آیا در ایام بارداری میتوان نماز را نشسته خواند؟

نویسنده : سمانه KZ | زمان انتشار : 24 اردیبهشت 1398 ساعت 22:18

نماز خواندن از جمله اعمال واجبی است که تا زمانی که انسان سالم است و مشکلی برای ایستادن ندارد باید آن را به شکل ایستاده بخواند.

تا زمانی که شخص توانایی ایستاده نماز خواندن را دارد نباید نشسته بخواند، اما در برخی از شرایط فرد مجبور است در حین نماز خواندن به چیزی تکیه دهند، یا بدنش را کج نماید و یا اینکه پاها را بیشتر از معمول از هم باز کند، به طور کلی نماز خواندن به حالت ایستاده برایش دشوار می باشد، باید راست بنشیند و نشسته نماز بخواند؛ نحوه نماز خواندن در بارداری برای برخی مادران نیز اینگونه می باشد.

نماز خواندن از جمله اعمال واجبی است که تا زمانی که انسان سالم است و مشکلی برای ایستادن ندارد باید آن را به شکل ایستاده بخواند. اما گاهی خانم های باردار در طول دوران بارداری خود امکان ایستاده خواندن برای آنها وجود ندارد که در این صورت می توانند نماز را نشسته بخواند که در ادامه درباره شرایط و نحوه نماز خواندن در بارداری توضیحاتی ارائه کرده ایم که می تواند مفید واقع شود.

روش نماز خواندن در بارداری چگونه است؟

نماز خواندن یکی از واجبات الهی می باشد که تاثیر مهمی در تقرب به خدا و بهره مند شدن از رحمت الهی دارد. هر کدام از حرکات نماز برای بدن فوایدی دارد به طور مثال، ایستاده نماز خواندن موجب تقویت حالت تعادلی بدن و همچنین قسمت مرکزی مخچه که محل کنترل اعمال و حرکات ارادی است، می شود. و همینطور خیره شدن چشم ها در هنگام نماز به یک نقطه، نیز نواقص نزدیک بینی را رفع کرده و با تمرکز کردن در نماز، جریان فکر آرام و متعادل می شود. در واقع خداوند بی دلیل نماز خواندن را واجب نکرده، چرا که فواید زیادی برای انسان داشته و موجب رشد و تکامل فردی و اجتماعی وی می شود.

علم پزشکی امروزه نیز ثابت کرده است که نماز تاثیر زیادی در سلامت جسمی، روحی و روانی افراد داشته و خواندن آن، جسم و روح را شفا داده و عمر را طولانی می کند. بنابراین از آنجا که دوران جنینی از مهمترین دوران حیات انسان به شمار می آید و بسیاری از عادات و رفتارهای انسان در همین دوران شکل می گیرد، لذا توصیه می شود مادران در هنگام بارداری حتما این فرضیه واجب را به جا آورند و از این طریق با خدا انس بیشتری داشته باشند. در ادامه در رابطه با نحوه نماز خواندن در بارداری شما را بیشتر آشنا خواهیم کرد.

به طور کلی نحوه نماز خواندن در دوران بارداری بستگی به شرایط جسمانی مادر دارد. برخی از مادران، بارداری راحتی دارند و از نظر نشست و برخاست مشکلی نداشته و به راحتی می توانند بلند شده و خم و راست شوند، در این صورت نماز خواندن برای این قبیل افراد راحت بوده و از این نظر مشکلی ندارند. اما گاهی برخی از خانم های باردار هنگام بلند شدن و همینطور خم و راست شدن، احساس فشار و سنگینی می کنند و دچار کمر درد های شدید می شوند که در این صورت برای اینکه فشاری به جنین وارد نشود و مشکلی نیز برای خود آنها پیش نیاید می توانند نماز را به صورت شکسته بخوانند.

روش خواندن نماز به حالت نشسته، به این صورت است که به جای قیام بنشیند و در حالت نشسته بعد از نیت، تکبیره الاحرام گفته و سپس حمد و سوره را بخواند ، و پس از آن به رکوع برود و برای انجام رکوع خود را کمی به جلو متمایل سازد، سپس خود را راست کند و سمع الله خوانده و به سجده برود. در رکعت دوم هنگام انجام تشهد دستها را بر روی ران ها قرار دهد، مانند حالت عادی و به همین روش نماز را تا پایان ادامه دهد .

در اینجا توجه شما را به سوال یکی از کاربران عزیز در رابطه با مساله نحوه نماز خواندن در بارداری و پاسخ یکی از مراجع تقلید به آن، جلب می نماییم.

سلام من خانمی باردار هستم و در ماه هشتم بارداری ام. نماز خواندن بصورت ایستاده برایم مشکل است می خواستم بدانم آیا می توانم نمازهای واجب خود را بصورت نشسته بخوانم . اگر جواب مثبت است به چه صورت؟ آیا نماز خواندنم روی صندلی و میز صحیح است؟

۱- می توانید نشسته بخوانید .

۲- روی صندلی و میز صحیح است، اگر می توانید پیشانی بر مهر بگذارید و اگر نتوانستید مهر را بر پیشانی بگذارید .

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر


  • آخرین مطالب
  • گوناگون