موضوعات وبسایت : سلامت

تکرر ادرار در کودکان 4 ساله

تکرر ادرار در کودکان 4 ساله

نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 21 آبان 1399 ساعت 10:59

تکرر ادرار در کودکان ، علل، تشخیص و درمان:

اگر مقدار ادرار کودک شما افزایش پیدا کرده است ،از تکرر ادرار رنج می برد ، اگر کودکتان بیش از هفت بار در طول روز ادرار می کند، یکی از نشانه های دیگر از تکرر ادرار می باشد. در اغلب موارد، تکرر ادرار معمولا از علائم عفونت ادراری( UTI) ،می باشد و این نشانه معمولا در دختران بیشتر از پسران می باشد و یا ممکن است، این وضعیت به دلیل عدم تشخیص انواع دیابت ها رخ دهد.

اگر کودکتان،پوشک داشته باشد،ممکن است متوجه تکرر ادرار او نشوید اما زمانی که شما این تمرینات آسان را آغاز می کنید، می توانید متوجه این موضوع نیز، شویدکه البته ممکن است کمی مضطرب و وحشت زده شوید.

فهمیدن تکرر ادرار در کودکان به شما کمک خواهد کرد ،تا به دنبال مسیر درستی از درمان باشید ؛ اگر کودکتان از تکرر ادرار شکایت کرد، مهم است که نگرانی او را جدی بگیرید. بله! ممکن است برای اینکه وقت بیشتری برایش نمی گذارید، یا به کودکان کوچکتر بیشتر اهمیت می دهید و نسبت به این فرزند کم توجه می شوید ،این علائم اتفاق بیفتند پس برایش وقت بگذارید و توجه بیشتری به کارهایش داشته باشید.

%D8%AA%DA%A9%D8%B1%D8%B1-%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86.jpg

علل و نشانه های تکرر ادرار در کودکان

این اتفاق ،خیلی به ندرت می افتد و خوشبختانه شما می توانید با مهارت های مربوط به والدین که در این بخش از نمناک خواهیم گفت درمان کنید ؛از سوی دیگر،ممکن است به خاطر مسائل بهداشتی و سلامتی باشد،که حتما باید با پزشک مشورت کرد.

عفونت های ادراری،اصلی ترین دلایل تکرر ادرار می باشند اما با این حال ،علل دیگری وجود دارد،که ما در ادامه مقاله برای شما لیست کرده ایم:

علل تکرر ادرار در کودکان

1.عفونت مجاری ادراری

یکی از علائم عفونت مجاری ادراری، تکرر ادرار است. که هنگام ادرار کردن، با درد و احساس سوزش همراه می باشد.و تب و شکم درد نیز، از دیگر علائم آن است دختر بچه ها،بیشتر در معرض ابتلا به تکرر ادرار هستند،چرا که بدنشان کوچکترین میکروب ها را به خود می گیرد، مخصوصا در هنگام استفاده از توالت های عمومی.

2.یبوست

اگر کودک شما از یبوست رنج می برد، مدفوع انباشته شده، سخت می شود وروی مثانه خود فشار حس می کند ؛ این، به نوبه خود باعث اسپاسم مثانه، و منجر به تکرر ادرار می شود. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که کودکتان غذای غنی از فیبر می خورد و به اندازه کافی آب می نوشد تا از یبوست جلوگیری شود.

یبوست ماندگار نشانه خوبی نیست شما باید از متخصص اطفال خود در مورد علت یبوست اطلاعات کسب کنید همچنین، چنانچه فرزندتان از درد هنگام دفع شکایت نمود، اگر کنترل حرکات روده ی خود را که موجب تکرر ادرار می شود، کنترل کند، ادرار دردناک خواهد بود.

%DB%8C%D8%A8%D9%88%D8%B3%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86.jpg

یبوست کودک و فشار به مثانه

3- دیابت بی مزه

دیابت قندی، ناشی از کمبود مقدار هورمون ضد دیورتیک است، که خروجی ادرار را از کلیه ها کنترل می کند اگر فرزند شما این شرایط را داشته باشد، مقدار قابل توجهی از ادرار رقیق شده همراه با تشنگی غیر قابل تحمل ،خواهد داشت.

علائم آن در مورد تکرر ادرار در کودکان عبارتند از:کم آبی، رشد ضعیف، تحریک پذیری، تغذیه کم، و تب بالا. علائم، کاملا مشابه سایر شرایط پزشکی هستند پزشک ممکن است آزمایش ادرار، و آزمایش خون را پیشنهاد کند، که هنگام معاینه کودکتان در بیمارستان انجام خواهد داد.

4. اختلال نگه نداشتن ادرار

بعضی از کودکان عادت می کنند، که مثانه را تخلیه نکنند این ،یک وضعیت پزشکی نبوده و رفتار روانشناختی کودک است، که ممکن است احساس کند حتی در کوتاه ترین زمانی که در دستشویی هست، چیزی را از دست می دهد کودکان ،با این وضعیت (یا رفتار) تمایل به ادرار کردن، فقط به اندازه ای که فشار روی مثانه خود را از بین ببرند ،دارند بنابراین، به مرور زمان، عضله اسفنکتر که به شما اجازه می دهد ادرار را نگه دارید، ممکن است بیش از حد فعال شود و باعث تکرر ادرار شود.

اگر فکر می کنید فرزند شما این شرایط را دارد، مهم است که به او در تشخیص شیوه های بهتر ادرار کردن کمک کنید. فرزندتان را تشویق کنید تا مثانه خود را کاملا خالی کند و برنامه ریزی کنید، تا هر دو تا سه ساعت یک بار حتماً ادرار نماید.

5. دیابت شیرین

ادرار زیاد ،نشانه ای از دیابت است که شامل تکرر ادرار با مقادیر زیاد نیز می شود ، علائم دیگری از دیابت ،عبارتند از :پلیدیپسیا (نوشیدن مایعات بیشتر از حد معمول، عمدتاً دارای تشنگی بیش از حد معمول)، پلی فاژی (افزایش ناگهانی گرسنگی) و کاهش شدید وزن؛ ادرار کودکان حاوی گلوکز و کتون است، که در ادرار کاملا قابل تشخیص است.اگر پزشک ،مشکوک به دیابت باشد، ممکن است توصیه کند که میزان قند خون ناشتا و غیر ناشتای کودک شما را اندازه گیری کند.

%D8%AA%DA%A9%D8%B1%D8%B1-%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA.jpg

دیابت از عوامل تاثیر گذار در دفع مکرر ادرار

6. پولوکریا

پولوکریا اغلب کودکان 3 تا 8 ساله را تحت تاثیر قرار می دهد. این وضعیت موجب تکرر ادرار روزانه می شود ، کودک شما ،ممکن است حداقل 10 تا 30 بار در روز به دستشویی برود، اما مقدار کمی از ادرار را تخلیه می کند. هیچ علائمی برای پولوکریا وجود ندارد بنابراین، انتظار نداشته باشید که فرزندتان از درد شکم یا احساس سوزش شکایت کند.

اطلاعات کمی درباره پولوکریا وجود دارد، اما کارشناسان معتقدند استرس،نقش مهمی در بروز آن دارد. پزشکان ادعا می کنند که این بیماری نیاز به درمان ندارد، زیرا تکرر ادرار نهایتاً در عرض سه ماه از بین می رود ، از آنجایی که تجربیات کودک از ادرار روزانه افزایش می یابد، این وضعیت همچنین به عنوان سندرم تناوب غیر معمول ادرار روزانه شناخته شده است.

7. وولوواژینیتیس:

وولوواژینیتیس، تحریک پوست داخل و اطراف واژن برای دختران و افتادگی مجرای ادرار برای پسران است ؛ این بیماری، می تواند علایم شبیه به عفونت های دستگاه ادراری را ایجاد کند و ادرار مکرر یکی از آنهاست.

این وضعیت، معمولا در دختران قبل از بلوغ رخ می دهد زمانی که پوست در اطراف منطقه واژن ،به شدت حساس است. تحریک کننده های رایج ،مانند؛ صابون و شامپو ممکن است، موجب التهاب پوست و منجر به ولوواژینیت شود ؛ بهداشت دستشویی ضعیف، بدون پاک کردن و یا پاک کردن نادرست پس از ادرار، می تواند موجب بروز ولوواژینیت باشد.

علائمی که ممکن است با ادرار مکرر رخ دهد

ادرار مکرر، اغلب نشان دهنده ی یک وضعیت پزشکی اساسی است که نیاز به درمان پزشکی دارد این امر در اغلب موارد، نوسان در ادرار همراه با علائم دیگر است، که اجازه می دهد پزشک برای انجام تشخیص افتراقی دلیل داشته باشد.

علائم دیگر ،ممکن است شامل احساس سوزش در هنگام عبور ادرار از مجاری، تب، درد در هنگام ادرار، درد شکم و نیاز فوری به ادرار کردن باشد ممکن است تغییر در ظاهر ادرار نیز وجود داشته باشد ؛ ادرار ،ممکن است تیره بوده و بو داشته باشد همچنین ممکن است موارد خیس شدن رختخواب، تشنگی ناشناخته یا کاهش ناگهانی وزن وجود داشته باشد , این علائم، نشان می دهد که ادرار مکرر نیاز به تشخیص و درمان مناسب دارد.

%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AA%DA%A9%D8%B1%D8%B1-%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86.jpg

درد شکم و تب نشان دهنده ی نیاز به تشخیص و درمان تکرر ادرار

تشخیص ادرار مکرر و تکرر ادرار در کودکان

1. تست ادرار:

اگر کودک شما علائم تکرر ادرار را با سیستم های همراه یا بدون آن نشان می دهد، توصیه می شود به متخصص اطفال مراجعه کنید.در اغلب موارد ،پزشک متخصص اطفال ممکن است یک آزمایش کامل ادرار برای تشخیص تکرر ادرار پیشنهاد دهد.

2. کشت ادرار:

اگر علائم ،همچنین احتمال آلوده شدن دستگاه ادراری را نشان دهند، متخصص اطفال ممکن است آزمایش کشت ادرار را همراه با ادرار انجام دهد که در شناسایی باکتری هایی که باعث عفونت می شوند کمک خواهد کرد.

3. آزمایش خون:

از سوی دیگر، اگر پزشک احساس کند کودک شما ممکن است دیابت داشته باشد، پیشنهاد می کند که ،یک آزمایش خون انجام شود او از کودک شما خواهد خواست که برای آزمایش خون ناشتا و غیرناشتا آزمایش دهد پس، اطمینان حاصل کنید که به مشاوره ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود به T مراجعه کنید.

معالجه ی ادرار مکرر و راههای درمان تکرر ادرار کودکان

شایع ترین علت تکرر ادرار عفونت ادراری است به همین دلیل پزشکان، آنتی بیوتیک را برای حل عفونت تجویز می کنند ،اگر بروز مشکل به علت بهداشت نامناسب باشد، باید کودک را به روش صحیح تمیز کردن قسمت تناسلی خودش آشنا کنید.

یکی دیگر از ابعاد مسئله اینجا، این است که کودکان را تشویق به عادت سالم دستشویی کردن کنید شما باید فرزند خود را برای استفاده از توالت هر دو تا سه ساعت تشویق کنید ؛ این ،همچنین کمک خواهد کرد تا اطمینان حاصل کنید که شما اجازه نداده اید که کودک شما بیش از حد مایعات بخورد.

درمان کودکان مبتلا به دیابت نوع 1 ،نیاز به پیگیری رژیم غذایی مناسب، نظارت منظم بر میزان قند خون و استفاده از داروهایی نظیر انسولین دارد که، سطح قند خون را متعادل می کند.

%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D8%AA%DA%A9%D8%B1%D8%B1-%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86.jpg

تشویق کودکان به دستشویی کردن

پیشگیری از تکرر ادرار در کودکان

جلوگیری از ادرار مکرر در کودک، اغلب شامل اقدامات مختلف است این ،به علت اصلی تناوب تکرر ادرار کمک می کند، که چیزی جز علامت مشکل باقی نماند.در اینجا چند نکته برای جلوگیری از مشکل تکرر ادرار در کودک شما وجود دارد:

  • درمان کودکان مبتلا به دیابت نوع 1 نیاز به پیگیری رژیم غذایی مناسب، نظارت منظم بر میزان قند خون و استفاده از داروهایی نظیر انسولین دارد که سطح قند خون را متعادل می کند.
  • رعایت بهداشت مناسب ضروری است.
  • کودک خود را از ابتدا آموزش دهید تا اهمیت تمیز کردن ناحیه تناسلی خود به درستی بعد از استفاده از توالت در هر زمان، چه در زمان ادرار یا چه در زمان مدفوع انجام دهد.
  • وان آب صابون ممکن است ناحیه تناسلی را تحریک کند از این رو، برای جلوگیری از این امر عدم استفاده از صابون بیش از حد برای شستن ناحیه تناسلی توصیه می شود.
  • اجتناب از پوشیدن لباس های تنگ برای دختران مخصوصا بهتر است.
  • اگر کودک شما پوشک به پا داشته باشد، پوشک را به طور مرتب عوض کنید.
  • اگر کودک شما UTI تولید می کند، میزان مصرف مایعات را در رژیم تغذیه کودک افزایش دهید.
  • کمبود آب بدن، می تواند عفونت باکتریایی ایجاد کند.
  • به عنوان یک دستورالعمل کلی، فرزند خود را تشویق کنید، تا ادرار را فراموش نکند و مثانه خود را کامل خالی کند.

%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D8%AA%DA%A9%D8%B1%D8%B1-%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86.jpg

آموزش رعایت بهداشت به کودک برای جلوگیری از تکرر ادرار

پولاکیوریا در کودکان

پولاکیوریا ،حالتی است که با تکرر ادرار روزانه سر و کار دارد و به طور کلی بر کودکان در گروه سنی بین سه تا هشت سال تأثیر می گذارد کودک مبتلا به این بیماری ،ممکن است اغلب حس ادرار داشته باشد، حتی اگر که مقدار ادرار خیلی کم باشد.

علت پولاکیوریا ناشناخته است، اما ممکن است 10 تا 30 بار در روز به ادرار کردن نیاز داشته باشد.به زبان ساده پولاکیوریا یک وضعیت خوش خیم است و اغلب به نظر می رسد در این عارضه ازیاد ادرار در کودک نو پا مشاهده می شود ؛ اغلب، نیاز به ادرار کردن داشته، و علائم اساسی دیگر وجود ندارد.پزشکان به درمان پولاکیوریا با دارو اعتقاد ندارند، زیرا این وضعیت از حدود هفت تا 12 ماهگی به طور خود به خودی بهبود می یابد.

علائم پولاکیوریا در کودکان

کودکانی که علائم پولاکیوریا را بروز می دهند، ناراحتی دیگری ندارند به این دلیل است که، بعضی از پزشکان می توانند آن را تشخیص دهند همانطور که قبلاً گفته شد، پزشکان معتقدند پولاکیوریا به علت استرس نیز اتفاق می افتد برخی از علائمی که باعث ایجاد پولاکیوریا می شوند، عبارتند از:

تغییر متمایزی در الگوی نگهداری ادرار:اکثر کودکان مبتلا به پولاکیوریا در حالت معمول و روزمره مثانه خود اختلال نشان می دهند گاهی اوقات، حتی جَوِ مدرسه آنها نیز ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد.

کمترین فاصله دفعات ادرار کردن حدود 15 تا 20 دقیقه است، اما ممکن است به هر 5 دقیقه نیز سریع باشد، این وضعیت در میان کودکان 5 تا 6 ساله رایج است، اما می تواند در هر زمان از سن سه تا هشت سال رخ دهد؛ هر بار مقدار تخلیه ادرار نسبتا کم است، و رنگ ادرار، جریان و بوی آن هیچ تغییری را نشان نمی دهد. ادرار ،ممکن است در شب نیز مکرر باشد، که منجر به شب ادراری می شودبا این حال، هربار ادرار ممکن است به اندازه ادرار روزانه باشد.

  • کودکان نشانه های بی اختیاری را نشان نمی دهند.
  • هیچ تغییری در کار کردن شکم وجود ندارد.
  • درد شکمی یا دیسوری وجود ندارد.
  • الگوی طبیعی نگهداری ادرار کودک شما.
  • چه زمانی متوجه شدید که تغییرات مثبت در مثانه چیست؟
  • هیچ پیش زمینه عفونت ادراری وجود داشته؟
  • تعداد و فراوانی دفع:
  • اگر کودک شما علائم پلیدیپسی، درد شکمی یا درد پهلو را نیز نشان می دهد.
  • هیچ نشانه ای از دیسوری دارد؟

انواع تکرر ادرار در کودکان و علل و نشانه های آن

1- تکرر ادرار در پسران:

اگر متوجه شدید فرزندتان 6 تا 7 بار در ساعت ادرار کرده است، این مورد تکرر ادرار است. همانطور که قبلا ذکر شد، پسران به نسبت دختران کمتر مبتلا به UTI می شوند با این حال، آنها می توانند به عفونت ابتدای آلت تناسلی به نام میتیتز مبتلا شوند این ،باعث می شود که التهابی ایجاد شود، که منجر به تکرر ادرار شود.

در مورد پسرانی نیز که از یبوست رنج می برند، شما می توانید با اطمینان از خوردن یک رژیم غذایی غنی از فیبر و نوشیدن مقدار زیادی آب، از بهبود آن اطمینان حاصل کنید با این حال، اگر تکرر ادرار با درد و ناراحتی همراه باشد، شرط احتیاط است که فرزندتان را برای ارزیابی به یک اورولوژیست اطفال ببرید. این، می تواند یک عفونت در مثانه یا مجرای ادرار باشد همچنین، تشنگی غیر قابل کنترل ، می تواند نشانه ای از دیابت باشد.

%D8%B9%D9%84%D8%AA-%D8%AA%DA%A9%D8%B1%D8%B1-%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86.jpg

معاینه کودک بیمار توسط اورولوژیست 

2. تکرر ادارار بدون درد کودک:

تکرر ادرار بدون درد چیز جدی ای نیست ؛ معمولا، به علت داشتن مثانه ای بیش از حد فعال است مثانه بسیار فعال (OAB)، یک وضعیتی است که کودک شما می تواند کنترل کند این وضعیت، می تواند با نیاز به ادرار کردن ناگهانی بروز پیدا کند، که اغلب سبب خجالت کودک شما می شود. نشانه های OAB ،در کودکان می تواند شبیه به بزرگسالان باشد، اما ممکن است برای افراد کوچکتر اختلال ایجاد کند.

از آنجائیکه این شرایط ممکن است، به طور تصادفی باعث ایجاد مشکلات روزانه در مدرسه شود، ممکن است بر سلامت عاطفی و اجتماعی کودک تاثیر بگذارد مثانه ی خیلی فعال، به ظاهر ممکن است به تکرر ادرار شباهت داشته باشد، اما چنین نیست در کودکان مبتلا به OAB ،مشکل بیشتر طول می کشد چنین بچه هایی ،ممکن است هنگام عطسه، بی اختیاری ادرار را تجربه کنند و یا ممکن است دچار شب ادراری شوند وOAB می تواند به علت، عفونت های دستگاه ادراری باشد از آنجایی که عصب کنترل مثانه، OAB می تواند به علت اختلال عصبی دچار مشکل شود.

3. تکرر ادرار کودکان در طول روز:

کودکان بین 4 تا 5 ساله از تکرر ادرار در طول روز رنج می برند. کودک شما ممکن است هر 10 تا 30 دقیقه ادرار کند، با تناوب 30 تا 40 بار در روز. تکرر ادرار روزانه ،با درد بروز می کند و کودک شما می تواند مقدار کمی از ادرار را هر بار که به توالت می رود تخلیه کند اغلب، تکرر ادرار در کودکان در طول روز به علت استرس عاطفی است.

این ادرار، یک نشانه غیر ارادی است که ممکن است یک یا دو روز بعد از وقوع استرس ایجاد شود و لازم نیست که ترس و اضطراب داشته باشید، زیرا این می تواند وضعیت را بدتر کند در عوض، از جانب فرزندتان اطمینان حاصل کنید و او را به متخصص اطفال خود برسانید. یک آزمایش ادرار ،کمک خواهد کرد که کودک عفونت را رد کند.

4. تکرر ادرار در کودکان:

اگر فرزند شما علائم ادرار ناگهانی و تکرر را نشان دهد، ممکن است از دیابت رنج ببرد با این حال، این افزایش ناگهانی در دفعات ادرار همراه با سایر نشانه های مرتبط، از قبیل کاهش وزن، افزایش اشتها، افزایش مصرف مایعات و شروع خستگی مفرط ،است.

حتی اگر فرزند شما نشانه های دیگری را نشان ندهد، بسیار مهم است که با متخصص اطفال مشورت کنید. به این دلیل که ادرار ناگهانی و تکرر وجود دارد و ارائه دهند گان خدمات بهداشتی پزشکی بهترین منبع برای تشخیص علت و درمان هستند.

5. تکرر ادرار شبانه در کودکان :

تکرر ادرار شبانه در کودکان می تواند منجر به شب ادراری شود. فرزند شما، ممکن است تحت عفونت مجاری ادراری، عفونت ناحیه مثانه، کمبود حجم مثانه یا حتی رنج بردن از استرس عاطفی باشد. حتی اختلالات عصبی، مانند؛ التهاب چندگانه و تصلب بافت و عفونت کلیه می تواند منجر به تکرر ادرار کودکان در شب، شود.

بعضی از کودکان، به علت انقطاع خواب ممکن است از شب ادراری رنج ببرند بنابراین، اگر شما موفق به کنترل انقطاع خواب شوید، تکرر ادرار در شب خود به خود رفع می شود ؛ اطمینان حاصل کنید که فرزند شما قبل از رفتن به رختخواب، مایعات بیش از حد مصرف نکند.

همچنین از نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار، جلوگیری کنید زیرا ممکن است منجر به شب ادراری شود. بهترین راه، برای تشخیص علت شب ادراری مراجعه به پزشک است.

%D8%B4%D8%A8-%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86.jpg

شب ادراری در کودکان 

6. نیاز مکرر به ادرار کردن در کودکان:

در صورتی که، بچه خود اعلام نیاز مکرر به ادرار کردن می نماید، مشورت یک اورولوژیست اطفال الزامی است ، اگر فرزند شما به عفونت و دیابت مبتلا نباشد، این می تواند دلایل رفتاری یا روانی داشته باشد. این امر، ناشی از مصرف زیاد و بی رویه مایعات است و منجر به درخواست مکرر برای رفتن به توالت می شود ؛

سایر کودکان، به خصوص پسران بین سه و نیم تا چهار سال، با روند رفتن به دستشویی همراه می شوند این عادت ،می تواند تا شش ماه قبل از آنکه رفع شود، ادامه یابد.اگر پزشک در آزمایش ادرار هیچ چیز عجیبی پیدا نکند ،بهتر است که مصرف مایعات کودک خود را محدود کنید، یا در این مرحله از راه حل های جذاب استفاده کنید.

شما همچنین می توانید تایم بیت دفعات را در نظر بگیرید و در آن زمان ها کودکتان را تشویق کنید، تا ادرار را تا جایی که می توانید برای تنظیم ظرفیت مثانه کنترل کنید. صرف نظر از تصمیم گیری در مورد روند درمانی که اتخاذ می کنید، قبل از استفاده از آن مطمئن شوید که از اورولوژی متخصص اطفال مشورت بگیرید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر