گرسنگی شدید در اوایل بارداری

گرسنگی شدید در اوایل بارداری

نویسنده : مینا علی زاده | زمان انتشار : 19 آذر 1398 ساعت 22:13

علل گرسنگی و ضعف دوران بارداری و چگونه از گرسنگی شدید در دوران بارداری رها شویم؟

شناسایی علت ضعف و گرسنگی مداوم در دوران بارداری بسیار حائز اهمیت است زیرا عدم درمان این مشکل باعث می شود دچار مشکلات فیزیکی یا روانی شوید.

چه چیزی باعث گرسنگی در طول دوران بارداری می شود؛ مخصوصا در سه ماهه دوم؟

آیا شما هم یکی از این افراد بدشانسی هستید که در طول سه ماهه اول، دچار بیماری خفیف صبحگاهی می شوید که به سه ماهه دوم منتقل می شود. با این حال، حدود هفته 17 ام متوجه خواهید شد که بیماری صبحگاهی شما تمام شده است و این گرسنگی شروع شده.

%D8%B9%D9%84%D8%AA-%D8%B6%D8%B9%D9%81-%D8%AD%D8%A7%D9%85%D9%84%DA%AF%DB%8C.jpg

علل اصلی گرسنگی در بارداری

دلیل این کار چیست؟ خوب، این واقعا نشانه سلامتی است که نوزادتان در حال رشد است و بدنتان برای تغذیه بیشتر طلب می کند. دلیل دیگر این گرسنگی مزمن این است که ممکن در سه ماهه اول شما مقداری از وزن خود را از دست داده باشید که مستقیما با حالت تهوع مرتبط است.

چنانچه در این بخش از نکات مربوط به دوران بارداری در نمناک خواهید خواند به همین دلیل بدن شما در حال تلاش برای گرفتن آن است، که در نهایت شما را قادر می سازد مقدار کالری بیشتری از کالری را در روز دریافت کنید.

اکنون در حالی که این ممکن است برای برخی عالی به نظر برسد، اما اغلب زنان در اینجا اشتباه می کنند و خیلی می خورند. این راهی اشتباه است، نه فقط برای این موضوع، بلکه برای هر چیزی در زندگی، بنابراین باید مدیریت خوبی برای آن انجام داد.

راه درست چیست؟ این اساسا حول محور تصمیم گیری هوشمندانه درباره چیزی است که برای خوردن انتخاب می کنید تا بتوانید در طول این 9 ماه سالم بمانید.

%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D8%A7%D9%85%D9%84%DA%AF%DB%8C.jpg

چرا در بارداری دچار گرسنگی می شویم؟

10 دلیل اصلی و کلی احساس ضعف و گرسنگی در دوران بارداری

غذا و خوراکی ها را به اندازه کافی نمی جوید

بهتر است بدانید که نه تنها در دوران بارداری بلکه در همه حالت در صورتی که غذا را نجویده قورت دهید، معده پر می شود؛ ولی مغز زمان کافی برای ثبت حس سیری نداشته است. به همین دلیل دوباره اشتها خواهید داشت و حس گرسنگی به سراغ تان خواهد آمد.

دچار کمبود آب شده اید

یکی از دلایل احساس ضعف و گرسنگی در بدن کمبود آب است، در واقع کمبود آب در بدن حتی در سطح خفیف به عنوان نشانه گرسنگی ظاهر می شود.

%D8%A2%D8%A8-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%86.jpg

گرسنگی در بارداری به علت کمبود آب بدن

گرسنگی در بارداری به چه علت اتفاق می افتد؟

به اندازه کافی چربی نمی خورید

به گفته متخصصین، 20 الی 30 درصد کالری موردنیاز روزانه بایستی از طریق چربی تأمین شود ، دقت داشته باشید که چربی های اشباع نشده نیز همانند پروتئین باعث احساس سیری می شوند.

مصرف کربوهیدرات شما بالاست

کربوهیدرات های ساده مانند مواد غذایی حاصل از آرد و شکر، سطح شکر خون را به شدت افزایش و به سرعت کاهش می دهند و همین کاهش ناگهانی شکر خون موجب تحریک احساس گرسنگی می شود.

%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C.jpg

گرسنگی در بارداری به علت کربوهیدرات بالا

چرا در بارداری زود به زود گرسنه می شویم؟

خواب شما به خصوص در شب کیفیت ندارد

ترشح دو هورمون مرتبط با اشتها با کمبود خواب افزایش می یابد به طوریکه کمبود خواب موجب بالارفتن هورمون Gherlin که محرک اشتها است و کاهش هورمون Leptin که محرک احساس سیری است، می شود. سعی کنید شب ها 7 الی 8 ساعت بخوابید تا هورمون های اشتها دوباره تنظیم شوند .

زیاد از حد استرس دارید

با افزایش استرس و بالا رفتن فشار روحی در شما بدن هورمون های استرس یعنی آدرنالین و کورتیزول بیشتری ترشح می کند. افزایش این هورمون ها باعث می شود بدن احساس کند موردحمله قرار گرفته و به انرژی نیاز دارد. در نتیجه اشتهای شما افزایش می یابد و شما احساس گرسنگی می کنید.

%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C.jpg

گرسنگی در بارداری به علت استرس

گرسنگی و ضعف های پشت سر هم در بارداری

به پروتئین بیشتری نیاز دارید

یکی از دلایل رایج و اصلی احساس گرسنگی دائمی کمبود پروتئین در بدن است پس بدانید که در صورتی که در وعده های غذایی خود از پروتئین و چربی سالم استفاده کنید، مدت بیشتری احساس سیری خواهید داشت. پروتئین احساس گرسنگی را سرکوب می کند و مدت بیشتری در معده باقی میماند.

وعده های غذایی را به طور منظم نمی خورید

اگر صبحانه یا ناهار نخورید، مطمئنا بیشتر گرسنه می شوید. وقتی که معده برای مدتی طولانی خالی می ماند، هورمون گرسنگی Gherlin را بیشتر تولید می کند و اشتهای شما بیشتر می شود.

%D9%88%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C.jpg 

دلایل گرسنگی زیاد در بارداری 

گام هایی برای جلوگیری از گرسنگی و ضعف ناگهانی در طول بارداری به روشی سالم:

طبق آنچه در این بخش از نمناک خواهیم گفت اولین قدم و شاید دشوارترین مرحله برای برخی از شما اجتناب از غذاهای ناسالم است. این توصیه در حال حاضر به نوعی بسیار مشکل است، اما انجامش خیلی مهم می باشد.

واقعیت این است که این غذاهای ناسالم به هیچ وجه سود مغذی ندارند و فقط چیزهایی را برای شما پیچیده می کند. این نوع غذاهای حاوی شکر بالا به سرعت هضم می شود و تنها در طول و لحظه گرسنگی روز تقویتتان می کند. در عوض ابتکار، موارد زیر را امتحان کنید:

سوپ و سالاد:

سوپ و سالاد، موادی مغذی هستند و حاوی چربی های اشباع شده و شکر خیلی کمی می باشند. بهترین نوع سوپ، نوع خانگی اش است و بهترین نوع سالاد، نوع میوه و سبزیجات با حداقل مقدار سس است. اگر عاشق سس هستید، روغن زیتون و سرکه سیب را به عنوان یک جایگزین سالم انتخاب کنید.

نوشیدن مقدار زیادی آب و چای:

این ها مشخصا در دوران بارداری برای ما بسیار مهم است. با این حال، یک چیز عالی که می تواند گرسنگی شما را مهار کند و باعث شود که در طول روز احساس سیری بیشتری کنید، نوشیدن این موارد است.

%D9%86%D9%88%D8%B4%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D8%A2%D8%A8-%D9%88-%DA%86%D8%A7%DB%8C.jpg

چطور از گرسنگی در بارداری پیشگیری کنیم؟

گرسنگی در بارداری را چگونه کنترل کنیم؟

غذاهایی را انتخاب کنید که برایتان مفید هستند:

1. گریپ فروت و پرتقال غنی از فیبر هستند و به شما احساس سیری می دهند.

2. نان سبوس دار نه تنها سالم است، بلکه شما را سیرتر از نان سفید می کند.

%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%A8%D9%88%D8%B3-%D8%AF%D8%A7%D8%B1.jpg 

جلوگیری از گرسنگی در بارداری با تغذیه مناسب

مقابله کردن با گرسنگی در بارداری

روز خود را با پروتئین آغاز کنید:

تخم مرغ آب پز انتخاب خوبی برای صبحانه است. آن ها غنی از پروتیین و کم کالری هستند. برای گیاهخواران، بلغور جو دو سر با دانه کتان یک انتخاب قوی و خوب است.

تنقلات سالمی باخود همراه داشته باشید:

برای مقابله با گرسنگی وقتی که در خانه نیستید، بهتر است خود را با میان وعده های سالمی مثل بادام و تمشکسیر کنید تا از خوردن و خرید غذاهای کم ارزش خودداری کنید.

%D8%AA%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%85.jpg 

مقابله با گرسنگی در بارداری با تنقلات

مبارزه با گرسنگی در بارداری

از خوردن چربی ها پرهیز نکنید:

این یک تصور غلط رایج است، اما چربی ها در واقع بخش مهمی از رژیم غذایی شما هستند. شما فقط باید موارد درست را انتخاب کنید. وقتی چربی مصرف می کنیم، مقدار هورمونی به نام لپتین افزایش می یابد.

عدم وجود یا کمبود این هورمون باعث احساس گرسنگی می شود. از چربی های اشباع شده و هیدروژنه که در غذاهای آماده یافت می شوند، اجتناب کنید، مثلا چیپس ها. چربی های اشباع نشده حاوی موادی مانند اسیدهای امگا 3 هستند. این انتخاب های چربی سالم عبارتند از:آووکادو، زیتون، ماهی آب های سرد (سالمون، ساردین، و ماهی) و هر چیزی با سویا، آفتابگردان، و روغن دانه کتان است.

%D8%B1%D9%88%D8%BA%D9%86-%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87%DB%8C.jpg 

تاثیر چربی ها روی غلبه بر گرسنگی در بارداری

چگونه می توان کم خورد و سیر ماند؟

قطعا روش ها و ترفندهایی وجود دارند که می توانید برای اجتناب از پرخوری و دریافت مقدار کافی مواد غذایی با کم خوردن از آن ها استفاده کنید:

زیاد بجوید و آرام بخورید:

مغز حدود 20 دقیقه طول می کشد تا نشانه های سیری را دریافت کند. این دلیل اصلی این است که چرا افرادی که پرخوری می کنند، خیلییی سیر می شوند و پس از آن بیمار می شوند. در عوض، غذا را به آرامی بخورید و یا خوراکی هایی را انتخاب کنید که نیاز به جویدن زیادی دارند، مثل کاهو و کلم. 

بشقاب را به نصف کاهش دهید:

چند وعده غذایی مختصر در روز به جای 3 غذای بزرگ بخورید. به علاوه، گوچک کردن بشقاب به عنوان یک ترفند ذهنی عمل می کند. ظاهر یک بشقاب پر باعث می شود که مغز شما فکر کند شما بیشتر از آنچه واقعا گرسنه هستید، گرسنه اید، بنابراین به جای آن از یک بشقاب کوچک استفاده کنید.

 %D9%88%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D9%88%DA%86%DA%A9.jpg

راه برطرف کردن گرسنگی در بارداری

گرسنگی در بارداری را چطور کنترل کنیم؟

گرسنگی کم از طریق بهبود خواب:

خواب در دوران بارداری حیاتی است. اگر گرسنگی شما را بیدار می کند در حالی که در خواب هستید، غذاهای غنی از تریپتوفان بخورید. این سطح سروتونین و ملاتونین را در بدن افزایش می دهد؛ آن هایی که مسئول منظم کردن خواب هستند. بوقلمون، مرغ، موز، انبه، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و بادام زمینی غذایی هستند که سرشار از تریپتوفان می باشند. 

خودتان را با سرگرمی هایی مشغول کنید:

ذهن شما به جای فکر کردن در مورد غذا، در تمام مدت اشغال خواهد شد. چیزی برای کودک آینده خود درست کنید، یک دفتر خاطرات دوران بارداری تهیه کنید، یا شروع به ساختن چند معما کنید. این سرگرمی های آرامش بخش شما را آرام می کنند و مغز شما را رها می کنند و از خوردن غذا اجتناب می کنید.

 %D8%B3%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C.jpg 

حفظ وزن و جلوگیری از گرسنگی در بارداری

به پیاده روی بروید:

ثابت شده است که برای کمک به برخی از زنان برای رفع نیاز شدید به غذا، این کار کمک می کند. گاهی اوقات تنها چیزی که نیاز دارید هوای تازه است که ذهن شما را از غذا دور کند!

  • فقط این که باردار هستید به این معنا نیست که شما باید به اندازه دو نفر غذا بخورید.
  • زنان باردار باید کمی بیش از مقدار عادی روزانه در حدود 2200 تا 2900 کالری در روز مصرف کنند.
  • بعضی زنان نزدیک به 4000 کالری در دوران بارداری می خورند ؛ به خاطر داشته باشید که اشتهای زیاد خودتان را کاهش دهید تا بتوانید یک بارداری بسیار سالم تر و آرام تر و همچنین بعد از زایمان خوبی داشته باشید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر


  • آخرین مطالب
  • گوناگون