تاریخ انتشار: جمعه ۱۶ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۰۸دفعات بازدید: ۸۸۶۴۲ بار
بسم الله الرحمن الرحیم
نزدیکی در شب چهارشنبه چه حکمی دارد؟ آیا در شب چهارشنبه می توان برای بارداری و حاملگی اقدام کرد؟ آیا نزدیکی در شب چهارشنبه حرام است؟ آیا آمیزش در شب چهارشنبه به منظور بچه دار شدن اشکالی دارد؟ چه سفارشاتی از ائمه معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) در باره انجام عمل نزدیکی در شب چهارشنبه وجود دارد؟ آیا شما نیز چنین سؤالاتی در ذهن خود دارید؟ آیا شما نیز قصد اقدام به بارداری داشته و در مورد انجام جماع در شب چهارشنبه تردید دارید؟ اصولا شب چهارشنبه چه زمانی و از چه ساعتی تا چه ساعتی میباشد؟ آیا شب چهارشنبه جزء زمان های سفارش شده برای عمل نزدیکی است یا نه؟ در این مطلب قصد داریم در مورد انجام عمل نزدیکی و اقدام به بارداری در شب چهارشنبه صحبت کنیم و ببینیم که انتخاب این زمان برای اقدام به حاملگی چگونه است؟ چنانچه شما هم در این زمینه سؤالی و پرسشی ذهنتان را مشغول کرده است با ما همراه باشید تا پاسخ آن را دریابید.
یکی از دغدغه های پدر و مادر هایی که به فکر سلامتی خود و فرزندان خویش هستند ، اطلاع از زمان های مناسب آمیزش و نزدیکی است. از نظر شرع مقدس اسلام ، زمان هایی وجود دارند که برای آمیزش و نزدیکی مناسب نیستند و مجامعت در چنین زمان هایی نهی شده است. اطلاع از زمان های نامناسب برای عدم انجام آمیزش در جهت سالم سازی خود و فرزندان خانواده بسیار مهم است. یکی از مسائل مرتبط با زمان های مناسب و نامناسب انجام عمل نزدیکی ، زمان های مربوط به ایام هفته می باشد. در طول ایام هفته ، برخی زمان ها جهت آمیزش سفارش شده اند و برخی زمان ها هم نهی شده اند. از جمله زمان هایی که در طول هفته می تواند جهت انجام دادن عمل نزدیکی انتخاب شود ، زمان مربوط به شب چهارشنبه است. در مورد شب و روز چهارشنبه به سه حدیث از امامان معصوم (سلام الله علیهم) اشاره می کنیم.
حضرت علی بن ابیطالب (علیه السلام) در مورد روز چهارشنبه چنین می فرمایند:
روز چهارشنبه ، روز نحس مستمرّ است و در این روز ، جهنّم آفریده شد.
حضرت علی بن ابیطالب (علیه السلام)
حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) هم در مورد روز چهارشنبه چنین می فرمایند:
چهارشنبه روزی است که نحوستش مستمرّ می باشد زیرا اولین و آخرین روز از ایامی است که حق تعالی فرموده است: "این تندباد بنیانکن را هفت شب و هفت روز پی در پی بر آن ها مسلط ساخت". [سَخَّرَهَا عَلَيْهِمْ سَبْعَ لَيَالٍ وَثَمَانِيَةَ أَيَّامٍ حُسُومًا فَتَرَى الْقَوْمَ فِيهَا صَرْعَى كَأَنَّهُمْ أَعْجَازُ نَخْلٍ خَاوِيَةٍ ﴿۷﴾ ؛ سوره الحاقه . این حدیث و آیه مربوطه اشاره به بلای نازل شده بر قوم عاد دارند.]
حضرت امام جعفر صادق (سلام الله علیه)
همچنین حضرت امام جعفر صادق (ع) در حدیث دیگری در مورد مجامعت در شب چهارشنبه می فرمایند:
نباید مرد را دخول کردن به زن خود در شب چهارشنبه.
حضرت امام صادق (علیه السلام)
با توجه به سه حدیث بالا ، معلوم می شود که چهارشنبه روز نحس همیشگی است و شب چهارشنبه برای انجام عمل نزدیکی و اقدام به بچه دار شدن مناسب نیست و نهی هم شده است. توجه داشته باشیم که آمیزش در شب چهارشنبه حرام نیست و اگر مردی با همسر خود در این شب نزدیکی نماید مرتکب فعل حرام نشده است بلکه به دلایلی که ذکر شد و شاید به دلایل دیگری که ما نمی دانیم ، انجام عمل نزدیکی در این شب نهی شده است یعنی بهتر است عمل مجامعت در شب چهارشنبه انجام نشود. حال که دانستیم نزدیکی کردن در شب چهارشنبه نهی شده است ممکن است این سؤال برای بعضی ها مطرح باشد که شب چهارشنبه چه زمانی است؟ یا اینکه شب چهارشنبه از چه ساعتی تا چه ساعتی است؟ ممکن است بعضی ها این شب را اشتباه حساب نمایند. اگر شما نیز طالب دانستن زمان دقیق این شب هستید پس ادامه مطلب را مطالعه نمایید.
شب چهارشنبه چه زمانی است و از چه ساعتی تا چه ساعتی می باشد؟
مفهوم شب و روز از نظر شرعی با آنچه ما معمولا در محاورات روزمره به کار می بریم ممکن است یکی نباشد و جهت درک مفهوم شب چهارشنبه ، دانستن مفهوم دقیق شبانه روز در ماه قمری لازم است. مفهوم شب و روز از نظر شرعی ، با اوقات شرعی در ارتباط است و بنا بر این زمان آغاز و پایان شب و روز از لحاظ شرعی از محلی به محل دیگر فرق می کند ؛ زیرا که اوقات شرعی مربوط به دو محل با یکدیگر متفاوت است. در تاریخ قمری ، ایام هفته از شب شروع می شوند و به روز ختم می گردند. مثلا در مورد چهارشنبه ، ابتدا وارد شب چهارشنبه می شویم و پس از شب چهارشنبه وارد روز چهارشنبه می گردیم. از لحظه اذان مغرب (به اعتقاد بعضی ها از لحظه غروب خورشید) یوم قبل تا لحظه اذان صبح یوم جاری را شب مربوط به یوم جاری می گویند و از لحظه اذان صبح یوم جاری تا لحظه اذان مغرب (غروب خورشید) یوم جاری را ، روز مربوط به یوم جاری می نامند.
ذکر مثالی ، برای درک بهتر مفهوم شب و روز شرعی کمک می کند. مثلا از لحظه اذان مغرب (غروب خورشید) یکشنبه (یوم قبل) تا لحظه اذان صبح دوشنبه (یوم جاری) را شب دوشنبه می نامند و از لحظه اذان صبح دوشنبه (یوم جاری) تا لحظه اذان مغرب (غروب خورشید) دوشنبه (یوم جاری) را روز دوشنبه می گویند. همینطور ، از زمان اذان مغرب (غروب خورشید) سه شنبه تا زمان اذان صبح چهارشنبه را شب چهارشنبه می نامند و همچنین از زمان اذان صبح چهارشنبه تا زمان اذان مغرب (غروب خورشید) چهارشنبه را روز چهارشنبه می گویند. همینطور برای سایر ایام هفته هم می توان شب و روز آن را معین نمود. جهت مطالعه بیشتر در این زمینه می توانید مطلب شبانه روز در ماه قمری را مطالعه نمایید.
عزیزان ، احکام شرع برای درست زیستن ماست پس با پیروی از احکام شرع و فرموده ائمه معصومین (سلام الله علیهم) که همان فرموده خدای متعال است ، راه صحیح را در زندگی خود بپیماییم انشاء الله تعالی.
اشتراک گذاری در: