبود حال شما می‌شود.

3- آرام سازیوقتی دچار نفس تنگی می‌شوید اضطراب هم به سراغ شما می‌آید و باعث می‌شود نفس‌هایتان کوتاه‌تر شود، اما بهترین کار این است که آرام باشید آرامش خود را حفظ کنید و استراحت کنید تا به حالت طبیعی برگردید.

تمرینات ورزشی تنفسی انجام دهیدتمرینات تنفسی می‌توانند باعث بهبود تنفس در ناحیه قفسه سینه شوند و قفسه سینه را بازتر کنند. رشد رحم هم باعث محدود کردن تنفس شکمی می‌شود.

می‌توانید از طریق روش زیر تنفس خود را بهبود بخشید

- بایستید تا فشار کمتری برروی پرده دیافراگم وارد آید.

- دست‌هایتان را به سمت بالا و پهلوها بکشید و همزمان با دم عمیق هوا را به درون شش‌ها بکشید.

- وقتی دست‌ها را به سمت پشت می‌کشید خیلی آرام هوا را از ریه‌ها خارج کنید و به بیرون بدمید (بازدم)

- هنگام دم سر را به بالا و هنگام عمل بازدم سر را کمی پایین‌تر ببرید.

و اما؛ برخی نفس‌تنگی‌ها در دوران بارداری رایج و معمول است و نباید خیلی نگران آن باشیم.

اما اگر نفس تنگی بطور ناگهانی و یا چندین بار پشت هم پیش بیاید، باید حتما با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

منبع:zendegionline.ir 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر