موضوعات وبسایت : سلامت

علت تکرر ادرار بعد از رابطه

نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 18 مرداد 1398 ساعت 01:58

علت تکرر ادرار بعد از نزدیکی ممکن است به دلیل عفونت، کم آبی و... باشد. گاهی این مشکل تنها با رعایت نکاتی ساده حل می‌شود و گاهی نیاز به درمان دارویی با تجویز پزشک دارد.

260549_449.jpg

ستاره | سرویس زناشویی - احتمالا قبلا شنیده اید که قبل و بعد از رابطه جنسی، باید یا بهتر است ادرار کنید، اما گذشته از این توصیه، علت تکرر ادرار بعد از نزدیکی چیست؟ علت‌های متعدد و البته بی خطری ممکن است برای این مشکل وجود داشته باشد، اما مهم‌ترین آن‌ها انقباض‌های رحم (در خانم‌ها) یا مثانه است که خطرناک و دائمی نیستند.


علت تکرر ادرار بعد از نزدیکی

از شایع‌ترین علت تکرر ادرار بعد از نزدیکی می‌توان اشاره کرد به:


۱. عفونت دستگاه ادراری (UTI). 

ممکن است فرد دچار عفونت دستگاه ادراری (UTI) شده باشد. بیشتر عفونت‌های ادراری توسط باکتری اشرشیاکولی (E. coli) ایجاد می‌شوند که به طور طبیعی در بدن وجود دارند. این باکتری وارد مجاری ادراری می‌شود و در نتیجه هنگام ادرار کردن، احساس سوزش ایجاد می‌گردد.

۲. التهاب پیش آبراه (اورتریت). عامل دیگر سوزش ادرار شما بعد از نزدیکی می‌تواند التهاب پیش آبراه (اورتریت) باشد. در این اختلال مجاری ادراری ملتهب و تحریک می‌شوند. بسیاری عفونت دستگاه ادراری (UTI) را با التهاب پیش آبراه (اورتریت) اشتباه می‌گیرند و این دو را یکسان می‌دانند، اما باید بدانید که UTI عفونت دستگاه ادراری است و اورتریت عفونت پیش آبراه (یکی از مجاری دستگاه ادراری) است.



۳. بیماری‌های مقاربتی (STD).

بیماری‌های مقاربتی مثل عفونت کلامیدیا می‌توانند علت دیگر سوزش ادرار بعد از نزدیکی باشند. درست مثل سایر عفونت‌های باکتریایی مجاری ادراری که ممکن است بر مثانه اثر بگذارند، بیماری‌های مقاربتی هم قادر هستند مشکلات ادراری از جمله سوزش ادرار برای شما به بار آورند.

270140_495.jpg
۴. کم آبی بدن.

آخرین علت سوزش ادرار بعد از نزدیکی، می‌تواند کم آبی بدن باشد. در چنین شرایطی، سوزش ناشی از ادرار کردن احتمالا به دلیل عدم تعادل الکترولیتی ادرار است. به علاوه این عدم تعادل می‌تواند بر عملکرد کلیه نیز اثرگذار باشد و در نهایت به سوزش ادرار منجر شود.

راه های درمان سوزش و تکرر ادرار بعد از نزدیکی

۱. یک راه طبیعی برای درمان

عفونت دستگاه ادراری

، شستشوی مجاری از طریق ادرار مکرر است. به این معنی که فرد باید مدام مایعات بنوشد و مدام آنها را دفع کنید. اما توجه داشته باشید که برخی عفونت‌های دستگاه ادراری نیاز به درمان با آنتی بیوتیک دارند.

۲. آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند در درمان اورتریت ناشی از باکتری‌ها بسیار موفق عمل کنند. از رایج‌ترین آنتی بیوتیک‌ها که در این زمینه تجویز می‌شوند، می‌توان به آدوکسا، داکسی سایکلین، مونودوکس، اوریسا، آزیترومایسین، زیتروماکس و سفتریاکسون اشاره کرد.

۳. متاسفانه برخی گونه‌های باکتری گنوره نسبت به تعدادی از آنتی بیوتیک‌ها مقاوم شده‌اند. اما همچنان بسیاری از این گونه‌ها را می‌توان با تزریق سفتریاکسون (Ceftriaxone) یا مصرف خوراکی یک دوز آزیترومایسین از بین برد. البته بهترین درمان پیشگیری است، بنابراین همواره باید از

کاندوم

استفاده کرد.

۴. نوشیدن آب درمانی آسان و سریع است. هرچه فرد بیشتر ادرار کند، درمان سریع‌تر عملی می‌شود.

270089_567.jpg

سایر مشکلات ادراری پس از نزدیکی در مردان

۱. افزایش فشار خروج ادرار

برخی مردان، بعد از انزال، در ادرار کردن دچار مشکل می‌شوند. گاهی ادرار به صورت غیر عادی از مجاری ادراری خارج می‌شود، در این شرایط فشار و جهت خروج ادرار متغیر است، به طوری که به صورت پراکنده در محیط پخش می‌شود.

یوگن داول، متخصص اورولوژیست در این رابطه می‌گوید: «زمانی که شما بعد از نزدیکی، ادرار می‌کنید، ادرار شما مایع منی باقی مانده در مجاری را به سمت نوک آلت تناسلی هدایت می‌کند. این اتفاق جریان ادرار را مختل می‌کند و باعث پاشیده شدن ناگهانی ادرار به بیرون می‌شود»

درمان

برای رفع این مشکل، مردان باید در اولین ادرار پس از نزدیکی، ابتدا به آرامی ادرار کنند. تلاش نکنید که با فشرده کردن نوک آلت، جریان ادرار را متوقف یا آرام نمایید، زیرا این کار ممکن است منجر به جراحت شود.

270088_657.jpg

۲. مشکل ادرار در حالت نعوظ

ممکن است با وجود انزال، همچنان آلت در حالت نعوظ باقی مانده باشد یا اینکه فرد هنوز ارگاسم نداشته‌ است، اما علیرغم نعوظ احساس می‌کند نیاز به دستشویی دارد.

آجی ننگیا، استاد و معاون اورولوژی دانشگاه کانزاس در این‌باره می‌گوید: «ادرار کردن در حالت نعوظ سخت است، چرا که حفره‌های درون آلت تناسلی که توسط خون در حالت نعوظ پر می‌شوند (corpora cavernosa و corpora spongiosum) به مجاری ادراری فشار وارد می‌کنند».

درمان

برای ادرار کردن در حالت نعوظ، فرد باید فشار بیشتری برای خارج کردن ادرار وارد کند، زیرا مجاری ادراری تنگ‌تر از حالت معمول هستند یکی از راه‌های حل این مشکل، ماساژ دادن با ایجاد کمی فشار روی مثانه است. مثانه درست زیر ناف و بالای استخوان شرم‌گاهی قرار گرفته است. به علاوه فرد می‌تواند ادرار خود را تا زمانی که آلت به حالت عادی بازگردد، کنترل کند.

سایر مشکلات تکرر ادرار بعد از نزدیکی در زنان

برخی از زنان ممکن است بعد از رابطه جنسی، احساس تکرر ادرار داشته باشند. چند دلیل احتمالی برای این موضوع وجود دارد:

۱. 

عفونت مجاری ادراری

که یک مشکل رایج در زنان است و در صورت داشتن رابطه جنسی احتمال ابتلا به این عفونت بیشتر می‌شود. از نشانه‌های عفونت مجاری ادراری سوزش ادرار، تکرر ادرار، احساس ادرار ناگهانی و فوری و گاهی تب است.

۲. التهاب بدون عفونت دستگاه ادراری نیز می‌تواند این علائم را ایجاد کند. این احتمال در صورتی که فرد از لحاظ جنسی فعال نباشد، بیشتر خواهد شد.

درصورتی که حدس می‌زنید مورد دوم مشکل باشد، علائم به زودی رفع خواهند شد، اما اگر احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری وجود دراد، باید با مراجعه به پزشک آنتی بیوتیک استفاده شود. پزشک علاوه بر معاینه فیزیکی، سوالاتی در مورد علائم از بیمار می‌پرسد و در صورت لزوم انجام آزمایش ادرار برای تشخیص تجویز می‌شود.

این اقدامات، برای تشخیص مشکل و تایید عفونت دستگاه ادراری کافی خواهند بود. درصورتی که وجود عفونت در شما تایید نشود، پزشک شما را به یک اورولوژیست ارجاع می‌دهد.

اهمیت ادرار بعد از نزدیکی

بسیاری از شما شنیده اید که به زنان جوان توصیه می‌شود بعد از نزدیکی، به خصوص بعد از رابطه جنسی همراه با دخول واژنی، ادرار کنند. هدف از این توصیه پیشگیری از عفونت‌های ادراری احتمالی است. اما آیا ادرار کردن از این عفونت‌ها پیشگیری می‌کند؟ پاسخ متخصصین این است که احتمالا بله، اما نه قطعا نمی‌توان گفت.

رابطه جنسی و عفونت دستگاه ادراری

عفونت‌های دستگاه ادراری (UTI) بدون شک با رابطه جنسی در ارتباط هستند. هرچه فرد رابطه بیشتری داشته باشد، احتمال ابتلا به این عفونت‌ها در او افزایش می‌یابد. در واقع، این ارتباط انقدر زیاد است که گاهی به این دسته از عفونت‌ها کیستیت ماه عسل نیز گفته می‌شود. کیستیت نام دیگری است که برای عفونت‌های مثانه به کار می‌رود.
یکی از دلایل مرتبط دانستن رابطه جنسی اینترکورس با عفونت‌های دستگاه ادراری، فشار وارد شده در اثر دخول است. این فشار باعث تحریک و حرکت باکتری‌ها به سمت بالا و مثانه می‌شود.

اگرچه بیشتر تحقیقاتی که رابطه جنسی را با عفونت دستگاه ادراری مرتبط می‌دانند، در مورد مقاربت واژینال صحبت می‌کنند و این بدان دلیل است که مثانه درست پشت واژن قرار گرفته است. با این حال، برخی تحقیقات نشان می‌دهند که رابطه جنسی مقعدی نیز می‌تواند باافزایش خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری همراه باشد.

بهداشت جنسی برای پیشگیری از عفونت

مطالعات متعددی عوامل بهداشت جنسی را بررسی کرده‌اند تا ببیند که آیا با عفونت دستگاه ادراری ارتباط دارند یا خیر. یکی از عواملی که بررسی شده، ادرار کردن در عرض ۱۵ دقیقه بعد از رابطه جنسی بوده است. این تحقیقات نشان داده اند که احتمالا ادرار کردن بعد از رابطه جنسی می‌تواند خطر ابتلا به عفونت‌های ادراری را کاهش دهد. زیرا ادرار می‌تواند مجاری را شستشو دهد و باکتری‌ها را از آن خارج کند.
با این حال، این نتایج کاملا تایید نشده‌اند. مطالعات دیگری نیز وجود دارند که هیچ ارتباطی میان ادرار کردن بعد از نزدیکی و کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری را یافت نکرده‌اند. به عبارت دیگر می‌توان گفت که ادرار کردن بعد از سکس، به طور بالقوه خطر عفونت‌های ادراری را می‌کاهد، اما این هیچ ضمانتی ندارد.

البته ادرار کردن بعد از نزدیکی برای مردان اهمیت کمتری دارد. این به دلیل تفاوت میان آناتومی آلت تناسلی مردان و اندام جنسی زنان است، به طور کلی احتمال اینکه باکتری‌ها بتوانند از طریق آلت تناسلی مردانه وارد بدن شوند و مثانه را آلوده کنند، بسیار کم است.

سخن پایانی

همانطور که می‌بینید، بسیاری از افراد ممکن است بعد از رابطه جنسی احساسات مختلفی در ارتباط با ادرار تجربه کنند. برخی دچار سوزش ادرار می‌شوند، برخی مجبور هستند با تلاش بیشتری ادرار کنند و بسیاری نیز دچار تکرر ادرار می‌شوند. معمولا علت تکرر ادرار بعد از نزدیکی عفونت‌های دستگاه ادراری هستند و درمان آن‌ها توسط آنتی بیوتیک‌ها و در موارد خفیف با نوشیدن مقدار زیادی آب امکان پذیر است.
اما شما هم برای ما بنویسید... آیا تجربه‌ سوزش و تکرر ادرار بعد از نزدیکی داشته‌اید؟ این مشکل را چگونه حل کردید؟ تجربیات خود را با ما و مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر