رشد جنین در هفته چهاردهم بارداری
در هفته های گذشته سر جنین نصف طول بدن را تشکیل میداد و اما در هفته چهاردهم بدن جنین صاف تر می شود و سر و بدن بیشتر در حالت تعادل قرار دارد و اکنون سر جنین یک سوم طول بدن را تشکیل میدهد.
اگر بخواهیم جنین را شبیهسازی کنیم می توان گفت جنین در هفته چهاردهم به اندازه یک لیمو بزرگ شده است و او حدود 43 گرم وزن دارد و بسیاری از اندامهای بدن او کامل شده اند.
در هفته چهاردهم عملکرد قلب جنین بهتر میشود و قلب روزانه 25 لیتر خون در بدن جنین پمپاژ میکند و رودهها در این هفته مدفوع میسازند و جنسیت جنین کاملا مشخص است.
در هفته چهاردهم بارداری ناخنهای پای جنین رشد میکند و جالب است بدانید که در هفته چهاردهم علاوه بر کرکهای جنینی که روی بدن ایجاد می شوند، ابرو و موی سر جنین نیز به تدریج رشد میکند.
همچنین عضلات صورت جنین در حال تمرین کردن حالت های مختلف مثل اخم کردن و شکلک درآوردن است و با افزایش قدرت عضلانی و ساختار استخوان ها، بدن جنین نیز صاف تر می شود.
اگر منتظر هستید تا بدانید جنین شما پسر یا یک دختر است، باید بگوییم که هنوز خیلی زود است و در طول یک اسکن سونوگرافی بین هفته 18 تا 20 می توانید از جنسیت جنین باخبر شوید.
تجربیات جدید مادران باردار در هفته چهاردهم
در این مرحله از حاملگی، بدن شما تغییر خواهد کرد و در هفته چهاردهم بارداری شاهد افزایش انرژی خود هستید و کمتر علائم خستگی را حس می کنید، همچنین ممکن است با تغییر یا ایجاد خال های بدنتان روبه رو شوید.
از این هفته به بعد به طور محسوسی افزایش وزن پیدا می کنید اگر وزن شما در این هفته به طرز عجیبی افزایش پیدا تعجب نکنید پزشکان توصیه می کنند مادران باردار حدود نیم تا یک کیلوگرم در هفته افزایش وزن پیدا کنند.
با ورود به هفته چهاردهم بارداری تکرر ادرار، تهوع و استفراغ کمتر می شوند و خوشبختانه این عارضه ها کمتر سراغتان می آیند همچنین سینه های مادران باردار بزرگ تر می شود و اشتهای شما بیش از پیش زیاد می شود همچنین برجسته شدن شریان ها و رگهای واریسی و گرفتگی بینی و تو دماغی صحبت کردن از عارضه هایی هستند که از این هفته آنها را تجربه می کنید.
شکل گیری هاله پررنگ دور سینه، جوش یا آکنه، حس گرما یا گر گرفتن، گرفتگی عضلانی و دردهای شکمی از دیگر علائمی هستندکه ممکن است در هفته چهاردهم بارداری تجربه کنید.
توجه داشته باشید که خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) در دوران بارداری افزایش می یابد، بنابراین اگر علائم شما مرتبط با حاملگی نباشد شما باید به عفونت مشکوک شوید و به پزشک مراجعه کنید.
آزمایش هایی که در هفته چهاردهم انجام می شود
بعضی از مادران آزمایش آمینوسنتز برای بررسی اختلالات ژنتیکی در حدود 16 هفتگی می دهند و این آزمایش جنسیت کودک را نشان می دهد، اما این آزمایش خطراتی به دنبال دارد، بنابراین فقط برای برخی ماردان تجویز می شود.
بین هفته های 11 و 14 بارداری ممکن است یک سونوگرافی برای اندازه گیری میزان مایع زیر پوست پشت گردن جنین انجام شود همچنین آزمایش خون انجام می شود که برای تشخیص سندرم داون صورت می گیرد.
آزمایش اولیه برای دیابت بارداری نیز از هفته 14 به بعد یعنی در سه ماهه دوم انجام می شود چرا که دیابت بارداری در این مرحله از حاملگی اتفاق می افتد.
توصیه هایی به مادران باردار
در طول بارداری باید شیر کم چرب به میزان فراوانی میلی کنید تا ذخیره کلسیم مورد نیاز برای رشد استخوانهای جنین داشته باشید و از طرفی دندان های شما آسیب نبیند.
در دوران بارداری توجه زیادی به بهداشت دهان و دندان خود بدهید و توجه داشته باشید که لثه ها متورم میشوند و امکان عفونت دندانی بالا می رود و توصیه می شود که پس از هر وعده غذایی دندانها و زبان خود را مسواک کنید.
توصیه می شود که چهار زانو بنشینید و همیشه پشتتان را صاف نگهدارید و بدانید ایستادن طولانی مدت توصیه نمی شود چرا که ممکن است دچار رگ های واریسی شوید اگر طولانی مدت ایستادید استراحت کنید و پاهایتان را بالاتر از قلب بگذارید.
اگر یکی از علائم سقط مانند خونریزی واژینال یا خروج بافت، ترشح زیاد مایع، فشارخون پایین، سرگیجه، درد شانه و درد شدید یا گرفتگی لگن را تجربه کردید، فوری با پزشک خود تماس بگیرید.
منبع: medicalnewstoday
انتهای پیام/