موضوعات وبسایت : سلامت

انواع آلو خشکبار

انواع آلو خشکبار

نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 03 اسفند 1399 ساعت 17:00

برای انواع آلو ها دسته بندی های متفاوتی در نظر گرفته شده است، اما دو گروه اصلی آنها با نام های آلوهای ژاپنی و آلوهای اروپایی شناخته می شوند. آلوهای ژاپنی نسبتا گرد هستند و شامل آلوی قرمز، آلوی سیاه و آلوی زرد می شوند. اما آلوهای اروپایی یا ایتالیایی از شکل کشیده تری برخوردارند و گاهی اوقات به عنوان آلوی تازه هم  شناخته می شوند. آلوچه ها نیز از خانواده آلوهای بومی اروپا و آسیا هستند. به طور کلی حدود ۲۰۰۰ نوع درخت آلو در سراسر جهان می روید که تنها ۱۰۰ نوع از آن متعلق به آمریکاست. طعم این میوه ها از ترش تا شیرین متغیر بوده و به رنگ‌های زرد، سبز، قرمز، قهوه ای، سیاه و ارغوانی یافت می شوند. هر کدام از انواع آلو و آلوچه دارای ترکیبات مناسبی برای سلامتی هستند و از انواع ویتامین ها نظیر ویتامین A و C برخوردارند. از این میوه های ترش و شیرین و خوشمزه در ترکیب بسیاری از غذاها نظیر آش، خورش، رب، مربا و … به عنوان چاشنی استفاده می شود. آشنایی با انواع آلو و آلوچه برای پخت غذا می تواند به شما برای خلق یک طعم جدید و بی نظیر کمک نماید.

معرفی انواع آلو و آلوچه

  • آلو اروپایی

آلوهای اروپایی نسبتا بزرگ و کشیده هستند و از طعم شیرین تری نسبت به دیگر آلوها برخوردارند به طوری که اغلب تحت عنوان آلو قندی نیز شناخته می شوند. شما می توانید این آلوها را به راحتی در منزل خشک کرده و از آنها برای مدت طولانی نگهداری کنید.

  • آلوچه سبز

یکی از انواع آلوهای اروپایی آلو سبز یا آلوچه است که یک آلوی معمولی و بومی فرانسه محسوب می شود. پوست این آلو به رنگ سبز بوده و گوشت آن نیز سبز مایل به زرد است. جالب است بدانید  عطر و طعم آلو سبز فرانسوی بیشتر شبیه به عطر و طعم عسل می باشد.

  • آلو قطره طلا (بخارا)

یکی از انواع آلوهای زرد، آلو قطره طلا است که یک آلوی کوچک و شیرین است و در فرانسه برای تهیه چاشنی غذا از آن استفاده می شود. این آلوها یکی از شیرین ترین انواع آلوها هستند. آلو قطره طلا در ایران عموما با نام آلو بخارا شناخته می شود و خواستگاه آن در کشور ما بیشتر در مناطق شمال شرقی، شمال غربی و نواحی کوهستانی برخی از استان‌های مرکزی است. کشت این آلو در گذشته های دور بیشتر در مناطق نزدیک به خراسان بوده به همین خاطر هم به آلو بخارا معروف شده است. این نوع از آلو سرشار از پتاسیم است و در نتیجه مصرف آن برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند بسیار توصیه می شود. علاوه بر این در آلو بخارا مقدار زیادی نیاسین، ویتامین A و ویتامین B6 نیز یافت می شود. خورش آلو بخارا یکی از خورش های بسیار خوش رنگ و خوش طعمی است که در میان مردم طرفداران زیادی دارد.

  • آلو سانتریزه (سانتروزا)

یکی از ارقام درشت و پرطرفدار آلو که منشا اصلی پیدایش آن مناطق اروپایی است، آلو سانتروزا نام دارد. رنگ این میوه به قرمز کهربایی معروف بوده و بسیار خوشمزه و آبدار است. طعم لذیذ و گوشتی این محصول موجب شده تا در بیشتر غذاها و دسرها کاربرد داشته باشد. مصرف آلو سانتروزا برای پیشگیری از کم خونی، پیشگیری از پوکی استخوان، کنترل فشار خون و حفظ دستگاه گوارش توصیه می شود.

  • آلو شابلون

آلو شابلون بومی اروپا و آسیا محسوب می‌شود. گونه‌‌های متفاوت این میوه برای اولین بار در قرن ۱۹، توسط مهاجرین از آسیا و اروپا به آمریکای شمالی برده شد. آلو شابلون بیشتر به صورت تازه مصرف می شود و می توان آن را به عنوان یک چاشنی خوشمزه به کیک‌ها، سالادها و غذاها اضافه کرد. از این آلو در تهیه کمپوت و مربا نیز استفاده می شود. آلو شابلون خشک شده یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان‌ ها است. در طب چینی، آب آلو شابلون خشک به منظور سم ‌زدایی و شادابی بدن بعد از خواب تجویز می شود.

  • آلو سیاه

آلو سیاه یکی از انواع آلوهای ژاپنی است که در خانواده هلو، شلیل و بادام قرار گرفته است. طعم آلو سیاه شیرین است و زمانی که پخته می شود تمام ظرف را به رنگ بنفش در می آورد. پوست این آلوهای خوش طعم و آبدار عموما  قرمز درخشان تا بنفش تیره است و از طبع معتدلی برخوردار می باشد. مصرف آلوی سیاه برای حفظ سلامت استخوان و درمان پوکی استخوان بسیار موثر است و به تنظیم و مقاوم سازی توده های استخوانی در مبتلایان به پوکی استخوان کمک می کند. از آلو سیاه برای پخت خورش و مرغ و همچنین انواع دسرها نظیر تارت و کیک استفاده می شود.

  • آلو و آلوچه قرمز

یکی دیگر از انواع آلوهای با کیفیت که از آن در محصولات غذایی مختلف استفاده می شود آلو قرمز است. پوست و گوشت این آلو اغلب به رنگ قرمز روشن است و طعم تند پوست آن شیرینی داخل میوه را تعدیل می بخشد. از آنجایی که این میوه هنگام رسیدن بسیار نرم است، حمل و نقل آن دشوار خواهد بود. آلو قرمز خود دارای انواع مختلف و رایجی نظیر سانتاروزا و قلب فیل است که از آلوی قلب فیل را می توان برای تهیه مربا و یا چاشنی استفاده کرد. آلوچه های قرمز نیز اغلب دارای طعم مناسب و ترش هستند و در تهیه انواع ترشی و لواشک کاربرد دارند. انواع ویتامین و همچنین پتاسیم، کلسیم و منیزیم موجود در آلو و آلوچه قرمز برای سلامتی بدن بسیار مفید است.

  • آلو برقانی

آلو برقانی بومی کشور ایران است و عموما به صورت تازه مصرف نمی شود. بلکه خشک شده آن در پخت غذاهایی همچون آش و خورش کاربرد دارد. گنجاندن این نوع از آلو به برنامه غذایی مانند دیگر انواع آن برای سلامتی مزایای زیادی دارد و  به پیشگیری از پوکی استخوان و رفع یبوست کمک می کند.

  • آلو قیسی

قِیسی نوعی از زردآلو است که طعم شیرین و مطبوعی دارد و در بیشتر نقاط ایران یافت می‌شود. البته برگه زردآلوی خشک شده را نیز قیسی می‌نامند که به برگه یا پر شناخته می شود. قیسی از سوغاتی‌های شهرهایی مانند آذربایجان شرقی، تبریز و شاهرود است. علاوه بر این بخشی از قیسی تولیدی ایران به کشورهای همسایه نیز صادر می گردد. قیسی آفتابی که از مرغوبیت بالایی برخوردار است، بیشتر در شهرها و مناطق آذربایجان تولید می شود. مربای قیسی آفتابی از دسرهای معروف و پرطرفدار شهر تبریز است. خورش آلو قیسی نیز یکی از خورش های بسیار خوشمزه در ایران به ویژه در مناطق شمالی است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟


منبع: nemonenuts.com



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر