موضوعات وبسایت : سلامت

تقویت تخمک ضعیف

نویسنده : مهسا | زمان انتشار : 26 اردیبهشت 1398 ساعت 19:13

متخصصان غدد درون ریز و باروری عقیده دارند که برخی نادیده گرفتن برخی عوامل بر باروری زنان تاثیر می گذارد.

متخصصان غدد درون ریز و باروری عقیده دارند که برخی نادیده گرفتن برخی عوامل بر باروری زنان تاثیر می گذارد. اگر در تلاش برای باردار شدن هستید، بهتر است برای تقویت تخمک گذاری این موارد را رعایت کنید.

اکثر مردم می دانند که قدرت باروری زن در هنگام پیری کاهش می یابد، اما حتی در طول سال های جوانی و باروری، انتخاب شیوه زندگی و عوامل خارجی می تواند بر احتمال شانس داشتن یک کودک سالم تاثیر می گذارد. زنانی که می خواهند شانس خود را برای بارداری افزایش دهند، اغلب نمی دانند که بهترین  نکات در سلامت تخمک ها و مراقبت های لازم در تخمک گذاری چیست.

سلامت تخمک یکی از پایه های باروری سالم است. سلامت تخمک می تواند زمان بروز لقاح و همچنین قابلیت دوره حاملگی را تحت تاثیر قراردهد. سلول های تخمک از آن دسته سلول های موجود در بدن هستند که بازسازی نمی شوند. تحقیقات اخیر با برخی دیدگاه های جدید در مورد تولید تخمک صورت گرفته است.

زنان ممکن است در طول سال های تولید  تخمک، مشکلی نداشته باشند و تخمک ها به طور طبیعی تولید شوند .در سال های اخیر دانشمندان، سلول های بنیادی را درون تخمدان ها قرار داده اند که سلول های جدید تخمک تولید می کنند.

به رغم یافته های این تحقیق، می توان گفت که حفاظت از تخمک ها و نیز سلامت تخمدان از طریق رژیم غذایی، گیاهان، مکمل ها و افزایش گردش خون به سیستم تولید مثل بسیار مهم است.

در گذشته اعتقاد مشترک این بود که تنها عاملی که  بر سلامتی تخمدان و تخمک موثر است، عامل  سن است. بر اساس مطالعات جدید، مشخص شده است که عامل سن اگر چه در سلامت تخمک مهم است اما عوامل متعدد دیگری هم می توانند بر سلامت تخمدان ها و تخمک تاثیر گذار باشند مانند عوامل محیطی، هورمون ها و رژیم غذایی.

علاوه بر این، برای یک باروری سالم بسیاری از جنبه های دیگر هم در نظر گرفته شده است، از جمله:

- گردش خون مناسب

- چرخه سالم باروری

- هورمون های متعادل

- تخمک های سالم

قبل از اینکه تخمک به بلوغ کامل برسد، دچار تغییر و تحول شده و برای تخمک گذاری آماده می شوند. در این زمان آنها تحت تأثیر تاثیرات عوامل سالم یا ناسالم قرار می گیرند.

عوامل موثر در تخمک قوی و سالم  عبارتند از:

- جریان خون مناسب اکستانسیون

- تراز هورمونی

- تغذیه  سالم

- استرس

چگونه تخمک را قوی کنیم؟

جریان خون غنی از اکسیژن به تخمدان ها برای سلامتی تخمک ها ضروری است. جریان خون می تواند از طریق عدم تحرک و ورزش و کم آبی کاهش یابد. برای افزایش جریان خون به تخمدان ها و تقویت تخمک ها، این پیشنهادات را دنبال کنید:

نوشیدن حداقل 8  لیوان آب خالص در هر روز. مصرف مایعات فراوان می تواند باعث گردش خون مناسب در بدن شود. بهتر است آب خالص مصرف کرده و نوشیدنی های گازدار مصرف نکنید. هر روز صبح و پیش از خوردن صبحانه آب بنوشید.

یکی از بهترین درمان ها برای افزایش جریان خون به سیستم تولید مثل و قوی شدن تخمک ها  ماساژ رحم و تخمدان است. ماساژ کمک می کند تا خون تازه و اکسید شده به تخمدان ها رسیده و تخمدان تحریک شود.

شما می توانید از یک درمانگر برای ماساژ شکم کمک بگیرید. همچنین می توانید نحوه اعمال ماساژ خود باروری  را بیاموزید و آن را به راحتی در خانه خود انجام دهید.

بهتر است این کار با شروع روز و بعد از پایان دوره  قاعدگی و در تمام مدت ماه صورت گیرد. حداقل 4 بار در هفته  این تمرین را انجام دهید. بهتراست که تکنیک های ماساژ را از روز بعد از دوره تا شروع تخمک گذاری انجام دهید.

تعادل هورمونی برای سلامت و قوت تخمک مناسب است. با توجه به عوامل محیطی، استرس و رژیم های مدرن، تاثیرات منفی بر زنان از نظر عدم توازن هورمون ها در حال رشد هستند.

اگر تعادل هورمونی دچار اختلال شود تخمک ممکن است پاسخ مناسبی ندهد، به این ترتیب چرخه باروری از تعادل خارج شده و تخمک گذاری انجام نمی شود.

مجموعه هورمونی پیچیده در هر ماه درحال آماده سازی و اجرای چرخه باروری است.البته باید اضافه کرد که در صورت بروز هر گونه مشکلی در سلامت تخمک ها، درمان به موقع می تواند نتیجه بخش باشد.

چگونه تخمک گذاری را افزایش دهیم

به منظور رشد و افزایش روند تخمک گذاری روش های زیادی می توان به کار برد :

- اجتناب از سیگار کشیدن، آفت کش ها، الکل، شکر، غذاهای فرآوری شده.

- اجتناب از مواد غذایی آلرژی زا

- تحرک و ورزش ​​برای بهبود جریان خون

- ماساژ  به ویژه ماساژ شکم

- نوشیدن آب تازه

همچنین اطمینان از سلامت هورمون های استروژن و پروژسترون ، در تعادل و بهینه  سازی تخمک گذاری مهم است. شما می توانید از طریق آزمایش ادرار اطلاعات کاملی  از وضعیت هورمون های خود دریافت کنید.

تست سطح FSH  نیز اطلاعاتی در مورد هرمون ها در اختیار شما قرار می دهد. اگر روز دوم یا سوم سطح FSH بالاتر از 10 باشد، با پزشک خود درباره ی گزینه های کاهش این سطوح صحبت کنید.

کاهش استرس، رفتن به تعطیلات و آرامش روحی، تمرینات یوگا و هر نوع فعالیت لذت بخشی می تواند تاثیر مستقیمی بر هورمون های شما داشته باشد.

بهبود کیفیت تخمک با آنتی اکسیدان ها و مواد غذایی مانند ویتامین A ، C ،E و مواد معدنی مانند سلنیوم و روی ، صورت می گیرد.

افزایش تخمک گذاری با داروهای گیاهی

تقویت تخمدان ها و افزایش تخمک گذاری به ویژه در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان از طریق داروهای گیاهی، روشی مفید است که در اکثر مواقع نتایج خوبی دارد. رژیم غذایی غنی از چربی های سالم مانند روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن کنجد، آووکادو، کتان، بادام، گردو، برای تقویت تخمدان ها و افزایش تخمک گذاری توصیه می شود.

در طی مدت تقریبا 2500 سال، گیاهان چینی برای درمان انواع مسائل بهداشتی، از جمله ناباروری مورد استفاده قرار گرفته اند. این به این دلیل است که برخی از گیاهان می توانند با حمایت از عملکرد بیولوژیکی اندام های تولید مثل به بهبود باروری کمک کنند.

با این حال، با توجه به یافته های انجمن بارداری می توان گفت که از آنجا که اثرات داروهای گیاهی به آهستگی صورت می گیرد ، اثرات واقعی استفاده از آنها معمولا تنها پس از 60 تا 120 روز استفاده کامل دیده می شود.

علاوه بر این، گیاهان، وابسته به  یک چرخه  کامل هستند، به این معنی که گیاهان را باید در یک چرخه کامل مصرف کرد تا بیشترین تاثیر را داشته  باشد.

از دیگر درمان های گیاهی موثر در افزایش باروری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

روغن زیتون

روغن زیتون  از دانه زیتون گرفته شده و به طور خاص برای بهبود موکوس سرویکال استفاده می شود. علاوه بر خواص ضد التهابی زیتون، به عنوان یک اسید چرب ضروری  می تواند با افزایش کیفیت و کارآیی مخاط  و تولید بیشتر ” سرویکال تخمک ” به روند افزایش تخمک گذاری کمک کند.

برگ تمشک قرمز

این گیاه با تغذیه غده هیپوفیز وتقویت فاز لوتئال ارتباط دارد. مصرف این گیاه می تواند باعث کاهش پرولاکتین  و افزایش پروژسترون شود.

این  گیاه، تقویت کننده باروری است که با مواد مغذی بالا، به ویژه کلسیم  نقش موثری در این چرخه دارد. برگ تمشک قرمز به عنوان یک تونیک، به آماده سازی رحم برای بارداری کمک می کند.

همچنین این گیاه متعادل کننده هورمون ها برای افزایش باروری است. بهتر است مصرف این گیاه بین دوره قاعدگی و تخمک گذاری صورت گیرد.

منبع:

نبض ما

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر