نوشته شده در : مقالات کیفری نویسنده : admin تاریخ نگارش : March 7, 2020, 2:46 p.m. آخرین به روز رسانی : March 7, 2020, 2:46 p.m.
با سلام و درود بر شما دوستان و همراهان گرامی
در این مطلب که توسط تیم تحریریه گروه وکلای نستوه تنظیم و ارائه میگردد، به شرح و بیان یکی از موضوعات حقوقی تحت عنوان مجازات کتک زدن زن حامله خواهیم پرداخت. در صورتی که تا پایان این مطلب همراه تیم تحریریه گروه وکلای نستوه باشید، به پاسخ پرسش های زیر دست خواهید یافت.
مواردی که در خصوص مجازات کتک زدن زن حامله می بایست مد نظر قرار گیرد عبارت است از
- منظور از کتک زدن زن حامله چیست؟
- به منظور اطلاع و آگاهی از مقررات مربوط به کتک زدن زن حامله به کدام قانون مراجعه کنیم؟
- مجازات کتک زدن زن حامله چیست؟
- در پرونده های مربوط به کتک زدن زنان حامله وکیل خود را چگونه انتخاب کنیم؟
- طلاق به دلیل کتک زدن زن حامله چگونه است؟
موسسه حقوقی دادآوران نستوه ضمن آرزوی سلامتی و شادکامی امیدواریم که زندگی شما بدون هرگونه حاشیه و مشکلات باشد لیکن در صورت بروز مشکلات حقوقی می توانید هم اکنون با ما در ارتباط باشید.
بیشتر بدانید: شکایت ضرب و جرح توسط شوهر
کتک زدن زن حامله چیست؟
به طور کلی بانوان باردار از اقشار آسیب پذیر جامعه محسوب می شوند. یکی از وظایف شرعی و قانونی بانوان باردار مراقبت از سلامت خود و جنین در دوران بارداری است. همچنین دستگاه های ذیربط از حیث قانونی مکلف هستند بستر و زمینه را به منظور سلامت بانوان باردار و جنین آنان مهیا نمایند. اقشار مختلف مردم نیز از حیث اخلاقی، شرعی و قانونی باید از هرگونه اقدامی که سلامت مادران باردار را به مخاطره میاندازد پرهیز نمایند. رعایت موارد فوق مختص به جامعه ایران نیست، این موارد در تمامی جوامع بشری مورد احترام می باشد. حال فرض نمایید؛ شخصی عامدا، با قصد و سوء نیت مجرمانه مرتکب ضرب و جرح زن حامله شود. در صورتی که جنین زن در اثر رفتار مرتکب سقط شود مجازاتی خاص و سنگین در انتظار مرتکب خواهد بود. از حیث مقررات قانونی تحقق بزه کتک زدن زن حامل مستلزم یک سری شرایط است. این شرایط به شرح آتی است:
الف . مرتکب بداند طرف مقابل باردار است. در حقیقت کتک زدن زن حامله باید از روی علم و عمد باشد. در صورتی که مرتکب از باردار بودن زن بی اطلاع باشد و یا عامدانه مرتکب ورود صدمات و جراحات به زن حامله نشود، عمل ارتکابی مشمول جرم کتک زدن زن حامله نخواهد بود.
ب . بند الف دانستیم علم مرتکب به باردار بودن زن بسیار حائز اهمیت است. در ادامه باید بدانید، در صورتی این جرم تحقق می یابد که در اثر کتک زدن، جنین زن سقط شود. پس اگر کتک زدن عامل اصلی به منظور سقط جنین نباشد و به عبارت بهتر جنین زن به واسطه علت دیگری سقط شود جرمه کتک زدن زن حامله و سقط جنین وی تحقق نخواهد یافت.
بیشتر بدانید: اثبات ضرب و جرح از سوی مرد چگونه است؟
به منظور اطلاع و آگاهی از مقررات مربوط به جرم کتک زدن زن حامله به کدام قانون مراجعه کنیم؟
راجع به این موضوع باید به قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مراجعه نمود ماده ۶۲۲ قانون مزبور می گوید: (هرکس عالما و عامدا به واسطه ضرب یا اذیت و آزار زن حامله، موجب سقط جنین وی شود، علاوه بر پرداخت دیه یا قصاص حسب مورد به حرف از یک تا سه سال محکوم خواهد شد).
همانطور که ملاحظه می شود، این ماده تحقق بزه کتک زدن زن حامله را منوط به علم و عمد مرتکب (در مورد باردار بودن) دانسته است. ماده ناظر به موردی است که جنین زن از طریق کتک زدن سقط می شود. سقط جنین در غیر از موارد کتک زدن زن حامله نیز مد نظر قانونگذار ایران قرار گرفته است. در حقیقت این امکان وجود دارد، جنین زن به طریقی غیر از آزار و اذیت یا صدمات و جراحات وارده به زن سقط شود. برای مثال، سقط جنین در اثر دادن ادویه یا دارو به زن حامله یا انجام اعمال جراحی و پزشکی به صورت نامشروع و غیرقانونی و به منظور سقط جنین از سوی قانونگذار جرم انگاری شده و مجازاتهای سنگین نیز برای این جرائم در نظر گرفته شده است.
بیشتر بدانید: دفاع در جرم ضرب و جرح عمدی چگونه است؟
مجازات کتک زدن زن حامله چیست؟
همانطور که در بالا گفتیم؛ رکن قانونی بزه کتک زدن زن حامله ماده ۶۲۲ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات است. به موجب این ماده در صورتی که شخصی از روی علم و عمد مرتکب بزه کتک زدن زن حامله شود علاوه بر این که مستحق قصاص یا پرداخت دیه است باید یک تا سه سال حبس را نیز تحمل نماید. شاید برای شما این سوال پیش آید قصاص یا پرداخت دیه به چه نحو است؟ در پاسخ میگوییم: چنانچه به واسطه کتک زدن ایراد صدمه بدنی و یا جراحتی به زن وارد شود، بر حسب مورد مرتکب مستحق تحمل قصاص یا پرداخت دیه خواهد بود. همچنین مرتکب طبق نظریه پزشکی قانونی و با توجه به این که جنین چند ماهه بوده است، می باید دیه جنین را نیز مستقلا پرداخت نماید. علاوه بر موارد فوق دادگاه می تواند از حیث جنبه عمومی جرم مرتکب را به تحمل یک تا سه سال حبس محکوم نماید.
دقت نمایید؛ مجازات های فوق صرفاً در خصوص بزه کتک زدن زن حامله و سقط جنین زن در اثر کتک زدن قابل اعمال خواهد بود.در صورتی که جنین زن در اثر اعمال دیگر نظیر مصرف ادویه، داروهای پزشکی و یا در اثر اعمال جراحی غیرقانونی و نامشروع سقط شود، مجازات های دیگری برای مرتکب قابل اعمال خواهد بود. در این خصوص می توانید به مواد ۶۲۲ به بعد قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مراجعه کند.
بیشتر بدانید: شرایط حضانت فرزند
در پروندههای مربوط به سقط جنین در اثر کتک زدن زن حامله به کدام وکیل مراجعه کنیم؟
شما میتوانید به دفتر هر یک از وکلای رسمی عضو کانونهای وکلای دادگستری مراجعه کنید وپس از مشورت و توافقات مالی پیگیری حقوقی پرونده خود را به وکیل رسمی دادگستری بسپارید. گروه وکلای نستوه متشکل از وکلای مجرب و متخصص عضو کانون وکلای دادگستری مرکز با داشتن دانش و تجربه در پروندههای مربوط به سقط جنین در اثر کتک زدن زن حامله آماده و مشتاق است به عنوان وکیل یا مشاور در کنار شما باشد. گروه وکلای نستوه در چارچوب قانون تلاش می کند در پرونده های مربوط به سقط جنین در اثر کتک زدن زن حامله حقوق قانونی شما ضایع نگردد. در صورتی که در پرونده های مربوط به کتک زدن زن حامله در مقام شاکی باشید، گروه وکلای نستوه ضمن ارائه مشاوره حقوقی تخصصی می تواند، شکواییه شما را بر مبنای قانون تنظیم نماید. همچنین شما می توانید، پیگیری و دفاع از شکواییه خود را در دادسرا و دادگاه به وکلای متخصص ما بسپارید. در صورتی که در پرونده های مربوط به کتک زدن زن حامله در جایگاه متهم قرار دارید، گروه وکلای نستوه ضمن ارائه مشاوره تخصصی می تواند، اقدام به تنظیم لایحه دفاعیه و یا قبول وکالت به منظور دفاع از حقوق قانونی شما در دادسرا و دادگاه نماید.
امیدواریم؛ مطلب فوق که توسط تیم تحریریه گروه وکلای رسمی تنظیم و ارایه گردیده است، مورد مطالعه و استفاده شما قرار گرفته باشد. در صورتی که به وکیل دادگستری نیاز دارید، می توانید، از طریق راه های ارتباطی معرفی شده در این صفحه با گروه وکلای نستوه تماس بگیرید.
آیا این مقاله برای شما مفید بود ؟