به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در ۶ هفتگی، تغییرات زیادی در رشد جنین به وجود میآید و کودک شما اکنون به اندازه یک لوبیا قرمز است و بسیاری از ارگانهای بدن او تشکیل میشوند چرا که سلولهای بدن جنین به سرعت در حال تقسیم شدن هستند.
رشد کدام اندامهای جنین از ۶ هفتگی شروع میشود؟
لوله عصبی، بافتی که مغز، نخاع، اعصاب و ستون فقرات را شکل میدهد، تشکیل میشود و مصرف اسید فولیک بسیار حائز اهمیت است، بدن جنین در ۶ هفتگی شبیه C است و به تدریج بینی، فک، گونه و چانه، گوش داخلی، کلیه ها، کبد، ریه ها، غده هیپوفیز و حنجره او شروع به رشد میکنند.
یک سر و نقاطی تیرهرنگ در بدن جنین دیده میشوند که محل تشکیل چشمها و بینی هستند، همچنین دو حفره کوچک در ۲ طرف سر جنین وجود دارند که محل تشکیل گوشها هستند و دست و پای جنین به شکل برآمدگیهای کوچکی دیده میشوند.
قلب جنین میتپد و خون به گردش در میآید
قلب جنین از ۶ هفتگی به تدریج شروع به تقسیم شدن به ۴ حفره میکند تا حفرههای چپ و راست قلب ایجاد شوند و حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ بار در دقیقه (تقریبا دو برابر تعداد ضربان قلب شما در دقیقه) ضربان دارد، پس جریان خون در بدن جنین به حرکت درآمده است و قلب هنوز هم یک برآمدگی در جلوی بدن جنین است.
جنین دارای جوانههای بازوی کوچک است و دستها و پاهای او مثل باله ماهی بوده و به شکل برآمدگی کوچک است، زیرا یک پرده ضخیم بین انگشتان کودک قرار دارند، اما بهزودی انگشتها از هم جدا میشوند.
علائم بارداری در هفته ششم که مادران تجربه میکنند
علائم بارداری به تدریج در شما بروز میکند و در بیشتر خانمها تهوع صبحگاهی معمولا از ۶ هفتگی شروع میشود، اما در برخی مادران این علامت از ۴ هفتگی خودش را نشان میدهد.
تغییر در اشتها، به عنوان مثال بعضی از مواد غذایی را دوست نخواهید داشت و به مصرف برخی موادغذایی اشتیاق دارید، خستگی، نفخ شکم، حساسیت و تورم سینه، دفع ادرار شبانه و تغییر احساسات نتیجه تغییرات هورمونها در دوران بارداری است.
از ۶ تا ۱۰ هفتگی، ممکن است با تغییر خلق و خو مواجه شوید چرا که هورمونهای استروژن و پروژسترون شما دستخوش تغییر میشوند.
اگر اولین بار است بارداری را تجربه میکنید، باید برخی آزمایشها را انجام دهید که از جمله آنها میتوان به آزمایش Rh خون، سطح آهن و آزمایش برخی بیماریهای ژنتیکی، عفونتهای منتقله از راه جنسی شامل کلامیدیا و HIV، آزمایش ادرار برای ارزیابی سطح بالای قند میتوان اشاره کرد.
رژیم غذایی مناسب برای هفته ششم بارداری
استفاده از اسید فولیک به اندازه کافی قبل و در دوران بارداری میتواند خطر نقص لوله عصبی در نوزاد شما را کاهش دهد، موسسه ملی سلامت کودکان و توسعه انسانی (NICHHD) توصیه میکند مادران ۴۰۰ میکروگرم (میلی گرم) اسید فولیک در روز مصرف کنند و بعضی از این اسیدها از غلات غنی شده و سبزیجات برگ حاوی فولات هستند که به اسید فولیک تبدیل میشوند، اما جذب اسید فولیک از موادغذایی بسیار کم است و به همین دلیل به مادران مصرف قرص اسید فولیک توصیه میشود.
شیوه زندگی در دوران بارداری و هنگام تغذیه با شیرمادر باید تغییر کند و مادران در این دوران از مصرف الکل، مواد مخدر و تنباکو و کافئین پرهیز کنند و حداکثر در روز دو فنجان قهوه بنوشند، همچنین در مورد تمام داروهای مصرفی خود با پزشک مشورت کنند.
در دوران بارداری در هنگام مصرف تمام گوشتها، مرغ، بوقلمون و تخم مرغ باید توجه داشته باشید که این موادغذایی به خوبی پخته شده باشند، همچنین از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه خودداری کنید و تمام میوهها و سبزیجات تازه را به دقت بشویید تا خطر ابتلا به عفونتهای باکتریایی یا قرار گرفتن در معرض آفت کشها را به حداقل برسانید.
مواد غذایی مورد نیاز جنین در هفته ششم بارداری
جنین در هفته ششم بارداری برای رشد سلولها و تشکیل جفت نیاز به پروتئین دارد و چند نمونه از غذاهای سرشار از پروتئین عبارتند از: ۱۰۰ گرم مرغ بدون پوست و استخوان حاوی ۳۰ گرم پروتئین، ۱۱۵ گرم همبرگر زغالی با گوشت گوساله حاوی ۳۰ گرم پروتئین، ۱۱۵ گرم ماهی تن حاوی ۲۵ گرم پروتئین، ۲۱۵ گرم ماست بدون چربی حاوی ۱۲ گرم پروتئین، ۲۱۵ گرم شیر بدون چربی حاوی ۸ گرم پروتئین، ۲ قاشق کره بادامزمینی حاوی ۸ گرم پروتئین و ۱ عدد تخممرغ حاوی ۸ گرم پروتئین است.
مادران باردار باید ۸ لیوان آب بنوشند زیرا مصرف آب به کاهش تهوع کمک میکند.
منبع: medicalnewstoday
انتهای پیام/