موضوعات وبسایت : سلامت

درمان قطعی زود انزالی شدید

درمان قطعی زود انزالی شدید

نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 23 بهمن 1398 ساعت 15:03

Author : Dr. Kamyar Sanaie

در رابطه‌ی جنسی، زمان یکی از مهمترین عوامل می‌باشد. وقتی زمان به ارگاسم رسیدن شما و همسرتان متفاوت باشد، رابطه جنسی در بلندمدت برای هیچکدام رضایت بخش نبوده و باعث ایجاد مشکلات در سایر بخش‌های زندگی نیز می‌شود.

از جمله اختلالات جنسی، زود انزالی در مردان است. زود انزالی در آقایان باعث احساس ناامیدی، ناتوانی و شرم و خجالت می‌شود. درمان زود انزالی مردان باعث تقویت رابطه زوجین خواهد شد.

زود انزالی در آقایان چیست؟

هیچ زمانبندی قطعی وجود ندارد که بگوییم اگر ارگاسم زودتر از آن اتفاق بیفتد، فرد به زود انزالی مبتلا است. این میزان بیشتر بستگی به رضایت دو طرف در رابطه جنسی دارد. زمان رسیدن به ارگاسم برای یک زوج متفاوت از زوج دیگر است، زیرا دو طرف رابطه زودتر یا دیرتر از زوج دیگر به ارگاسم می‌رسند. بنابراین اگر زوج فرد شخص الف باشد ممکن است زود انزالی در رابطه برای او تشخیص داده شود، ولی اگر زوج مقابل او شخص ب باشد، رابطه جنسی آنها مطلوب تشخیص داده شود. نکته مهم در تشخیص زود انزالی، مدت زمان رسیدن به انزال نمی‌باشد؛ بلکه عدم توانایی در کنترل زمان انزال، فاکتور مهم تشخیص زود انزالی است.

البته زمانی که فردی پیش از شروع رابطه جنسی و یا تنها لحظاتی بعد از رابطه به ارگاسم برسد، بدون در نظر گرفتن آنکه زوج مقابل او از رابطه چه احساسی دارد می‌توان تشخیص زود انزالی برای او گذاشت. در تعریفی دیگر، اگر فرد در زمانی که نمی‌خواهد، به انزال برسد؛ او دچار زود انزالی است.

مشکل زود انزالی آن است که مرد پس از انزال، نعوظ خود را از دست می‌دهد و نمی‌تواند به رابطه جنسی ادامه دهد. این در حالی است که زن معمولاً زمان بیشتری برای رسیدن به ارگاسم نیاز دارد و این امر منجر به نارضایتی در او می‌شود و نارضایتی زن طبعاً بد قلقی، سرزنش و کج‌خلقی او را بهمراه خواهد داشت که منجر به اضطراب و افسردگی مرد شده و این امر باعث می‌شود عملکرد مرد در رابطه جنسی باز هم بیشتر تضعیف شود و در نتیجه کل رابطه تیره خواهد شد.

حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مردان در دوره‌هایی از زندگی خود به زود انزالی مبتلا می‌شوند. اختلال زودانزالی را به دو دسته دائمی و موقتی تقسیم‌بندی می‌کنند. در نوع اول، فرد از اولین ارتباطی که در خاطر دارد به زود انزالی دچار بوده است، ولی در نوع کوتاه‌مدت فرد در زمان‌هایی رابطه جنسی بدون زود انزالی را تجربه کرده است. نوع اول به‌طور معمول دلایل فیزیکی دارد و نوع دوم معمولاً دلایل روانی دارد.

دلایل زود انزالی در مردان

عوامل فیزیولوژیکی و روانی هردو در زود انزالی موثر می‌باشد، به همین دلیل در درمان زود انزالی مردان باید هردو فاکتور را مدنظر قرار داد. از جمله عوامل فیزیولوژیکی عبارت است از:

– زمانی که سروتونین مغز کمتر از میزان باشد و یا میزان ترشح دوپامین در مغز بیشتر از حد باشد، احتمال زود انزالی بیشتر می‌شود.

– هورمون‌های اکسی‌توسین و وازوپرسین نیز در اختلال زود انزالی موثر هستند.

– کمبود هورمون تستسترون باعث اختلال نعوظ در فرد می‌شود که این اختلال می‌تواند منجر به زود انزالی شود.

– مشکل پروستات نیز به زود انزالی منجر می‌شود.

– دیابت

– مشکلات تیروئید

– مصرف بیش از حد الکل و مواد

عوامل روانی زود انزالی در مردان عبارت است از:

– اضطراب

– افسردگی

– اضطراب عملکرد: نگرانی از زود انزالی و یا خوب عمل نکردن در رابطه جنسی

– احساس گناه

– مشکلات رابطه و خشم از همسر

– کمبود عزت نفس

– مشکل ناشی از نعوظ: گاهی اوقات مشکل زود انزالی در مردان ناشی از مشکل در نعوظ است. مردانی که نگران نعوظ آلت خود هستند، تمایل دارند برای رهایی از نگرانی خود درباره‌ی عدم نعوظ، زودتر به انزال برسند.

– تجربیات بد قبلی از رابطه جنسی از جمله تعجیل و نگرانی در رابطه به‌جهت کشف نشدن رابطه جنسی مخفیانه

– تجربه سواستفاده جنسی

– تصویر بد از بدن خود در ذهن داشتن

– تعلیمات سخت‌گیرانه جنسی در کودکی و نوجوانی

چه زمان برای درمان زود انزالی مردان به متخصص مراجعه کنیم؟

اگر زمان زود انزالی باعث آزار شما و یا همسرتان می‌شود، باید برای درمان مراجعه کنید. اینکه شما گاهاً دچار زود انزالی می‌شوید به‌معنای وجود اختلال زودانزالی در شما نمی‌باشد. درمان زود انزالی مردان در ۹۵ درصد موارد با تکنیک‌های رفتاری درمان می‌شود. در ابتدا لازم است دکتر مسائل جنسی شما را بررسی کند تا ببیند آیا عامل روانی خاصی باعث احتلال زودانزالی در شما شده است. در صورتیکه چیز خاصی در سابقه روابط شما پیدا نشد، دکتر آزمایش خون از شما می‌گیرد تا سطح هورمون تستسترون (هورمون مردانه) را در شما اندازه بگیرد. کاهش سطح تستسترون می‌تواند به اختلال زود انزالی منجر شود. پروستات نیز باید در فرد بررسی شود. گاهاً لازم است تا شما به یک اورولوژیست و یا متخصص اختلالات جنسی مراجعه کنید.

درمان زود انزالی بسیار مهم است، زیرا زودانزالی به مشکلات دیگری مانند افسردگی، اضطراب و استرس، شرم و خجالت، کاهش اعتماد به نفس در رابطه و بالاخص در عملکرد جنسی، منتج می‌شود.

به‌جهت نقشی که توان جنسی در احساس مردانگی و قدرت یک مرد دارد و از آنجایی که توان جنسی در اکثر فرهنگ‌ها با هویت مردانه درآمیخته است، بیان مشکلات جنسی بالاخص زودانزالی نزد دکتر برای فرد شرم‌آور می‌باشد. اما باید به دکتر خود اعتماد کنید و بدانید که شما در این مشکل تنها نیستید و از هر ۳ مرد، یک نفر به اختلال زودانزالی مبتلا می‌باشد.

دکتر ممکن است سوالاتی از شما بپرسد که پاسخ هر کدام، روش درمان و تکنیک‌های مناسب برای مشکل شما را مشخص خواهد کرد. این سوالات عبارتند از:

– آیا تنها با یک زوج خاص دچار زودانزالی می‌شوید و یا با همه زودانزالی دارید؟

– هر چند وقت یکبار به زودانزالی دچار می‌شوید؟

– آیا در زمان خودارضایی هم به زود انزالی دچار می‌شوید؟

– اولین باری که به زود انزالی دچار شدی کی بود؟

– چند وقت یکبار رابطه جنسی دارید؟

– از اینکه به اختلال زودانزالی دچار هستید، چقدر اذیت می‌شوید و آیا خود را سرزنش می‌کنید؟

– همسرتان چقدر از زودانزالی شما اذیت می‌شود و شما را سرزنش می‌کند؟

– آیا از رابطه کنونی خود با همسرتان احساس رضایت دارید؟

– آیا به اختلال نعوظ هم مبتلا هستید؟

– آیا داروی خاصی مصرف می‌کنید؟

درمان زود انزالی در مردان

لازم به‌ذکر است که درمان زود انزالی مردان با توجه به دلایل و ویژگی‌های آن در افراد، متفاوت است و برای هر شخص درمان متفاوتی موثر واقع می‌شود.

تکنیک‌ها و تمرینات خاصی به‌جهت درمان زود انزالی مردان وجود دارد که می‌توان آنها را به‌کار گرفت:

تکنیک کگل: به‌واسطه این تکنیک، شما ماهیچه‌های لگن خود را تقویت می‌کنید. تقویت ماهیچه‌های لگن باعث می‌شود تا شما کنترل بیشتری بر روی انزال خود داشته باشید. در تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، مردانی که تنها پس از ۳۱ ثانیه به انزال می‌رسیدند، پس از ۱۲ هفته انجام تکنیک کگل توانستند به‌مدت ۱۴۶ ثانیه انزال خود را به‌تاخیر بیندازند.

برای آنکه ماهیچه لگن را در بدن خود پیدا کنید، در هنگام ادارار سعی کنید با انقباض عضلات لگن، خروج ادرار را متوقف کرده و سپس دوباره رها کنید. حال که عضله لگن را پیدا کردید، آن را منقبض کرده و سپس رها کنید. این کار را روزی ۳ بار و هر بار ۱۰ مرتبه انجام دهید. اندک اندک تعداد دفعات را به بیست مرتبه و مدت زمان انقباض را به ۱۰ ثانیه افزایش دهید. این تمرین را در هر موقعیتی می‌توانید انجام دهید. این تمرین را حداقل به‌مدت ۶ هفته انجام دهید. لازم به‌ذکر است که انجام این تمرین در زنان باعث می‌شود آنها زایمانی راحت‌تر و سالم‌تر داشته باشند.

تکنیک مسترز جانسون: در این روش، شما و همسر در کنار یکدیگر خوابیده و سپس نقاط غیرحساس بدن یکدیگر را در حالیکه لباس به تن دارید لمس می‌کنید. سپس این بار برهنه شده و نقاط غیرحساس را لمس می‌کنید. پس از انجام این مرحله، این بار نقاط حساس مرد را لمس کرده و تا پیش از رسیدن به ارگاسم ادامه می‌دهید. این کار چندبار و به‌نوبت انجام می‌شود تا هربار، مدت زمان تحریک افزایش یابد. پس از چند روز، تمرین نزدیکی انجام می‌شود. در این مرحله مرد در زیر و زن در بالا قرار می‌گیرد. فرد تا نزدیکی ارگاسم پیش می‌رود و سپس به همسر علامت می‌دهد تا تحریک را متوقف کند. پس از گذشت زمان و ریلکس شدن و کاهش نعوظ، مجدداً تحریک شروع می‌شود. این کار چند روز تکرار می‌شود. بعد از چند هفته تمرین، فرد در کنترل کردن خود شرطی می‌شود و توان کنترل خود را پیدا می‌کند.

توقف و شروع: فرد در حین رابطه جنسی اجازه می‌دهد تا آلت تناسلی‌اش تا پیش از رسیدن به ارگاسم تحریک شود. در آن لحظه برای ۳۰ ثانیه متوقف می‌شود تا نعوظ کم شود. پس از مدتی مجدداً رابطه را شروع می‌کند و این کار را مجدداً برای سه یا چهار مرتبه پیش از انزال تکرار می‌کند.

تکنیک فشار: این روش نیز مانند تکنک توقف و شروع عمل می‌کند. اما در این روش پیش از رسیدن به ارگاسم، شما و یا همسرتان سر آلت تناسلی‌تان را تا زمانی که نعوظ از بین برود محکم فشار می‌دهید. این روش را برای سه یا چهار مرتبه پیش از رسیدن به انزال تکرار می‌کنید. پس از تکرار چندباره‌ی هرکدام از این دو تمرین ذکر شده، شما یاد می‌گیرید که چگونه انزال خود را کنترل کنید و این امر به‌صورت عادت درآمده و دیگر نیازی به فشار بیرونی ندارید.

تکنیک حواس‌پرتی: در این روش فرد سعی می‌کند در زمان رابطه جنسی به چیز دیگری بیندیشد.

کاندوم: استفاده از کاندوم میزان تحریک‌پذیری را کاهش می‌دهد و موجب می‌شود فرد دیرتر به ارگاسم برسد. در صورتی که یک لایه کاندوم جواب نداد، می‌توان از دو عدد کاندوم استفاده کرد.

درمان موضعی: استفاده از کرم‌های بی‌حس کننده مانند لیدوکایین و بنزوکایین ۱۵ دقیقه پیش از رابطه جنسی به افزایش زمان رابطه کمک می‌کند. این مواد می‌تواند به کاهش لذت جنسی نیز منجر شود.

خودارضایی: گروهی از افراد، خودارضایی پیش از رابطه جنسی را برای کنترل بیشتر بر انزال خود موثر می‌دانند. در صورتی که یکبار انزال در کمتر از ۲۴ ساعت گذشته داشته باشید، انزال شما در بار دوم مدت بیشتری به‌طول می‌انجامد.

درمان مشکلات مسبب زود انزالی: درمان مشکلات روانی مانند افسردگی، اضطراب و یا استرس‌ها و نیز اختلال نعوظ به درمان زودانزالی مردان کمک می‌کند.

کار کردن بر روی رابطه: گاهی اوقات درمان زود انزالی مردان از طریق بهبود رابطه صورت می‌گیرد. خشم و دلگیری از همسر می‌تواند دلیل زودانزالی باشد.

درمان مشکلات روانی: در صورتی که فرد مبتلا به افسردگی، اضطراب و یا اختلال نعوظ دچار باشد، درمان هر یک پیش از درمان زود انزالی مردان ضروری می‌باشد.

پرهیز از تماشای پورنوگرافی: همانطور که در مقالات مرتبط با پورنوگرافی ذکر شده است، دلیل درصد بالایی از زودانزالی‌ها در مردان تماشای پورنوگرافی می‌باشد. پرهیز از پورنوگرافی به درمان زودانزالی مردان کمک می‌کند.

کار کردن بر روی نگرش مرد: راه موثر دیگر درمان زود انزالی مردان، کار کردن بر روی نگرش‌های غلط آنها است. اکثر مردان خود را موظف می‌دانند که در هربار رابطه جنسی به بهترین نحو عمل کنند، در حالیکه در واقعیت این امر ممکن نمی‌باشد. در صورتی که فرد فکر کند عملکرد خوبی در رابطه جنسی نداشته است، اضطراب عملکرد در او افزایش می‌یابد و او دائماً نگران عملکرد خویش در رابطه جنسی می‌شود. این نگرانی، خود علت زودانزالی در دفعات بعد می‌شود. باید آگاه بود که زنان بیش از آنکه از عدم رضایت خود در رابطه جنسی ناراحت باشند، از واکنش‌ها و ناراحتی همسر مبتلا به زودانزالی ناراحت می‌شوند. عدم رضایت جنسی برای زنان در درجه اول اهمیت قرار ندارد. زنان تنها در ۲۵ درصد اوقات به ارگاسم می‌رسند و گروهی از زنان هیچ زمانی از رابطه جنسی واژن به ارگاسم نمی‌رسند، بلکه تنها با تحریک کلیتوریس به ارگاسم می‌رسند. بنابراین مرد می‌تواند با صبر و حوصله و تحریک کلیتوریس زن، به ارگاسم او کمک کند و نباید انتظار داشته باشد زن لزوماً از طریق دخول به ارگاسم برسد.

درمان دارویی: برای درمان زود انزالی مردان از درمان دارویی نیز می‌توان بهره برد. داروهای ضدافسردگی و مهارکننده بازجذب سروتونین در درمان زود انزالی مردان نیز موثر هستند. داروهایی مانند سرترالین، فلوکستین، پاروکستین و دیگر داروهای اس اس ار ای در درمان زودانزالی به‌کار می‌روند. واضح است که به‌جهت اثرات جانبی این داروها، دارودرمانی تنها در مراحل آخر و در درمان موارد شدید و پس از تجویز پزشک قابل استفاده است.

نتیجه گیری

همانگونه که بیان شد، در درمان زود انزالی مردان با توجه به علت ایجاد مشکل، روش‌های متفاوتی می‌تواند موثر واقع شود. تشخیص این امر توسط متخصص باغث می‌شود زودتر از مشکل رها شده و زندگی شادتری در پیش رو داشته باشید.

نویسنده : دکتر کامیار سنایی، تیر ۹۷.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر