موضوعات وبسایت : سلامت

بررسی خیار تاخیر ثمن

بررسی خیار تاخیر ثمن

نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 07 اسفند 1398 ساعت 17:27

مشخصات نویسندگان مقاله بررسی خیار تاخیر ثمن در حقوق مدنی ایران

سجاد رمضانی فرد

- کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه


سیدحسین تقوی

- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه


چکیده مقاله:

خیار یا خیار فسخ اصطلاحی در فقه و حقوق به معنای حق برهم زدن یک جانبه قرارداد است، خیار اسم مصدری به معنی اختیار و مفهوم اختیاری ست که شخص در فصخ معامله دارد. در حقوق ایران، اصولا تاخیر در پرداخت ثمن برای بایع حق فسخ ایجاد نمی کند ولی از آنجا که در عقود معوض، دو مورد معامله با هم مبادله می شوند، منطقی می شوند، منطقی است که فروشنده بتواند خریدار را به طور مستقیم به تسلیم ثمن، اجبار یا با استفاده از حق حبس به طور غیر مستقیم او را به تسلیم مورد تملیک و تعهد خویش الزام کند، چنان که خریدار نیز حق دارد فروشنده را به تسلیم مبیع اجبار یا از حق حبس خود استفاده کند، با وجود این، قانون گذار با شرایطی برای بایع در عقد بیع، خیار تاخیر ثمن نیز قرار داده است. گرچه این خیار، به ظاهر، در عقد بیع جاری است و به بایع تعلق دارد، ولی اختصاص ان به عقد بیع و شخص بایع قابل انتقاد است. زیرا به نظر می رسد که عقد بیع نماد یک عقد معوض و محور مباحث بنیادی حقوق قرارداادها و خیار تاخیر از قواعد عمومی است و در تمام عقود معوض راه دارد و بر همین مبنا، هرگاه ثمن، عین معین و مبیع عین کلی باشد، خریدار خیار تاخیر خواهد داشت بنابراین جایگزینین خیار تاخیر به جای خیار تاخیر ثمن و اصلاح مواد مذکور، پیشنهاد می شود.

کلیدواژه‌ها:

خیار تاخیر، ثمن، حقوق مدنی ایران

کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:

https://www.civilica.com/Paper-LLSC04-LLSC04_003.html


کد COI مقاله:

LLSC04_003

نحوه استناد به مقاله:

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:

در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.

برای بار اول: (

رمضانی فرد, سجاد و سیدحسین تقوی، ۱۳۹۶

)

برای بار دوم به بعد: (

رمضانی فرد و تقوی، ۱۳۹۶

)

برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش

راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی)

را ملاحظه نمایید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر