موضوعات وبسایت : سلامت

عفونت مثانه طب سنتی

عفونت مثانه طب سنتی

نویسنده : سمانه KZ | زمان انتشار : 20 آبان 1399 ساعت 00:13

سلامت سبز- عفونت دستگاه ادراری، از نوع عفونت باکتریایی است که دستگاه ادراری شما را تحت تأثیر قرار داده و موجب سوزش و ناراحتی در ناحیه‌ی تناسلی شما می‌شود. بی‌توجهی به این نوع عفونت، بر نواحی دیگر نیز اثر کرده و منجر به بیماری‌های جدی‌تری می‌شود. طب سنتی راهکارهایی برای درمان عفونت های ادراری ارائه می دهد.
به گفته‌ی پزشکان، زنان به خاطر شکل دستگاه تناسلی خود، بیشتر از مردان دچار عفونت ادراری می‌شوند؛ زیرا دستگاه تناسلی آن‌ها کوچک‌تر بوده و امکان تهاجم این نوع باکتری و تکثیر آن‌ها در آن نواحی بسیار زیاد است. مردان نیز به دلیل رابطه با زنان آلوده به این بیماری دچار می‌شوند. این بیماری بین سن ۲۰ تا ۵۰ سالگی بین زنان شایع است. زنان باردار نیز ممکن است از این بیماری در آسیب باشند.

عفونت ادراری می‌تواند در هرکدام از دستگاه‌های ادراری شامل کلیه‌ها، مثانه، میزراه و میزنای ایجاد شود؛ البته در اغلب موارد عفونت دستگاه ادراری میزراه و مثانه را درگیر می‌کند و در موارد کمی، عفونت می‌تواند در میزنای و کلیه و دستگاه بالایی ایجاد شود. اگرچه عفونت دستگاه‌های بالایی ادراری بسیار نادرتر است اما علائم عفونت ادراری در این دستگاه‌ها شدید‌تر است. در این درس شما با روش های درمان عفونت ادراری آشنا می شوید.

مثانه را گرم نگه دارید

شما می توانید یک پد حرارتی را روی ناحیه تناسلی خود قرار دهید تا از میزان درد بکاهید. البته باید توجه داشته باشید نباید پد حرارتی را روی این قسمت قرار داده و سپس به خواب بروید.

همچنین، حمام گرم توصیه می شود که می تواند آرامش بخش باشد، اما باید از قرار گرفتن در وان حاوی کف پرهیز کنید زیرا ممکن است آلرژی به صابون وجود داشته باشد. تنها استفاده از صابون های ضد حساسیت و غیر معطر برای شستشوی بدن توصیه می شود

لباس مناسب بپوشید

باکتری‌ها در محیط‌های خیس و مرطوب رشدونمو می‌کنند. شلوار جین تنگ یا سایر لباس‌های تنگ و چسبان، رطوبت را در آلت تناسلی‌ نگه می‌دارند و محیط مناسبی برای رشد باکتری فراهم می‌کنند. پوشیدن لباس‌های گشاد و غیررسمی باعث می‌شود پوست‌تان نفس بکشد و باکتری‌ها از مجاری ادرارتان دور شوند.

بنابراین توصیه می‌کنیم از شلوارها یا دامن‌های گشاد و لباس‌ زیر نخی استفاده کنید تا هوا در جریان باشد و رشد باکتری کاهش بیابد. چنانچه با هیچ‌یک از این راهکارها عفونت مثانه‌تان بهبود پیدا نکرد حتما نزد یک متخصص مجاری ادرار بروید.

اکثر عفونت‌های مثانه حتی عفونت‌های مکرر آن‌قدر جدی نیستند که بر سلامت کلی شما تأثیر سوء بگذارند. این روزها محققان در تلاشند برای جلوگیری از عفونت مثانه واکسن بسازند. تا آن زمان، دارو و درمان‌های خانگی را از یاد نبرید.

زیاد ادرار کنید

چرا؟ برای اینکه کمک می‌کند تا با دفع باکتری از مثانه، عفونت را از بین ببرید. نگه داشتن ادرار به باکتری‌ها فرصت می‌دهد که درون مثانه تکثیر شوند. ادرار کردن بعد از رابطه‌ی جنسی هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. فعالیت جنسی ممکن است باکتری‌ها را وارد پیشاب‌‌راه کند. دفع ادرار بلافاصله پس از رابطه‌ی جنسی باکتری‌ها را از مجاری ادرار دفع می‌کند و مانع رسوب جرم‌ها و ایجاد عفونت می‌شود.

بنابراین مایعات زیاد بنوشید تا بتوانید بیشتر ادرار کنید و به‌محض اینکه نیاز به دفع ادرار داشتید به دست‌شویی بروید.

برگ تربچه

آب برگ تربچه را بگیرید و برای خلاص شدن از شر عفونت‌ مثانه هر روز یک فنجان از آن بنوشید.

گل گز روغنی

این یک داروی گیاهی خوب برای درمان عفونت مثانه است. یک قاشق چای خوری آب گل گز روغنی را در یک دوم لیوان آب نارگیل مخلوط کنید و حداقل ۲ بار در روز از آن بنوشید.

درمان عفونت های زنانه با گیاه رزماری

رزماری گیاهی ضد التهاب و ضد باکتری است، به همین دلیل در درمان انواع عفونت ها کاربرد درمانی دارد. راحت ترین روش استفاده از خواص رزماری استفاده از جوشانده یا عصاره‌ی روغنی آن است. برگ های این گیاه معطر را دم کرده و روزانه دو تا سه فنجان از این جوشانده میل کنید. همچنین می توانید برگ های رزماری را به مدت ۱۵ دقیقه در آب بخیسانید و سپس واژن را با این داروی گیاهی بشویید تا ضد عفونی شود.

سیر

سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی و بسیار موثر برای درمان انواع عفونت هاست و خواص ضد باکتریایی آن میکروب کش است. مصرف روزانه‌ی چند حبه سیر در غذاهای مختلف با استفاده از عصاره‌ی آن، عفونت های قارچی واژن را از بین می برد و درد را کاهش می دهد.

زغال اخته

زغال اخته در صدر میوه‌های ضدعفونت ادراری قرار دارد. پزشکان و محققان حوزه تغذیه این میوه‌ های قرمز را بهترین سلاح برای حفاظت از مجاری ادراری می‌ دانند به خاطر این که حاوی خواص آنتی بیوتیکی و آنتی ‌اکسیدانی است. این میوه ‌های ریز حالت اسیدیته ادرار را بیشتر کرده و به همین دلیل هر نوع باکتری را دفع می ‌کنند. زغال اخته از بین برنده باکتری ‌ها است و قبل از آن نیز اجازه نمی‌دهد این عناصر مزاحم به بافت‌ های مجاری ادراری بچسبد. توصیه بر این است که خودتان زغال اخته را تهیه کرده و آب آن ‌را بگیرید؛ به خاطر اینکه آب زغال‌ اخته‌ های حاضری حاوی قند زیادی هستند و ترکیبات مفید خود را از دست داده‌‎ اند.

آب آناناس

آناناس حاوی آنزیم مفیدی است که باعث التهاب زدایی از بدن شده و برای خلاص شدن از شر عفونت ادراری مفید است. در واقع می ‌توان آناناس را یک میوه درمانگر دانست که شایستگی حضور روزانه در سبد میوه را دارد. توصیه بر این است که از این میوه به هر صورتی که دوست دارید(در سالاد میوه و یا به صورت آب میوه) استفاده کنید. در صورت ابتلا به عفونت ادراری آب آن‌ را گرفته و میل کنید.

آب انگور قرمز

انگور قرمز نیز از منابع فوق العاده طبیعی است. این میوه قرمز و پرخاصیت حافظ سیستم ادراری بوده به اندازه زغال اخته کمک کننده است. اگر زیاد دچار مشکل عفونت ادراری می‌شوید روزانه از این میوه استفاده کنید. انگور قرمز سرشار از آنتی ‌اکسیدان‌ هاست و باعث کاهش التهاب بدن می‌ شود. آب انگور قرمز دیورتیک (ادرارآور) فوق ‌العاده ‌ای است که علاوه بر تامین ویتامین ‌های بدن به بهبود و درمان عفونت ادراری کمک زیادی می‌ کند.

جوش شیرین

جوش شیرین یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای درد عفونت مثانه است. فقط لازم است یک قاشق مربا خوری جوش شیرین را در یک لیوان آب مخلوط کنید، و آن را بنوشید. این درمان را روزانه تکرار کنید تا علائم به طور کامل فروکش کنند.

اسفناج

مقادیر مساوی از آب اسفناج تازه و آب نارگیل را با هم مخلوط کنید، و به منظور از بین بردن عفونت مثانه آن را بنوشید.

توصیه: گیاهان دارویی مورد نیاز خود را از داروخانه گیاهی مجتمع طب سنتی کیمیا تهیه کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر