موضوعات وبسایت : سلامت

نمونه فرم دادخواست اعسار از پرداخت مهریه

نویسنده : مینا علی زاده | زمان انتشار : 17 دی 1399 ساعت 14:43

دلایل و منضمات : فیش حقوقی صادره از سازمان متیوع، کپی مصدق استشهادیه با امضای حداقل 2 نفر، شهادت شهود

ریاست محترم مجتمع قضایی

با سلام، احتراما به استحضار میرساند

اینجانب با خوانده به موجب عقدنامه شماره مورخ ثبت شده در دفترخانه | عقد ازدواج دائم با مهریه ای به میزان ریال منعقد کرده ایم هر چند پرداخت مهریه اماني الذمه تعهد گردیده است، ولی نظر به اینکه در حال حاضر به جهت مشکلات متعددا عدم دسترسی به اموالم توان پرداخت آن را ندارم. فلذا با توجه به مدارک تقدیمی متدأ به عده می قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب ۱۳۷۷ صدور حکم اعسار از پرداخت مهریه | تقسیط مهریه مورد استدعاست.

مهریه در حالت کلی نوعی پشتوانه اجتماعی برای زن حساب می شود چرا که در صورتی طلاق و یا فوت شوهر ، زن متحمل خساراتی می شود که مهریه می تواند تا حدودی از لحاظ مالی تامین کننذه برای زن باشد .

هنگامی که مرد قصد جدایی از همسر خود را دارد باید مهریه وی را بپردازد و تکلیف حقوق مالی او را روشن کند.

دسته ای از این مردان به صورت نقدی و یکجا مهریه زن را پرداخت می کنند و جدا می شوند که مشکلی در این صورت نخواهد بود . اما دسته دیگر که تعداد آن ها کم هم نیست قصد جدایی از همسر خود را دارند اما توان پرداخت مهریه به صورت یکجا و نقدی را ندارند . در این موارد مردان می توانند دادخواست اعسار از پرداخت مهریه بدهند اگر دادخواست اعسار ایشان در دادگاه پذیرفته شود ، مهریه قسط بندی می شود و مرد می تواند ضمن اینکه زن خود را طلاق دهد مهریه همسرش را هم به طور ماهیانه و اقساطی بپردازد . اما در این هنگام اگر زن مالی به غیر از مستثنیات دین از مرد سراغ داشته و زن آن اموال را شناسایی و به دادگاه معرفی نماید می تواند این اموال را توقیف کند و دادخواست اعسار مرد پذیرفته نخواهد شد و مجبور است که مهریه را به صورت نقدی پرداخت کند یا مال به نفع زن توقیف می شود .

مدارک لازم برای تنظیم دادخواست اعسار از پرداخت مهریه :

1-مدارک شناسایی و عقد نامه

2- ارائه دو شاهد عاقل و بالغ و مطلع از وضعیت اعسار مرد ( شهادت کتبی آنها )

3- استعلام حساب بانکی برای اثبات عدم ملائت مرد

4- دادنامه محکومیت مهریه

5- فهرست کلیه نقل و انتقالات اموال طی یک سال اخیر

مدعی اعسار باید پس از صدور حکم به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه و برای دادن دادخواست اعسار اقدام کند فرم مربوط به کلیه نقل و انتقالات مالی طی یک سال اخیر را هم از همان دفتر خدمات قضایی می تواند تهیه کند و استشهادیه شاهدان را هم ضیمه کرده و دادخواست را ثبت نماید .

تعریف اعسار چیست و معسر کیست ؟

اعسار به  وضعیت فرد غیر تاجری می گویند که توان پرداخت بدهی ها یا هزینه دادرسی خود را نداشته باشد . اعسار بدهکار با اعتراف طلب کاران به معسر بودن وی و نیز شهادت دو مرد عادل ثابت گردد .

اعسار امری حادث است بدین معنی که هر شخصی می تواند یک روز متمکن و روز دیگر معسر گردد در نتیجه اعسار اعتبار امر مختمومه ندارد .

معسر کسی است که به دلیل نداشتن مالی به جز مستثنیات دین ، قادر به تادیه دیون خود نباشد .

مطابق ماده 7 : (( در مواردی  که وضعیت سابق مدیون  دلالت در ملائت وی داشته یا مدیون در عوض دین ، مالی دریافت کرده یا به هر نحو تحصیل مال کرده باشد ، اثبات اعسار برعهده اوست ، مگر اینکه ثابت کند آن مال تلف حقیقی یا حکمی شده است . در این صورت و نیز در مواردی که مدیون در عوض دین ، مالی دریافت نکرده یا تحصیل نکرده باشد ، هرگاه خوانده دعوای اعسار نتواند ملائت فعلی یا سابق او را ثابت کند یا ملائت فعلی یا سابق او نزد قاضی محرز نباشد ، ادعای اعسار با سوگند مدیون مطابق تشریفات مقرر در قانون آیین دادرسی مدنی پذیرفته می شود ))

دعوی اعسار به دو طریق مطرح می شود :

1-طرح دعوای اعسار همراه با دعوی اصلی

2- طرح دعوی اعسار از طریق دادخواست جداگانه در هر دو صورت شهادت شهود الزامی است .

شهود باید از وضعیت مالی مدعی اعسار با خبر باشد و از جزئیاتی مثل مشخصات نوع شغل وسیله امرار معاش و وضعیت مالی و در آمد و مخارج وی با اطلاع باشند به طوری بتواند در این زمینه ها نزد قاضی سوگند بخورد.

نکته : حکم اعسار پذیرفته شده توسط قاضی ، در تمام مراحل رسیدیگی به یک پرونده قابل استفاده است مگر آنکه مدعی اعسار در جریان رسیدگی متمکن گردد به طور مثال به او ارثیه برسد یا شرایط طوری رقم بخورد که ارزش اموالش زیاد گردد .

نکته : اعسار از هزینه دادرسی در هر مرحله امکان دارد هم در مرحله بدوی و هم واخواهی و هم تجدید نظر ممکن می باشد .

نکته : در صورتی که مشخص گردد مدعی اعسار دارای حسن نیت نبوده و اظهارات وی با عدم صداقت بیان شده و وی متمکن یوده و برای فرار از دین اقدام به ادعای اعسار کرده ، حکم اعسار و تقسیط بلا اقدام می گردد .

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر