ربابه طاهریپناه در پاسخ به اینکه چه عواملی سبب بزرگ ماندن حجم شکم پس از زایمان میشود گفت: حجم توده بزرگ شکمی پس از زایمان ربطی به زایمان طبیعی یا سزارین ندارد بلکه نوع تغذیه چه در دوران بارداری و چه پس از زایمان میتواند در بزرگ شدن حجم چربی شکم مؤثر باشد.
وی گفت: برخی افراد به دلیل باور غلط و اینکه باید از غذاهای پرچرب و مقوی برای رشد جنین یا شیردهی به نوزاد استفاده کنند رژیم غذایی را رعایت نمیکنند.
به گفته این متخصص زنان و زایمان، طبق استانداردهای دنیا مادران در دوران بارداری به دلیل افزایش حجم خون و مقداری هم افزایش سلولهای چربی باید بین 10 تا 15 کیلوگرم افزایش وزن داشته باشند و بیش از این مقدار به چربیهای زاید مانند چربی شکم تبدیل میشود.
طاهریپناه استفاده از شکمبندهای مخصوص را در جلوگیری از بزرگ ماندن شکم پس از زایمان بسیار مؤثر دانست.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به اینکه، برخی مادران از قدیم محکم بستن شکم را عاملی در چسبندگی روده یا رحم میدانند گفت: محکم بستن شکم پس از زایمان هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
وی گفت: اگر چه بخش زیادی از چربیها در دوران شیردهی از بین میرود اما بهترین روش برای از دست دادن چربی حفره شکم انجام ورزش به ویژه دراز و نشست است.
طاهریپناه در پاسخ به اینکه برخی پزشکان تا 6 ماه پس از سزارین اجازه انجام ورزش به ویژه دراز و نشست و بستن شکم را به مادران سزارینی نمیدهند گفت: ما معمولاً 24 ساعت پس از زایمان بستن شکمبند آن هم به مدت طولانی را توصیه میکنیم و انجام ورزش به ویژه دراز و نشست نیز پس از هفته ششم زایمان برای مادران سزارینی منعی ندارد و عضلات شکم را به حالت طبیعی بازمیگرداند.